swojej kuchni :) Smakują i wyglądają jak popularne chrupki Cookie Crisps. Składniki: 2 łyżki mąki kokosowej 4 łyżki serka kremowego np Mój Ulubiony (100g) 1 miarka odżywki białkowej o smaku czekoladowym 2 łyżeczki kakao Wszystkie składniki wystarczy wymieszać i uformować w kuleczki. Następnie schłodzić, aż stężeją i cieszyć się smakiem małych pralinek :) Wartości odżywcze: 357 kcal
Chocolate Muffin Blogkokosowych Krem czekoladowy dokładnie zmiksować z jajkiem. (Powinna powstać jednolita masa.) Następnie dodać mąkę i wiórki kokosowe. Całość dokładnie wymieszać i jeśli ciasto mocno się klei - schłodzić w lodówce. Po tym czasie z ciasta uformować kulki o wielości niewielkiego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Między ciastkami - nie trzeba robić dużych odstępów.) Ciasteczka
Di gotujeJajka zmiksować z mlekiem, a następnie z roztopionym (ale nie gorącym) olejem. Dodać cukier, mąkę kokosową i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać (można dłonią). Na końcu do ciasta wmieszać (delikatnie) kakao. Z masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dosyć mocno spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka posypać (opcjonalnie) wiórkami/kawałkami gorzkiej
Di gotujeciasteczek: - 120g mąki żytniej 720 - 30-50g ksylitolu - 20g roztopionego masła/oleju kokosowego - 2-3 łyżki masła orzechowego PRIMAVIKA lub domowe go masła orzechowego - 1 jajko *opcjonalnie: orzeszki ziemne do dekoracji Wszystkie składniki dokładnie zagniatamy. Z ciasta tworzymy kuleczki, które delikatnie spłaszczamy. W każde ciasteczko delikatnie wbijamy po połówce orzeszka ziemnego. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Smacznego
Be Fit Be Strongłyżki mleka ryżowego miód/agawa Do miski wsypałam mąki, proszek do pieczenia, kakao. Następnie dodałam masło kokosowe, olej, miód i agawę. Wszystkie składniki wymieszałam. Na sam koniec dodałam mleko i wyrobiłam ciasto. Piekarnik rozgrzałam do temp. 160°C. Z ciasta uformowałam małe kuleczki i ułożyłam na papierze do pieczenia i włożyłam do piekarnika na 20 min. Upieczone kruidnoten studzimy
nietadietamleka kokosowego ) Wykonanie: Ugotowaną kaszę, daktyle, skórkę i sok z cytryny, wanilię i opcjonalnie syrop ryżowy umieść w misce i zblenduj na gładko. Dodaj mąkę owsianą i wmieszaj ją dokładnie w zblendowaną kaszę. Jeśli masa byłaby zbyt gęsta zawsze możesz się poratować odrobiną mleka roślinnego. Masę wsadź na chwile do lodówki, aby się troszkę zbiła. Wyjmij, uformuj kuleczki i obtocz
Blendmanszkl. mleka (krowie, kozie albo roślinne) dowolne bakalie (u nas rodzynki, wiórki kokosowe, orzechy nerkowca) dwie garści amarantusa ekspandowanego gorzka czekolada (najlepiej 80% kakao) 50g masła bądź oleju kokosowego wiórki i rodzynki do posypania z wierzchu Biszkopta bądź inne ciasto, które mamy, rozgnieść na drobno i namoczyć sokiem z wodą, dodać syrop daktylowy, kakao i mleko, po czym zagnieść(...)wymieszać, aż się połączą na gładko. Z bajaderkowej masy ukulać zgrabne kuleczki, u nas wielkości piłeczki ping-pongowej, ale mogą być zarówno mniejsze jak i większe. Każdą kulkę pomazać po wierzchu rozpuszczoną czekoladą z tłuszczem - można też zanurzyć kulki w całości, jeśli są małe. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi, rodzynkami albo jeszcze innymi bakaliami, np. poszatkowaną morelą albo orzechami. Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylkomężczyzn ;) Ciastka owsiane należą do mojej ulubionej kategorii. Wciąż poszukuję ich nowych przepisów, w nowej wersji. W książce Ani Starmach Pyszne na każdą okazję podpatrzyłam przepis na owsiane kuleczki. Lekko go zmodyfikowałam, wyeliminowałam cukier i dodałam prawdziwego KRÓLA tego przepisu - AMARANTUS . Wiecie co to takiego? Nazywany Zbożem XXI wieku, w Polsce raczej mało znany i doceniany. Dlatego zachęcam do zapoznania(...)łyżka mąki, garść orzechów włoskich, garść żurawiny, 3 łyżki wiórków kokosowych, 3 łyżki amarantusa ekspandowanego Masło roztapiamy na patelni, dodajemy płatki owsiane i wiórki. Następnie w misce mieszamy wszystkie składniki. Jak masa jest zbyt rzadka i się nie odchodzi od ręki, dodajemy więcej płatków. Z masy formujemy niewielkie kuleczki i pieczemy 15 minut w temp. 180 st. Tobie
Mój Smak na Życiecynamonie Mogłabym nieustannie śnić zarówno o cynamonie jak i orzechach, bo uwielbiam i jedno, i drugie. Co prawda do Bożego Narodzenia jeszcze daleko, jednak dla mnie te kuleczki mają zdecydowanie świąteczny akcent, z którym podobnie jak większość kojarzę cynamon i nic na to nie poradzę. Nie myśl sobie jednak, że cynamonowy aromat zagarnia wszystko i jest zbyt przytłaczający. Jest delikatny(...)dlatego warto ich spróbować. Skład: daktyl*, rodzynki*, wiórki kokosowe*(20%), migdały*(10%). Łatwy orzech do zgryzienia Ten łatwy orzech w tym wypadku to nerkowce, od razu więc podejrzewałam, że te pralinki nie mogą mi nie smakować. Pochłaniając jedną po drugiej zapomniałam się do tego stopnia, że mało by brakowało, a kuleczek zabrakłoby do zdjęcia (choć i tak nie zostało
Roślinna - blog wegańskiwiórek kokosowych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta sody oczyszczonej (solidna) Dodatkowo: płatki owsiane do obtaczania Oba masła (w temperaturze pokojowej) i cukier dokładnie utrzeć, a następnie połączyć z jajkiem. Dodać mąkę, płatki owsiane, wiórki, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną. Całość ponownie wymieszać. Z powstałej masy formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę obtoczyć w płatkach owsianych
Di gotujesię swoimi błyskawicznymi przepisami lub sposobami. Możecie również tylko obserwować grupę i korzystać z wpisów. Kuleczki a'ala rafaello w strzelającej posypce Chłodnik jogurtowy z wiśniami Karkówka po diabelsku (w marynacie z majonezu i jajek) Vichyssoise - francuski ziemniaczano-porowy chłodnik Wegańskie ciasteczka kokosowe z płatkami zbożowymi Ziemniaczana focaccia Placki z kabaczka Makaron z borówką amerykańską Risotto na sposób francuski
Codzienna kuchnia niecodziennalepszego od drożdżówki z jagodami i kruszonką! co roku czekam na ten czas gdy czarne kuleczki będę mogła prosto z krzaczka wrzucić do ciasta. Tym razem nie z krzaczka a z targu wylądowały w cieście pszenno-owsianym a do kruszonki dorzuciłam trochę kokosowego smaku. Jeśli lubicie szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasta to to powinno przypaść Wam do gustu :) Drożdżowy
Dzieje kuchennej Wiewióryalbo miodu3 łyżki płatków migdałowychWykonanie:Kaszę manną i 1/2 szklanki wiórków kokosowych zalewam zimnym mlekiem kokosowym. Doprowadzam do wrzenia i trzymam na wolnym ogniu mieszając, az do całkowitego wchłonięcia mleka. Do powstałej masy dodaję płatki migdałowe i dokładnie mieszam. Masę przestudzam i formuję kuleczki, które następnie obtaczam w kokosie
Magiczna kuchnia Dariiniewielką ilością likieru kokosowego, przekładamy cienko śmietaną. Potem cały tort smarujemy śmietaną. Wafelki kokosowe mielimy w malakserze lub rozdrabniamy wałkiem na bardzo drobno. I obtaczamy nimi boki tortu. Tort dekorujemy według własnej inwencji :-) Ja tylko porobiłam rozety z bitej śmietany, udekorowałam je kuleczkami i na środek dałam kokardę :-) I gotowe Tort jest przepyszny-bardzo leciutki
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokunadziania duże jajko 65 g mąki pszennej typ 1850 (pół szklanki) 350 ml napoju kokosowego do podania owoce, plastry kokosa i kasztany jadalne Ricottę zblenderować z jajkiem, syropem i solą. Przełożyć do miski i stopniowo dodając mąkę, zagniatać ciasto. Oprószonymi mąką dłońmi formować kuleczki i kłaść je na gotujące się mleko. Gotować około 5 minut na małym ogniu
Poranek na słodko