kuleczki kokosowe - 434 przepisów (strona:11/29)

Bajaderki 484

wyrzucisz do śmieci? Nie poddawaj się zbyt szybko! W bardzo łatwy sposób możesz zrobić z tego coś pysznego :) Dziś polecam właśnie bajaderki- małe, słodkie kuleczki z resztek ciast, oblane polewą i obtoczone w wiórkach kokosowych. Nikt nie uwierzy, że zrobiłaś je z jakiegoś starego ciasta :D     Składniki: (na około 10-15 sztuk) Bajaderki: 600 g resztek ciast

Nastoletnie Wypiekanie
Kokosanki. Pyszne ciastka kokosowe z białek 3910

kokos. Dokładnie wymieszać. Masa będzie dość sypka i sucha. Przestudzić. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, posypać mąkę i lekko wymieszać. Dodać do masy kokosowej i delikatnie, ale dokładnie wszystko wymieszać. Dłońmi formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na złoty kolor ok. 15 min w 180 st. C. Ciastka zostawić

Maślane ciasteczko
Kokosanki 153

mleko. Dokładnie mieszam. Masę kokosową odstawiam do przestudzenia. 2. Białka ubijam na sztywną pianę. Do piany dodaję mąkę ziemniaczaną. Miksuję. Do ubitych białek dodaję masę kokosową i delikatnie mieszam łyżką. 3. Z masy formuję kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Przygotowane kuleczki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczam. Piekę około 15 minut w temperaturze 170 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Domowe trufle 198

wymieszać. 4. Do zmielonych herbatników i biszkoptów dodać migdały oraz masę czekoladową. 5. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. 6. Ręce namoczyć w wodzie i formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. 7. Pralinki obtaczać w wiórkach kokosowych lub orzechach , jak wolicie. 8. Odstawić do lodówki na 2 godziny

Sama słodycz i szczypta chili
Brzoskwiniowo - kokosowy pudding z tapioki 159

Pudding z tapioki na mleku kokosowym z dodatkiem brzoskwiń to idealne połączenie egzotycznych smaków. Tapioka to małe białe kuleczki, po ugotowaniu robią się przezroczyste i robi się z nich budyń! Jest to produkt skrobiowy, bezglutenowy, bezsmakowy i lekkostrawny. Składniki na 4 porcje: 3/4 szklanki tapioki (perełki duże) 400 ml mleka 165 ml mleka kokosowego (mała puszka

Alutka-Gotuje
Pralinki kokosowo-migdałowe (a'la "Rafaello") 257

Składniki: 200 g białej czekolady 3 łyżki mleka w proszku 100g wafli tortowych 1 łyżka masła około 20 migdałów całych 50 g wiórek kokosowych papilotki Wykonanie: Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej. Kiedy czekolada jest już płynna, zdjąć z pary - dodać mało - mieszając rozpuścić masło w czekoladzie. Wafle ( muszą być świeże, bardzo kruche ) rozkruszyć bardzo drobno. Do czekolady wsypać pokruszone(...)masa jest już chłodna i zwięzła przystępujemy do formowania pralinek. Nabieramy porcję masy ( około 1 czubata łyżeczka ), rozpłaszczamy w ręce, kładziemy migdał i formujemy kuleczkę. Migdał ma pozostać wewnątrz masy. Gotową pralinkę obtaczamy w wiórkach kokosowych, przekładamy do papierowej papilotki. "Rafaello" wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Smacznego

kolorowotorcikowo
Domowe Kokosowe Pralinki - a'la Raffaello 199

dobrej jakości groszków białej czekolady (lub połamanej czekolady)  90 ml śmietanki kremówki 30% łyżka malibu lub wódki ekstrakt waniliowy (opcjonalnie) garść migdałów ok. 1/3 szklanki wiórek kokosowych Domowe Kokosowe Pralinki - a'la Raffaello - Sposób przygotowania: Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Następnie zdejmujemy z ognia, wrzucamy czekoladę, dodajemy alkohol i odrobinę ekstraktu. Energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji(...)przez chwilę podprażamy na suchej patelni. Studzimy. Gdy krem się schłodzi z powstałej masy za pomocą małej łyżeczki nabieramy krem z którego lepimy niewielkie kuleczki, w środek wbijamy migdał i od razu obtaczamy w wiórkach kokosowych (czynność tę należy wykonywać szybko, ponieważ pralinki w połączeniu z ciepłem rąk będą szybko się rozpuszczać). Gotowe pralinki warto przełożyć do mini papilotek

Słodka Strona
Kruche ciasteczka z majonezem (na słodko) 120

masła/margaryny 100g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 szczypta soli 2 łyżki majonezu (czubate) 1 jajko 165g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Opcjonalnie: cukier/wiórki kokosowe do obtaczania Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Ciągle mieszając - wbić jajko, dodać majonez i następnie wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.  Całość dokładnie połączyć - najlepiej(...)lodówki na około 30 minut. Po tym czasie z masy przygotować ciasteczka. Można to zrobić na dwa sposoby: 1. Z ciasta uformować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę obtoczyć w cukrze lub wiórkach kokosowych i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować spore odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki

Di gotuje
Ciasteczka z mąki kokosowej dla diabetyków 510

umieścić w misce i dokładnie połączyć (za pomocą dłoni). (Masa powinna być miękka, plastyczna i niezbyt krucha. W razie potrzeby należy dodać odrobinę oleju kokosowego.) Z ciasta formować kulki - nieco mniejsze od orzecha włoskiego. Kuleczki spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) 18 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny być zarumienione - uważać

Di gotuje
Migdałowe oczka - 'Thumbprint Cookies (bez glutenu, wegańskie) 171

rozgrzać do temperatury 180°C.   Migdały wymieszać z mąką ryżową, proszkiem do pieczenia, sodą i mielonym lnem. Wlać syrop klonowy, wymieszać. Dodać olej kokosowy i zagnieść gładkie ciasto. Lekko wilgotnymi dłońmi formować małe kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego, układać na przygotowanej blaszce w niewielkich odstępach. Następnie na środku każdego z ciasteczek zrobić palcem okrągłe zagłębienie. Piec około

maniapieczenia
Lekkie i zdrowe kokosanki // Light coconut macaroons 192

ubicia białek na sztywno ze szczyptą soli, która pomoże nam uzyskać odpowiednią konsystencję. Pod koniec ubijania dodajemy ksylitol. Kiedy uzyskamy błyszczącą pianę, dodajemy olej kokosowy a następnie wiórki. Całość mieszamy. Nakładamy na blaszkę, formułując kuleczki lub dowolny inny kształt – u mnie podłużne łódeczki wykonane za pomocą dwóch łyżek – przykładamy masę parokrotnie z jednej łyżki do drugiej - jak widać

Bazując na smaku
Ciasteczka i pierniczki 605

Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym Ciasteczka z powidłami Ule orzechowe Pierniczki alpejskie z powidłami Cynamonowe ciasteczka Kostka kokosowa - lamingtony Kruche babeczki z makiem Ciasteczka pomarańczowe Rogaliki budyniowe Kuleczki śliwkowe bez pieczenia Kasztanki Ciasteczka z orzechami Kokosanki Babeczki z bitą śmietaną i truskawkami Mini tarty z orange curd Amoniaczki Lebkuchen Ciasteczka z maszynki Kruche babeczki z powidłami i orzechową bezą Rogaliki

Ala piecze i gotuje
Kokosanki z makiem 173

szczypta - aromat waniliowy – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jajka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy roztopione i przestudzone masło. Mieszamy. Wsypujemy wiórki kokosowe, mak, mąkę i sodę. Dokładnie mieszamy. Formujemy z ciasta kuleczki ściskając masę w dłoni. Pieczemy na blaszce wyłożonej pergaminem w temperaturze 180C przez 10 minut

Ostra na Słodko
Domowe płatki nesqik 196

się tym nieźle zamulić. Co innego na drugie śniadanie, przekąskę czy jako dodatek do jogurtu naturalnego. Przepis na domowe kuleczki czekoladowe nesquik Składniki 1 szklanka mąki 1/4 szklanki kakao 1/4 szklanki zmielonych migdałów 1 białko 1 łyżka oleju kokosowego lub jogurtu greckiego 3 - 4 łyżki syropu klonowego szczypta soli himalajskiej Wykonanie Wszystkie składniki ugniatamy (ja zmiksowałam w thermomixie

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Brigadeiros czyli brazylijski słodyczowy szał! 150

jest Wam liczba pochłoniętych kalorii dodać należy 3 łyżki gorzkiego kakao)3) łyżka masła lub margaryny np. Kasi4) do przybrania polecam: płatki dekoracyjne o smaku czekoladowym (dla Twardzieli), wiórki kokosowe, zmielone orzechy, płatki migdałów lub też zmielone herbatniki5) małe papierowe foremeczki na babeczkiPrzygotowanie:Do garnka dajemy najpierw masło/margarynę i stawiamy garnek na średni ogień (w przypadku naszej kuchenki(...)odstaniu w lodówce z pół godziny).Przez rozpoczęciem toczenia kuleczek dobrze jest posmarować ręce masłem aby masa nie kleiła się do palców. Kuleczki koniecznie obtaczamy w posypce czy to z płatków czekoladowych czy wiórek kokosowych (jak zaproponowano powyżej). Obtoczmy grubo. Gotowe przekładamy do foremeczek.Nie przejmujmy się gdy troszkę się spłaszczą. Dobrze jest je trzymać w lodówce

Smaki Brazylii