kuleczki kokosowe - 434 przepisów (strona:9/29)

Delikatne pulpeciki z indyka i kaszy jaglanej z sosem pomidorowym 241

dnia :-) Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka  1 jajko 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki wody do kaszy szalotka natka pietruszki kurkuma wędzona papryka sól pieprz olej kokosowy do smażenia Sos pomidorowy: 300 ml passaty pomidorowej 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka cukru trzcinowego sól pieprz oregano bazylia śmietanka do zup i sosów Kaszę daję na sitko i przelewam(...)miski daje mięso, pokrojoną na drobno cebulę szalotkę, pociętą natkę pietruszki, dodaję kaszę jaglaną, jajko, kurkumę, wędzoną paprykę, sól i pieprz. Mieszam dość dokładnie. Formuję kuleczki i smażę na niewielkiej ilości oleju kokosowego. Passatę daje do rondelka, dolewam wodę, dodaję cukier, i resztę przypraw. Zostawiam na palniku do momentu, aż sos zacznie nam się delikatnie gotować, wtedy dodaję śmietanę, mieszam

kruche babeczki
Raffaello z łososia 126

Philadelphia sok z połowy cytryny wiórki kokosowe sól, pieprz Przygotowowanie : Łososia delikatnie zmiksować, skropić sokiem z cytryny, następnie dokładnie wymieszać z serkiem Philadelphia. Uformować kuleczki wielkości kęsa lub nieco większe, obtoczyć je w wiórkach kokosowych. Gotowe! Przed podaniem można je schłodzić w lodówce, będą sztywniejsze.   Smacznego

Codzienne Gotowanie
Trufle z daktyli w 5 minut 237

dodajemy namoczone daktyle, kakao oraz olej kokosowy. Miksujemy wszystko na gładką masę przez 1-2 minuty. Następnie odrywamy małe kawałki masy i kulgamy niewielkie kuleczki o średnicy ok. 2 cm i obtaczamy je we wiórkach kokosowych. Wyjdzie ok. 15 trufli daktylowych. Trufle z daktyli można jeść od razu lub, by lepiej trzymały kształt, można włożyć je na 15 minut

Poezja smaku
Zdrowe Rafaello twarogowe 175

Rafaello. No, ale może już dosyć tego zachwalania, przejdźmy do przepisu. :) Składniki (wychodzi 31 kuleczek): 250 gram twarogu chudego lub półtłustego 50 gram płynnego miodu (to ok 2 pełne łyżki)/syropu klonowego (to ok 5 łyżek) 50 gram kaszy kuskus ok 25 gram wiórków kokosowych Przygotowanie: Kaszę kuskus zalej gorącą(...)wodą w stosunku 1:1 i odczekaj ok 5 min. Pomieszaj kaszę kuskus z twarogiem i miodem/syropem klonowym. Formuj kulki i obtaczaj je we wiórkach kokosowych. Odstaw na jakiś czas do lodówki, żeby schłodzić kuleczki. Gotowe! :) Ciesz się smakiem swojego zdrowego Rafaello

Smiling Shrimp
Białe marzenie, czyli trufelki rafaello 378

wystarczy ok 0,5 godz. Chodzi o to, by masa nie była aż tak klejąca, żeby łatwiej było formować trufelki. Po schłodzeniu, łyżką formuj kuleczki wkładając do środka migdała. Obtaczaj w wiórkach kokosowych. Na koniec ponownie schłodź Rafaello. Delektuj się smakiem białych trufelków! (Uwaga: uzależniają

Smiling Shrimp
Czekoladowe trufle z mąki kokosowej… 306

Kolejny eksperyment z wykorzystaniem mąki kokosowej! Jako że dostałam embargo na piekarnik muszę sobie radzić w inny sposób. Mąka kokosowa jest mąką która nie wymaga pieczenia i jest dosyć zwarta żeby cos z niej ulepić. Kuleczki wyszły przepyszne, oprócz czekolady oczywiscie możemy użyć innych dodatków, ogranicza nas tylko wyobraźnia. Składniki: 200g mąki kokosowej 2 łyżki kakao 3 łyżki miodu

madamekuchnia.wordpress.com
Piernikowe pralinki z kaszy jaglanej + pierwsze urodziny bloga! 153

drobno pokruszyć, chociaż będzie dość wilgotne. Dodać proszek budyniowy, cukier i rodzynki. Zagnieść. Z powstałej masy formować kuleczki - mi wyszło ok. 30 sztuk. Każdą z kuleczek obtoczyć w czekoladzie, a następnie we wiórkach kokosowych lub płatkach owsianych. Gotowe! Tak przygotowane pralinki warto schłodzić w lodówce - będą jeszcze lepsze

Kuchnia Ellie
Bajaderki 167

sobą łączymy, wyrabiając jednolite ciasto. Następnie formujemy z niego kulki wielkości orzecha włoskiego. Na koniec dekorujemy bajaderki – wg własnego gustu (czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej, wiórkami kokosowymi czy posypką cukrową itp.). Gotowe, ozdobione kuleczki odstawiamy do lodówki

psgotujemy
Kokosowo-migdałowe pralinki 151

ziarenka wanilii oraz skórkę cytrynową i ponownie miksuj do całkowitego połączenia wszystkich składników. Z powstałej masy lep małe kulki, a następnie obtaczaj je w wiórkach kokosowych. Gotowe.  Z podanej ilości uzyskałam 20 kuleczek

Roślinna - blog wegański
Kokosowy deser z tapioką, jabłkami i borówkami 153

Deser z tapioki jest trochę zabawny. Pękające w ustach miękkie kuleczki dostarczają ciekawych doznań. Ugotowane w mleku kokosowym są delikatne i pyszne. Owocowy, kwaskowy dodatek dobrze z nimi kontrastuje i całość jest niezwykle pyszna. Taki deser pokochają go nie tylko dzieci - daję Wam słowo! Żeby deser był zdrowszy i mniej kaloryczny do posłodzenia użyłam ksylitolu. Cukier brzozowy ma prawie połowę

Smaczna Pyza
Kokosowe ciastka z płatków 5 zbóż (na oleju kokosowym) 192

moja rodzina również je uwielbia - miłośnicy delicji, ciastek w czekoladzie i wafelków.. Jak pierwszy raz upiekłam te ciastka, to pomyślałam - porażka. Zamiast ładnych 20-tu paru kuleczek - wyszedł mi jeden, duży placek. Tylko, że ten placek był przeeepyszny i dlatego od razu upiekłam drugą porcję - wiedziałam o swoim "błędzie". Kolejne ciastka wyszły o idealnych kształtach. Później je piekłam wiele(...)mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli Dodatkowo: 1 szklanka płatków 5 zbóż (mogą być dowolne)  1/4 szklanki wiórek kokosowych Olej zmiksować z cukrem. (Olej powinien posiadać stałą konsystencję. Jeśli chcecie ciasteczka kuleczki - należy go rozpuścić.) Mieszając - wbić jajko i wsypać resztę składników. (Masa powinna być jednolita i gładka.) Na końcu całość połączyć (nadal mikserem

Di gotuje
Rafaello - pralinki 132

czas mieszając, aż do rozpuszczenia się czekolady - nie gotujemy! Odstawiamy do ostudzenia i dodajemy utarte masło. Odstawiamy do lodówki, żeby masa zgęstniała. Następnie formujemy kuleczki, w środek wkładamy obrany migdał i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Schładzamy w lodówce

Aga w kuchni
Kokosowy pudding z tapioki z mango 167

Kokosowy pudding z tapioki z mango to klasyk – najłatwiejsza i jednocześnie najsmaczniejsza rzecz, jaką możemy przygotować z tapioki. Co to tapioka? To takie małe kuleczki. Robi się je z korzenia manioku. To produkt bezglutenowy i bezsmakowy mający duże właściwości zagęszczające. Najczęściej używa się tapiokę w deserach i napojach typu bubble tea. Przybiera smak tego, w czym będziemy ją gotować(...)zostawiamy na ok. 1 godzinę. Po tym czasie wodę odlewamy, a tapiokę przekładamy do rondelka i zalewamy mlekiem oraz mlekiem kokosowym. Dodajemy oba cukry. Podgrzewamy, często mieszając – podobnie jakbyśmy gotowali budyń. Gotujemy 15-20 minut, aż kuleczki tapioki zrobią się przezroczyste, a całość wyraźnie zgęstnieje. Przelewamy do szklanek lub małych naczyń. Na wierzchu układamy przecier z mango (może być

Poezja smaku
Białkowe kulki bananowo-czekoladowe z rodzynkami 136

Pyszne, energetyczne kuleczki, które uratują nas w chwili słabości i chęci sięgnięcia po niezdrową przekąskę :) Do środka możecie dać tak naprawdę wszystko: posiekaną czekoladę, niesłodzone owoce suszone, orzeszki ziemne, włoskie lub brazylijskie... ogranicza Was tylko wyobraźnia!   Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 2 miarki odżywki białkowej o dowolnym smaku, u mnie czekoladowe ciasteczko 1 banan 1/2 szklanki rodzynek 1/2 szklanki(...)orzeszków ziemnych, słonecznika itp 1 duża łyżka oleju kokosowego lub masła klarowanego 1 łyżka otrębów  Olej kokosowy rozpuścić, banana rozgnieść widelcem. Wymieszać z pozostałymi składnikami. W razie potrzeby rodzynki lub orzeszki pokroić na mniejsze kawałki. Gdyby masa była za rzadka można dodać więcej płatków. Z masy formować kulki i układać na tacy. Schłodzić.  Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Deser słodka chwila wytchnienia (waniliowo-kokosowy z porzeczkową nutą) 176

kulki w czekoladzie mlecznej Przygotowanie: Herbatniki kruszymy (wybrałam bardzo delikatne ciasteczka, więc robię to w dłoniach) i przekładamy na dno pucharka. Do szklanki wsypujemy 3 czubate łyżeczki wiórków kokosowych, wlewamy wodę (zgodnie z instrukcją producenta) i wsypujemy budyń, mieszamy. Gęsty budyń wylewamy powoli na warstwę ciasteczek. Na wierzch budyniu wykładamy czubatą łyżeczkę dżemu. Teraz w zależności czy chcemy lekko(...)może być zbyt ciepły, aby utrzymała się na nim nasza bita śmietana). Wierzch przestudzonego deseru zdobimy bitą śmietaną, wbijamy czekoladową rurkę i całość posypujemy chrupiącymi kuleczkami w czekoladzie. Podajemy. Deser słodka chwila wytchnienia (waniliowo- kokosowy z porzeczkową nutą) Smacznego

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania