proszku (8,5%) * syrop z agawy * pełnoziarniste chrupki z ryżu brązowego * kokos * olej kokosowy * inulina * mąka z tapioki * warzywa w proszku - szpinak, brokuły, marchewka, pomidory, buraki (0,4%) * grzyby shitake * aromat waniliowy Otwierając paczuszkę tych malutkich kuleczek poczułam intensywną bananową woń. W smaku te słodkości są również zdominowane przez owocowy smak banana(...)kakaowy (14%) * cukier trzcinowy * jabłka * syrop z agawy * olej słonecznikowy * olej kokosowy * pełnoziarniste chrupki z ryżu brązowego * inulina * mąka z tapioki * warzywa w proszku - szpinak, brokuły, marchewka, pomidory, buraki (0,4%) * grzyby shitake Kuleczki pachną bardzo aromatycznie, słodko-czekoladowo. Są lekko chrupiące. Bardzo słodkie, jak dla mnie troszkę
Zdrowie na języku :Pdobry sposób na wykorzystanie nadmiaru ciasta, czy po prostu niechciany zakalec. Mi zostały blaty od tortu, a że nie miałam ochoty na następne większe słodkości - tak powstały pyszne kuleczki. Co prawda różnią się one od typowych bajaderek, ale są tak smaaaczne, że może nawet i lepsze od oryginału. Smak czekolady i kokosa sprawia, że ciężko powstrzymać się od podjadania tych(...)wilgotną (ale nie rozmiękniętą) konsystencję. (Ja dodałam około 50 ml.) Na końcu - całość wymieszać z czekoladą. Z masy formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę lekko zwilżyć i dokładnie obtoczyć w wiórkach kokosowych. Praliny schłodzić w lodówce. (*) W przypadku jasnego ciasta należy dodać 1-2 łyżki kakao i wymieszać je razem z rozpuszczanym masłem, olejem oraz cukrem
Di gotujeŻurawiny teraz pod dostatkiem na straganach, dlatego podrzucam Wam przepis na przepyszne ciasto drożdżowe z tymi rubinowymi kuleczkami w roli głównej oraz kokosową kruszonką. Jest to przepis , który już jest na blogu w wersji z jabłkami i według mnie jest to receptura doskonała! Ciasto przepięknie rośnie, jest idealnie puszyste, a przy tym lekko wilgotne
Słodko-Słony Świat Ilonyniej śmietanę i herbatnikami, po czym wyrabiamy na jednolitą masę. Z gotowej masy formujemy kuleczki, które kładziemy na folię aluminiową lub papier pergamin. Po uformowaniu wszystkich kuleczek, obtaczamy je w wiórkach kokosowych i ponownie układamy na folii lub pergaminie. Kasztanki pozostawiamy tak na godzinę lub dwie, w zimnym miejscu by stężały. Dlaczego akurat kasztanki na prezent dla babci i dziadka
Smakowy Rajpokruszone ciastka. Dodajemy marmoladę i morele. Mieszamy. Jeśli ciasto jest za rzadkie można dodać więcej ciastek (najlepiej herbatników lub schłodzić w lodówce). Z ciasta formujemy niewielkie kuleczki i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Odstawiamy do schłodzenia. SMACZNEGO! :) PS. Jest to post numer 200, kiedy się tyle tego nazbierało
Czerwona PorzeczkaOrzechy brazylijskie i migdały posiekać w blenderze Dodać daktyle, przyprawy oraz masło orzechowe i zblendować aż powstanie kleista masa Masę nabierać łyżką, w dłoniach formować kuleczki Przygotowane kulki obtaczać w wiórkach kokosowych, orzeszkach lub kakao Gotowe pralinki najlepiej przechowywać w lodówce, oczywiście jeśli będzie co do niej chować
peanutbuttermonstermałym ogniu do momentu rozpuszczenia masła (nie gotować). Wiórki kokosowe wsypać do miski, wlać podgrzaną śmietanę, wszystko wymieszać. Z masy formować dowolnej wielkości kuleczki (mi wyszło 10 większych kulek). Wstawić kulki kokosowe do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, obtoczyć każdą kulkę w czekoladzie ( ja obtoczyłam tylko połowę kulek
Zrób to smacznieoraz z grupy B. Obok stały wiórki kokosowe... I tak wpadłam na pomysł (ostatnio dosyć popularny), żeby z tego wszystkiego ulepić kuleczki ala Rafaello. Tylko pełne zdrowia. Składniki: amarantus ekspandowany 1szklanka wiórki kokosowe 1opakowanie 100g sezam niełuskany 1/2 szklanki len złoty 1 łyżka mak mielony 2 łyżki miód pszczeli 3 łyżki olej kokosowy 1 łyżka woda letnia 1/2 szklanki
IzaGotujerozdrabniaczu, tak aby powstała papka. Następnie dodajemy do niej quinoę, siemię lniane, curry, odrobinę soli i dokładnie mieszamy. Następnie stopniowo dosypujemy mąkę kokosową, i mieszamy, aż do uzyskania konsystencji, która pozwoli na ulepienie kuleczek.* Oddzielamy małe porcje masy, lepimy kulki i układamy blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lub sylikonową matą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni(...)serwujemy (jeśli sałatka postoi dłużej to "falatelki" zmiękną, też będą smaczne, ale jednak chrupiące są lepsze). Smacznego :) * Mąka kokosowa wykazuje właściwości higroskopijne, wchłonie nadmiar wilgoci, ale gdy damy jej zbyt dużo, masa zrobi się za sucha i nie będzie można uformować kuleczek. http://warzywneinspiracje.pl
Quinoa Raz!połączą się dodajemy płatki owsiane i jeszcze chwile podgrzewamy. Cały czas mieszamy, by masa się nie przypaliła. Gdy masa nie będzie gorąca dodajemy kieliszek brandy, formujemy kuleczki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych
Aga w kuchniwyszedł równie zadowalający. Składniki: ½ szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka ryżowego lub migdałowego 1 ½ szklanki wody 2 szklanki wiórków kokosowych plus jeszcze trochę do obtoczenia ¼ szklanki zmielonego na puder ksylitolu 2 łyżki masła migdałowego blanszowane migdały do nadziewania kuleczek Kaszę przesyp do drobnego sita, dokładnie przepłucz pod bieżącą wodą, przelej wrzątkiem, odsącz i wrzuć do gotującego się mleka(...)uzyskania jednolitej masy. Wilgotnymi dłońmi lep kulki wielkości orzecha włoskiego, a w środku każdej umieść blanszowany migdał. Wszystkie kulki otocz wiórkami kokosowymi. Gotowe przechowuj w lodówce. Z podanej ilości uzyskałam 20 kuleczek
Roślinna - blog wegańskiZapraszam na bardzo smaczne kuleczki drobiowe , z dodatkiem świeżych ziół , oraz mleka kokosowego , bardzo smaczne połączenie , w tym przypadku takie mięsko podaję z kaszą orkiszową , zapraszam do wypróbowania . Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 pęczek natki pietruszki 1 średnia cebula 2 jajka 2 łyżki otrąb owsianych 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka(...)formujemy kuleczki to wykorzystania całego mięsa i przesmażamy wszystkie kuleczki na złoty kolor . Kiedy mamy już przesmażone wszystkie kuleczki , przekładamy do garnka i zalewamy dwoma szklankami wody , dodajemy kostkę rosołową i dodajemy 4 łyżki mleka kokosowego i gotujemy na małym ogniu około 30 minut , po upływie tego czasu danie gotowe do podania
Mój Smakbowiem jest potrojnie kokosowy - spod,masa serowa i biala czapa z kokosa zdobiaca wierzch sernika.Bok sernika oblany jest biala czekolada.Kompozycja smakowa jak z ze znanych kuleczek raffaello.Dla naszych kubkow smakowych jest to kokosowa rozkosz w trojwymiarze.Sernik ma idealna kremowo-aksamitna konsystencje,dzieki polaczeniu sera, jogurtu greckiego i kremu kokosowego.Polaczenie doskonale,wyprobowane juz we wczesniejszych moich przepisach.Sernik,ktory uwiedzie swoim
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Doskonały tort kokosowy, przypominający w smaku słynne praliny. Delikatny biszkopt, pyszny krem kokosowy oraz płatki migdałów. Całość wieńczą kuleczki Rafaello. Jeśli uwielbiacie słodkości z kokosem w roli głównej, to ten tort jest na pewno idealny dla Was. Biszkopt: Z przepisu na biszkopt idealny . Dla formy o średnicy 28 cm należy przygotować biszkopt z 8 jaj. Po upieczeniu biszkopt przekroić
Food Squaredziś w szkole, rzadko dopada mnie taka chęć na słodycze jak dzisiaj, więc zdecydowałam ją zaspokoić i zrobiłam jaglane kuleczki. Składniki: (na ok. 12 kuleczek) 100g suchej kaszy jaglanej 2 szklanki wody 100g wiórków kokosowych 3 łyżki miodu 2 łyżki pestek słonecznika Wykonanie: Kaszę płuczemy wrzątkiem, następnie gotujemy w 2 szklankach wody według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu kaszę przelewamy(...)zimną wodą i przesypujemy do większej miski. Dodajemy do niej miód, pestki słonecznika i mieszamy. Na talerz wysypujemy wiórki kokosowe. Moczymy ręce w zimnej wodzie i staramy się w dłoniach formować kuleczki, potem obtaczamy je w wiórkach. Następnie chłodzimy przykryte w lodówce ok. 2 godzin. Smacznego
madamekuchnia.wordpress.com