kuleczki kokosowe - 434 przepisów (strona:13/29)

Dyniowe pralinki .. z dyni! 155

pure z dyni hokkaido  2 łyżki masła orzechowego (ok.40g) łyżka mąki orzechowej  ok.30g mąki kokosowej cynamon coś do posłodzenia mąka kokosowa i orzechowa zmieszane ze sobą Wszystkie składniki ze sobą dokładnie mieszamy. Formujemy okrągłe kuleczki i obtaczamy w mieszance mąk/lub czymś innym

More food, love and dreams
Ciastka z orzechów brazylijskich i pestek dyni (z dodatkami) 146

wielkości orzecha włoskiego. (Masa jest dość lepka, więc co jakiś czas warto delikatnie zwilżać dłonie.) Każdą kuleczką spłaszczyć (do grubości 1-1-5 cm) i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciasteczka posmarować pozostawionym białkiem oraz posypać dodatkowymi pestkami i/lub wiórkami kokosowymi. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15 minut w 180 stopniach. (Powinny być zarumienione.) Ciastka ostudzić na kratce

Di gotuje
Fit batoniki czekoladowe w białej czekoladzie a'la Nesquik 168

batoniki? Zrobione z popularnych kuleczek czekoladowych Nesquik i oblane białą czekoladą... chyba każdy uczeń zabierał takie do szkoły! Teraz możecie przygotować takie pyszności w domu. Bez masła, konserwantów i sztucznych dodatków. Gwarantuję, że nie tylko dzieci będą zachwycone! Składniki: 1 szklanka ekspandowanej kaszy jaglanej* 2 łyżeczki kakao 1 miarka odżywki białkowej 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki mleka w proszku

Chocolate Muffin Blog
Pudding z tapioki z truskawkami 111

musem ze świeżych truskawek. Prosty i szybki do zrobienia. Najlepiej smakuje schłodzony w lodówce. Bardzo posmakował dzieciom, które wyjadały zwłaszcza te przezroczyste kuleczki tapioki. Polecamy wszystkim! 0,5 szklanki tapioki 250 ml. wody 250 ml. domowego mleka kokosowego 1 łyżka cukru waniliowego garść truskawek + łyżeczka cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tapiokę zalać wodą i mlekiem kokosowym, odstawić

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Tort na piracką imprezę 112

szklanka cukru pudru 2 łyżki mleka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (przepis znajdziesz tu ) Do przełożenia: Kajmak Do dekoracji: pokruszone ciastka pełnoziarniste draże kokosowe żelki krokodylki Gusto masa cukrowa ( w białym kolorze) złoty barwnik kakao odrobina wódki złote kuleczki (Dr Oetker) piping żel niebieski barwnik w żelu figurki ekipy Jak'a Sposób przygotowania: Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek i schłodzić.Miskę

Wielki apetyt
dawno jej nie było 164

Kokosowa tapioka*, z sosem wiśniowym  *duże ziarna tym razem w czasie zakupy pokusiłam o te większe kuleczki, pomimo, że ich nie widać, ale uwielbiam tą budyniową konsystencję tapioki, choć muszę pamiętać, że pomimo, że wydawać mogłaby się dobre, to trzeba gotować w trochę większej ilości mleka i dłużej, bo nie wszystkie wyszły jakoś takie same. logika samych wiśni

More food, love and dreams
Ciasteczka kokosowe 160

najlepsze na świecie ciasteczka kokosowe ! Wszystko co z kokosem smakowało mi od zawsze, czyli od chwili kiedy poznałam smak kokosu. A ciasteczka z wiórkami kokosowymi uwielbiam w szczególności. Te kokosowe ciasteczka są spieczone na zewnątrz, ale miękkie, delikatnie ciągnące w środku. Ciasteczka nie są też za tłuste, gdyż masła w przepisie jest minimalna ilość. Robi się je bardzo szybko(...)chcę je komuś podarować to zwiększamy ilość składników. Nie mylcie tych ciasteczek z kokosankami, które piekę w formie kuleczek wielkości dużego orzecha włoskiego, ciasteczka z tego przepisu są płaskie, takie mają być. Idealne do podjadania przy kawie. Polecam gorąco. Kokosowe ciasteczka, przepis na 15 sztuk: 60 g wiórków kokosowych 25 g masła 1/3 szklanki cukru trzcinowego 2 łyżki mleka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Raw znaczy surowy - zdrowe słodycze od Raw & Happy - orzech i figa 140

proces produkcji, zgodny z zasadami RAW FOOD, w temperaturze poniżej 46*C. Smacznego!" Łatwy orzech do zgryzienia   Pyszne orzechowe kuleczki, w których połączyliśmy słodycz daktyli z delikatnie orzechowym aromatem nerkowców. Przegryź to sam :)  Skład: daktyle, migdały, wiórki kokosowe, skórka pomarańczy, wanilia bourbon, i nic więcej.   Figa z makiem Normal 0 21 false false false PL X-NONE(...)ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Słodkie i zdrowe kuleczki na bazie daktyli z figą obsypane ziarenkami maku. Pełne naturalnego smaku i witamin.  Skład: daktyle, figi (35%), mak (5%). Co o nich sądzę?  Rawnello to jedne z najlepszych

Gotowanie i blogowanie
Domowe bajaderki 379

łyżek marmolady ( użyłam marmolady wieloowocowej) 1 szkl. mleka 2 łyżki kakao 4 łyżki rumu zapach migdałowy 3 łyżki rodzynek i posiekanych orzechów włoskich 5 herbatników pełnoziarnistych wiórki kokosowe Sposób przygotowania: Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier, cukier waniliowy oraz jajka. Dołóż posiekane masło. Szybko zagniec ciasto. Rozwałkuj na gruby placek. Przenieś na blachę wyłozoną papierem do pieczenia. Wstaw(...)zapachu migdałowego . Zalej kawałeczki ciasta. Dodaj rodzynki , orzechy i pokruszone herbatniki. Wyrób na jednolitą masę. Uformuj z niej równe kuleczki. Ułóż je na deseczce i odstaw na noc do lodówki. Nastepnego dnia kulki oblej polewa czekoladową ( klik ) i posyp wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO

Słodkości i nie tylko
3 składnikowe ciasteczka tahini 101

kolejnych prostych przepisów Ciasteczka tahini Wydrukuj przepis Porcji: 8 ciasteczek Czas przygotowania: 15-20 minut Potrzebujesz: 100g pasty tahini 40g mąki kokosowej 5 daktyli medjool Wykonanie: 1 Wszystkie składniki umieść w malakserze i zmiksuj. 2 Uformuj 8 równych kuleczek, rozpłaszcz je delikatnie, ułóż na blaszce. 3 Blachę wsadź do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 10-15 minut

Blendman
KULECZKI RAFAELLO 122

Mikserem utrzyj miękkie masło z cukrem pudrem, dodaj powoli roztopioną czekoladę cały czas mieszkając.  Wsyp do masy wiórka kokosowe i za pomocą łyżki delikatnie mieszaj. Masę włóż do lodówki na 30 minut.  Następnie formuj małe kuleczki, w środku umieść migdała i obtocz w kokosie

Kukuleczki
Chińszczyzna z makaronem ryżowym 182

Kurczak Gong Bao 宮保雞 - Ryż jaśminowy po tajsku - Udka z kurczaka po tajsku - Chińszczyzna - Wołowina stir fry w sosie teriyaki - Japońskie kuleczki mięsne - Spring rolls z nasionami chia - Sajgonki z warzywami i mięsem z indyka - Paski drobiowe w kokosowej tempurze - Makaron chow mein z krewetkami na ostro Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Chińszczyzna z makaronem ryżowym

mojewypiekiinietylko
Domowe bajaderki 320

pokruszyć, dodać stopione masło, wymieszać. Dodać masło orzechowe, mleko i kakao. Wymieszać dokładnie i odstawić, by masa ostygła. Następnie formować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Część można obtoczyć np. w zmielonych orzeszkach arachidowych lub w kakao czy wiórkach kokosowych. Moje ciasto było dość słodkie, dlatego nie dodawałam już więcej cukru. Jeśli jednak Wasze ciasto nie jest tak słodkie, dodajcie odrobinę

Z miłości do słodkości
Kokosowy batonik a’la Bounty 582

można ugnieść duży placek o grubości około centymetra i wyciąć z niego prostokąty, ulepić kuleczki – jednym słowem co kto woli. Ja wrzucam całość do keksówki, która na codzień służy mi do wypiekania chleba. Jest to foremka 12×25 cm co powoduje, że masa kokosowa po ugnieceniu ma wysokość trochę powyżej 1 cm i gdy po stężeniu „wystukam

Mr. Taste
Tort Prince Polo 187

łyżka mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 100g wafelków Prince Polo, 100g wiórków kokosowych, Masa: 3 jajka, 2/3 szklanki cukru, 200g masła, 1 płaska łyżka kakao, 1 kieliszek spirytusu, Dodatkowo:  50ml mocnej kawy parzonej, krokant z orzechów laskowych BARIMA z Cukieteria.pl , czekoladowe kuleczki. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywno. Nie przerywając miksowania dodaję żółtka oraz cukier. Następnie(...)małą kostkę. Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal miksując stopniowo dodaję cukier. Następnie dodaję mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Na końcu do masy dodaję wafelki oraz wiórki kokosowe. Delikatnie mieszam. Masę wykładam na tortownicę o średnicy 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 25 minut w temperaturze 180 stopni. 3. Masa : Jajka razem z cukrem ubijam około 15 minut

Tradycyjna kuchnia Kasi