Kurczak Gong Bao 宮保雞 - Ryż jaśminowy po tajsku - Udka z kurczaka po tajsku - Chińszczyzna - Wołowina stir fry w sosie teriyaki - Japońskie kuleczki mięsne - Spring rolls z nasionami chia - Sajgonki z warzywami i mięsem z indyka - Paski drobiowe w kokosowej tempurze - Makaron chow mein z krewetkami na ostro Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Chińszczyzna z makaronem ryżowym
mojewypiekiinietylkopokruszyć, dodać stopione masło, wymieszać. Dodać masło orzechowe, mleko i kakao. Wymieszać dokładnie i odstawić, by masa ostygła. Następnie formować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Część można obtoczyć np. w zmielonych orzeszkach arachidowych lub w kakao czy wiórkach kokosowych. Moje ciasto było dość słodkie, dlatego nie dodawałam już więcej cukru. Jeśli jednak Wasze ciasto nie jest tak słodkie, dodajcie odrobinę
Z miłości do słodkościmożna ugnieść duży placek o grubości około centymetra i wyciąć z niego prostokąty, ulepić kuleczki – jednym słowem co kto woli. Ja wrzucam całość do keksówki, która na codzień służy mi do wypiekania chleba. Jest to foremka 12×25 cm co powoduje, że masa kokosowa po ugnieceniu ma wysokość trochę powyżej 1 cm i gdy po stężeniu „wystukam
Mr. Tastełyżka mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 100g wafelków Prince Polo, 100g wiórków kokosowych, Masa: 3 jajka, 2/3 szklanki cukru, 200g masła, 1 płaska łyżka kakao, 1 kieliszek spirytusu, Dodatkowo: 50ml mocnej kawy parzonej, krokant z orzechów laskowych BARIMA z Cukieteria.pl , czekoladowe kuleczki. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywno. Nie przerywając miksowania dodaję żółtka oraz cukier. Następnie(...)małą kostkę. Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal miksując stopniowo dodaję cukier. Następnie dodaję mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Na końcu do masy dodaję wafelki oraz wiórki kokosowe. Delikatnie mieszam. Masę wykładam na tortownicę o średnicy 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 25 minut w temperaturze 180 stopni. 3. Masa : Jajka razem z cukrem ubijam około 15 minut
Tradycyjna kuchnia KasiI kolejne kuleczki, które mogą posłużyć za cukiereczki na choinkę. Wystarczy ładny papierek kawałek sznurka i gotowe. Pyszne, mleczne i nie za słodkie.Składniki:1/2 szklanki
Moje pyszne gotowaniemiód i chia dokładnie wymieszać. Przykryć folią spożywczą, wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia przełożyć do szklanek, udekorować chipsami kokosowymi i jeżynami. Smacznego! Chia jeszcze się z pewnością u mnie pojawi, bo coraz bardziej lubię te maleńkie kuleczki. Może nawet w duecie z czerwonymi pomarańczami
Pożeraczka, czyli raz adobrzesię w mięsku ;) Składniki: 500g mięsa mielonego (u mnie z indyka) 1 średnia lub duża cebula 1 jajko 500ml przecieru pomidorowego bez cukru 1 mozarella 2 łyżki oleju kokosowego 2-3 ząbki czosnku Sól, pieprz, bazylia, oregano, papryka słodka i ostra Przygotowanie: Pokroić mozarellę w średniej wielkości kostkę – będzie nam potrzebna gdy już zrobimy porządek z mięsem. Mięso(...)patelnię (najlepiej nieprzywierającą) na gazie i wrzucamy na nią olej kokosowy. Jest go dość dużo, żeby klopsiki miały na czym się usmażyć ;) Na rozgrzany olej kładziemy delikatnie klopsiki. UWAGA: ogień nie może być za duży ani olej za bardzo rozgrzany, bo klopsiki zaczną przywierać i się porozlatują! Smażymy nasze kuleczki mięsne do zarumienienia z każdej strony. Gdy już będą ładnie
Jak gotować i nie zwariowaćŁadnie zapakowane i podarowane jako prezent z pewnością zachwycą każdego roślinożercę, i nie tylko . Składniki na 15 kuleczek: ½ szklanki rodzynek 1 szklanka migdałów ½ szklanki nerkowców 1 łyżeczka startej skórki cytrynowej szczypta soli ziarenka wyłuskane z ½ laski wanilii zmielone nerkowce lub pistacje, wiórki kokosowe, kakao, karob do obtoczenia pralinek Rodzynki zalej ciepłą wodą i pozostaw do namoczenia na około 10 minut(...)zeskrobuj go ze ścianek kielicha. Następnie dorzuć odcedzone rodzynki oraz ziarenka wanilii i ponownie zmiksuj do połączenia wszystkich składników i uzyskania lepkiej konsystencji. Z uzyskanej masy lep równej wielkości kuleczki i obtaczaj je w wybranych przez siebie składnikach
Roślinna - blog wegańskiSkładniki : 2 serki pleśniowe bez dodatków ( u mnie brie) paczka wiórek kokosowych łyżka kwaśnej gęstej śmietany Sposób przygotowania : Ser pokroić w kostkę i przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub czosnku.Przełożyć do miski, dodać śmietanę i łyżkę wiórek. Porządnie wyrobić na jednolitą masę.Formować dłońmi małe kuleczki i obtaczać w wiórkach.Przekładać bezpośrednio na talerz. Świetnie smakują zarówno
Gosia gotujemasę kokosową zmiksować blenderem tak, by nieco rozdrobnić wiórki (niekoniecznie całkiem) - do masy kokosowej wsypać płatki owsiane, dodać miód i jajko, składniki wymieszać - masa powinna być lepka, z przewagą płatków owsianych (jeśli jest zbyt mokra/tłusta, należy dosypać więcej płatków) - z masy formować w dłoni kuleczki wielkości orzecha włoskiego, układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczać dłonią
Smakołyki Berenikidobrze utrzeć robotem. Następnie dodać jajko,utrzeć do białości. Sodę wymieszać z mąką,dodać do masy,wymieszać. Płatki owsiane,wiórki kokosowe i orzechy dodać do masy,dokładnie wymieszać. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem,wysmarowanym tłuszczem. Z masy formować okrągłe kuleczki, lekko spłaszczyć,tak aby powstały placuszki. Układać ciasteczka na blasze,piec ok.20 minut w nagrzanym do 180 stop.piekarniku. (function
Kuchnia Danusiczekolady 1 czubata łyżka słodzonego kakao 3 łyżeczki cukru 1 olejek pomarańczowy 1 łyżka przyprawy do piernika Do obtaczania: odłożone 3-4 łyżki masy 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady wiórki kokosowe Sposób przygotowania: W małym garnuszku rozpuszczamy masło, dodajemy mleko, gorzką czekoladę połamaną na kostki, słodzone kakao i cukier. Doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając, aby składniki dokładnie się połączyły, zestawiamy(...)ostudzoną masę (pozostawiamy około 3-4 łyżki), olejek i dżem porzeczkowy. Dokładnie wyrabiamy masę rękami. Forujemy kuleczki dowolnej wielkości. Pozostawioną część masy ponownie podgrzewamy wraz z połową gorzkiej czekolady połamanej na kostki - doprowadzamy do rozpuszczenia. W ostudzonej polewie maczamy bajaderki i obsypujemy wiórkami kokosowymi (można też zostawić bez obtaczania
Kolorowy Przepisownikpaczuszkę tych słodkich kuleczek własnoręcznie przygotowanych (to będzie dopiero wyznanie miłości). No właśnie bo beijinhos to też kuleczki, też mamy kokos, też mamy mleko ale …. to jednak nie Raffaello. Składniki: Puszka mleka zagęszczonego słodzonego 8 % (0,4 l).150 gram wiórek kokosowych (oczywiście jeśli macie świeże to lepiej) 1 łyżka stołowa masłaCukier gruboziarnisty, można również użyć cukrów(...)jest zwarta, raczej sucha i „odkleja się w jednym kawałku” od dna gdy mieszamy łyżką (tak jak na poniższym zdjęciu). Odstawiamy do ostygnięcia. Gdy już jest ciepła zaczynamy lepić kuleczki, obtaczając je w cukrze i dekorując goździkiem. Gotowe
Smaki Brazyliimleka zagęszczonego, słodzonego (w puszce) 12-14 łyżek wiórek kokosowych (w zależności od wielkości łyżek Ucieramy masło z cukrem i jajkami, dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie mleko i miksujemy na najwyższych obrotach, aż uzyskamy gładkie ciasto. Z powstałej masy lepimy małe kuleczki (ciasto się lepi, więc podsypujemy trochę mąki), którymi wylepiamy foremki i pieczemy
Rozpustne gotowanieczym odcedzamy i odkładamy do wystudzenia. Gdy nasza dynia nie jest już gorąca, blendujemy ją z bananem i mlekiem kokosowym- do uzyskania gładkiej konsystencji. Do zblendowanych składników dodajemy mąkę, wiórki i ksylitol- całość dokładnie mieszamy. Z gotowego ciasta lepimy kuleczki, które naprzemiennie obtaczamy raz w mące, raz w wiórkach. * Łatwiej będzie nam je obtaczać, gdy gotowe kuleczki delikatnie zwilżymy
healthy dreams