swojej kuchni :) Smakują i wyglądają jak popularne chrupki Cookie Crisps. Składniki: 2 łyżki mąki kokosowej 4 łyżki serka kremowego np Mój Ulubiony (100g) 1 miarka odżywki białkowej o smaku czekoladowym 2 łyżeczki kakao Wszystkie składniki wystarczy wymieszać i uformować w kuleczki. Następnie schłodzić, aż stężeją i cieszyć się smakiem małych pralinek :) Wartości odżywcze: 357 kcal
Chocolate Muffin Blogkokosowych Krem czekoladowy dokładnie zmiksować z jajkiem. (Powinna powstać jednolita masa.) Następnie dodać mąkę i wiórki kokosowe. Całość dokładnie wymieszać i jeśli ciasto mocno się klei - schłodzić w lodówce. Po tym czasie z ciasta uformować kulki o wielości niewielkiego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Między ciastkami - nie trzeba robić dużych odstępów.) Ciasteczka
Di gotujeJajka zmiksować z mlekiem, a następnie z roztopionym (ale nie gorącym) olejem. Dodać cukier, mąkę kokosową i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać (można dłonią). Na końcu do ciasta wmieszać (delikatnie) kakao. Z masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dosyć mocno spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka posypać (opcjonalnie) wiórkami/kawałkami gorzkiej
Di gotujeciasteczek: - 120g mąki żytniej 720 - 30-50g ksylitolu - 20g roztopionego masła/oleju kokosowego - 2-3 łyżki masła orzechowego PRIMAVIKA lub domowe go masła orzechowego - 1 jajko *opcjonalnie: orzeszki ziemne do dekoracji Wszystkie składniki dokładnie zagniatamy. Z ciasta tworzymy kuleczki, które delikatnie spłaszczamy. W każde ciasteczko delikatnie wbijamy po połówce orzeszka ziemnego. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Smacznego
Be Fit Be Strongłyżki mleka ryżowego miód/agawa Do miski wsypałam mąki, proszek do pieczenia, kakao. Następnie dodałam masło kokosowe, olej, miód i agawę. Wszystkie składniki wymieszałam. Na sam koniec dodałam mleko i wyrobiłam ciasto. Piekarnik rozgrzałam do temp. 160°C. Z ciasta uformowałam małe kuleczki i ułożyłam na papierze do pieczenia i włożyłam do piekarnika na 20 min. Upieczone kruidnoten studzimy
nietadietamleka kokosowego ) Wykonanie: Ugotowaną kaszę, daktyle, skórkę i sok z cytryny, wanilię i opcjonalnie syrop ryżowy umieść w misce i zblenduj na gładko. Dodaj mąkę owsianą i wmieszaj ją dokładnie w zblendowaną kaszę. Jeśli masa byłaby zbyt gęsta zawsze możesz się poratować odrobiną mleka roślinnego. Masę wsadź na chwile do lodówki, aby się troszkę zbiła. Wyjmij, uformuj kuleczki i obtocz
Blendmanszkl. mleka (krowie, kozie albo roślinne) dowolne bakalie (u nas rodzynki, wiórki kokosowe, orzechy nerkowca) dwie garści amarantusa ekspandowanego gorzka czekolada (najlepiej 80% kakao) 50g masła bądź oleju kokosowego wiórki i rodzynki do posypania z wierzchu Biszkopta bądź inne ciasto, które mamy, rozgnieść na drobno i namoczyć sokiem z wodą, dodać syrop daktylowy, kakao i mleko, po czym zagnieść(...)wymieszać, aż się połączą na gładko. Z bajaderkowej masy ukulać zgrabne kuleczki, u nas wielkości piłeczki ping-pongowej, ale mogą być zarówno mniejsze jak i większe. Każdą kulkę pomazać po wierzchu rozpuszczoną czekoladą z tłuszczem - można też zanurzyć kulki w całości, jeśli są małe. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi, rodzynkami albo jeszcze innymi bakaliami, np. poszatkowaną morelą albo orzechami. Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylkomężczyzn ;) Ciastka owsiane należą do mojej ulubionej kategorii. Wciąż poszukuję ich nowych przepisów, w nowej wersji. W książce Ani Starmach Pyszne na każdą okazję podpatrzyłam przepis na owsiane kuleczki. Lekko go zmodyfikowałam, wyeliminowałam cukier i dodałam prawdziwego KRÓLA tego przepisu - AMARANTUS . Wiecie co to takiego? Nazywany Zbożem XXI wieku, w Polsce raczej mało znany i doceniany. Dlatego zachęcam do zapoznania(...)łyżka mąki, garść orzechów włoskich, garść żurawiny, 3 łyżki wiórków kokosowych, 3 łyżki amarantusa ekspandowanego Masło roztapiamy na patelni, dodajemy płatki owsiane i wiórki. Następnie w misce mieszamy wszystkie składniki. Jak masa jest zbyt rzadka i się nie odchodzi od ręki, dodajemy więcej płatków. Z masy formujemy niewielkie kuleczki i pieczemy 15 minut w temp. 180 st. Tobie
Mój Smak na Życiecynamonie Mogłabym nieustannie śnić zarówno o cynamonie jak i orzechach, bo uwielbiam i jedno, i drugie. Co prawda do Bożego Narodzenia jeszcze daleko, jednak dla mnie te kuleczki mają zdecydowanie świąteczny akcent, z którym podobnie jak większość kojarzę cynamon i nic na to nie poradzę. Nie myśl sobie jednak, że cynamonowy aromat zagarnia wszystko i jest zbyt przytłaczający. Jest delikatny(...)dlatego warto ich spróbować. Skład: daktyl*, rodzynki*, wiórki kokosowe*(20%), migdały*(10%). Łatwy orzech do zgryzienia Ten łatwy orzech w tym wypadku to nerkowce, od razu więc podejrzewałam, że te pralinki nie mogą mi nie smakować. Pochłaniając jedną po drugiej zapomniałam się do tego stopnia, że mało by brakowało, a kuleczek zabrakłoby do zdjęcia (choć i tak nie zostało
Roślinna - blog wegańskiwiórek kokosowych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta sody oczyszczonej (solidna) Dodatkowo: płatki owsiane do obtaczania Oba masła (w temperaturze pokojowej) i cukier dokładnie utrzeć, a następnie połączyć z jajkiem. Dodać mąkę, płatki owsiane, wiórki, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną. Całość ponownie wymieszać. Z powstałej masy formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę obtoczyć w płatkach owsianych
Di gotujesię swoimi błyskawicznymi przepisami lub sposobami. Możecie również tylko obserwować grupę i korzystać z wpisów. Kuleczki a'ala rafaello w strzelającej posypce Chłodnik jogurtowy z wiśniami Karkówka po diabelsku (w marynacie z majonezu i jajek) Vichyssoise - francuski ziemniaczano-porowy chłodnik Wegańskie ciasteczka kokosowe z płatkami zbożowymi Ziemniaczana focaccia Placki z kabaczka Makaron z borówką amerykańską Risotto na sposób francuski
Codzienna kuchnia niecodziennalepszego od drożdżówki z jagodami i kruszonką! co roku czekam na ten czas gdy czarne kuleczki będę mogła prosto z krzaczka wrzucić do ciasta. Tym razem nie z krzaczka a z targu wylądowały w cieście pszenno-owsianym a do kruszonki dorzuciłam trochę kokosowego smaku. Jeśli lubicie szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasta to to powinno przypaść Wam do gustu :) Drożdżowy
Dzieje kuchennej Wiewióryalbo miodu3 łyżki płatków migdałowychWykonanie:Kaszę manną i 1/2 szklanki wiórków kokosowych zalewam zimnym mlekiem kokosowym. Doprowadzam do wrzenia i trzymam na wolnym ogniu mieszając, az do całkowitego wchłonięcia mleka. Do powstałej masy dodaję płatki migdałowe i dokładnie mieszam. Masę przestudzam i formuję kuleczki, które następnie obtaczam w kokosie
Magiczna kuchnia Dariiniewielką ilością likieru kokosowego, przekładamy cienko śmietaną. Potem cały tort smarujemy śmietaną. Wafelki kokosowe mielimy w malakserze lub rozdrabniamy wałkiem na bardzo drobno. I obtaczamy nimi boki tortu. Tort dekorujemy według własnej inwencji :-) Ja tylko porobiłam rozety z bitej śmietany, udekorowałam je kuleczkami i na środek dałam kokardę :-) I gotowe Tort jest przepyszny-bardzo leciutki
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokunadziania duże jajko 65 g mąki pszennej typ 1850 (pół szklanki) 350 ml napoju kokosowego do podania owoce, plastry kokosa i kasztany jadalne Ricottę zblenderować z jajkiem, syropem i solą. Przełożyć do miski i stopniowo dodając mąkę, zagniatać ciasto. Oprószonymi mąką dłońmi formować kuleczki i kłaść je na gotujące się mleko. Gotować około 5 minut na małym ogniu
Poranek na słodkougotowanej marchewki 20g mąki gryczanej 40-50g mąki pełnoziarnistej łyżeczka mąki kokosowej żółtko szczypta soli cynamon coś do posłodzenia Marchewkę zmiksować na gładką masę. Dodać resztę składników. Wsadzić na kilkanaście minut do lodówki (ok.30min-1h). Po wyjęciu formować lekko zwilżonymi dłoniami kuleczki i spłaszczać je (ciasto będzie dość lepkie dlatego nie formujemy wałka). Wrzucać
More food, love and dreamsCałość trzymać na ogniu tak długo, aż cukier się rozpuści. Do przygotowanej masy wsypać wiórki kokosowe, całość ze sobą wymieszać i ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną. Na sam koniec dodać masę z wiórek. Za pomocą dłoni formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Kokosanki piec około 15 minut w 180ºC (powinny się lekko zarumienić
Ugotować