kuleczki kokosowe - 434 przepisów (strona:19/29)

Ciasteczka karmelowo-kokosowe z płatkami owsianymi 148

dokładnie wymieszać.  Miód z olej kokosowym podgrzać na małym ogniu i mieszać do momentu, aż oba składniki się roztopią i połączą. Sodę wymieszać z 1 łyżką gorącej wody (będzie mocno się pienić), natychmiast dodać do miodu z olejem i wymieszać.  Całość połączyć z suchymi składnikami.  Z ciasta uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.  Każdą kulkę dość mocno

Di gotuje
Trufle z kaszy jaglanej z daktylami 100

przygotować pozostałe składniki. Potem tylko mieszamy i formujemy kuleczki. Drukuj Trufle z kaszy jaglanej Składniki 150 gr kaszy jaglanej 0,3 l mleka 0,5 szkl płatków owsianych 0,5 szkl masła orzechowego 250 gr świeżych daktyli 1 łyżeczka przyprawy do piernika 0,5 - 0,75 szkl ulubionych orzechów kakao, wiórki kokosowe, orzechy - do obtoczenia Wykonanie Kaszę gotujemy w mleku

Mieszam w Garnku
Dietetyczne raffaello z kaszą manną - pyszne! 966

równie skutecznie zaspokajających apetyt na słodycze. Te niepozorne kuleczki są pyszne, delikatne, rozpływające się w ustach. A co najważniejsze - są bardzo zdrowe i dozwolone nawet na diecie. :-) 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 3/4 szklanki kaszy manny (125g) 1/4 szklanki cukru (u mnie Ksylitol od Skworcu ) 1 i 1/4 szklanki wiórków kokosowych  około 30-40 sztuk migdałów (można pominąć

Szefowa kuchni
Ciasteczka owsiane z żurawiną 125

szklanki mąki ryżowej 1/3 szklanki wiórek kokosowych 1 szklanka płatków owsianych (użyłam błyskawicznych) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 30 g suszonej żurawiny 125 g masła 3 łyżki miodu W rondelku rozpuścić masło z miodem i 1 łyżką wody. W miseczce wymieszać wszystkie suche składniki. Wlać do nich roztopione masło. Wymieszać. Uformować kuleczki (trzeba je dobrze ścisnąć w ręce, żeby trzymały kształt

Moja Galeria Smaku
805. Kokosowe pralinki z kaszy jaglanej. 163

łyżek mleka/mleczka kokosowego (jeśli potrzeba) +kakao/ wiórki kokosowe do obtoczenia Kaszę uprażyć w suchym garnku, wlać 1- 1 1/2 szklanki gorącej wody, posolić, przykryć i gotować do wchłonięcia płynów. Ostudzić. Daktyle pokroić i zalać odrobiną wrzątku, przykryć. Kaszę zmiksować z bananem. Dodać mąkę, mleko(do konsystencji) i daktyle. Wymieszać. Formować okrągłe kuleczki. Schłodzić w lodówce (najlepiej na noc). Rano obtoczyć

More food, love and dreams
Co Lila jadła w środę? 9 120

Lila pokochała te małe czerwone kuleczki tak bardzo, że jak tylko widziała szpaki grasujące na drzewie to mówiła "zostawicie, to moje tereśnie, co ja będę jadła??!!"  Zupa 13:00 Zupa szpinakowa z lanymi kluskami.  II Danie 16:00 Ryż z cebulką + brokuły, kalafior i marchewka. Podwieczorek 17:30 Ciastka bananowo-kokosowe ( przepis tutaj>>> ). Kolacja

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowo-kokosowe (z mąki kokosowej) 210

miski wbić jajko, dodać olej kokosowy (roztopiony), mąkę, wiórki i ksylitol. Całość dokładnie wymieszać (na początku łyżką, a potem za pomocą dłoni) i połączyć z kakao. Na końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę. (Najlepiej, aby czekolada nie była zbyt mocno rozdrobniona.) Ciasto rozwałkować i wykrawać z niego dowolne kształty. (Można też ulepić kuleczki - następnie mocno je spłaszczając.) Ciasteczka ułożyć

Di gotuje
Kokosowe ciasteczka budyniowe 3925

pieczenia i cukrem pudrem, dodać wiórki kokosowe i masło pokrojone na mniejsze kawałki, wszystko posiekać razem - dodać rozbełtane żółtka i ekstrakt z wanilii, wymieszać, zagnieść ciasto - ciasto zafoliować, schłodzić - ze schłodzonego ciasta odrywać małe kawałki, formować z nich kulki wielkości niedużego orzecha włoskiego - na talerzyku wymieszać cukier puder i domowy cukier waniliowy - każdą kuleczkę obtoczyć w mieszance cukrowej, ułożyć

Smakołyki Bereniki
Wigilia o niskim IG z Przepysznikiem i Naturą Rzeczy: Śnieżne kuleczki fasolowe 176

posłużą do tego celu idealnie! Śnieżne kuleczki fasolowe (ok. 30 sztuk) (40 g potrawy czyli 1 średnia sztuka: Energia – 70 kcal, Białko – 2,3g,Tłuszcz – 3,5g,Węglowodany -10,3g , IG – 35) 380g czerwonej fasoli (2 szklanki) 5 łyżek kakao 2 łyżki erytrytolu śliwki suszone 15 sztuk szklanka ulubionych orzechów 1/2 szkl. wiórków kokosowych Fasole zalewamy wodą i zostawiamy

Przepysznik - BLW i nie tylko
Bułki z dynią! Smażone banany! 168

Uformuj z małych kuleczek bułeczki i ułóż na blaszce.  Odstaw na 20 minut. W tym czasie bułeczki wyrosną. Natnij je nożem. Posyp czarnuszką  Wstaw do nagrzanego piekarnika.  Temp. 200 stopni C. Czas pieczenia 35- 40 minut.  Smażone banany i figi w sosie kokosowo- orzechowym: Na rozgrzaną patelnię dodaj łyżkę oleju kokosowego, smaż grube plastry bananów

SMYKWKUCHNI
Domowe Raffaello 126

Ugotowaną kaszę mieszamy z wiórkami kokosowymi i miodem. Robimy kulki i obtaczamy w wiórkach. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin :) Nam bardziej smakuje wersja bez pieczenia. :) Pralinki są mięciutkie i delikatne. Znakomite na drugi dzień. Raffaello pieczone jest pyszne po wyjęciu z piekarnika więc najlepiej zjeść je zaraz po wystygnięciu, nie zostawiając żadnej kuleczki na następny dzień

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Z miłości do słodkości, czyli przepis na praliny i czekoladowego łamańca z marką Helio 156

Cukier migdałowy 100 g Polewy i dekoracje deserowa HELIO 100 g Polewy i dekoracje mleczna HELIO 100 g Polewy i dekoracje biała HELIO Kamyki karmelkowe Skórka z limonki Wiórki kokosowe HELIO Sposób przygotowania pralin: Przygotowanie: 30 min, ilość porcji: ok. 30 sztuk   Najpierw przygotowujemy nadzienie dla naszych pralin. Będziemy robić praliny o nadzieniu owocowym oraz nugatowym. Aby przygotować owocowe(...)garście rodzynek, 1 garść moreli i pistacji, około 25 g masła i szczyptę soli. Miksujemy na gładką masę, a potem formujemy kulki wielkości jednego kęsa. Po zrobieniu owocowych kuleczek robimy kulki o smaku nugatu. Aby przygotować nugatowe nadzienie pralin musimy najpierw w blenderze zmiksować orzeszki piniowe z masłem ok. 25 g. Nie miksujemy orzechów za bardzo aby zachować chrupkość. Potem

Projekty ze smakiem
Ekspresowy mazurek bez dodatku cukru 125

żółtko 40 g nierafinowanego oleju kokosowego (waga przed roztopieniem) 3 łyżki naturalnego serka homogenizowanego łyżeczka syropu z agawy słoiczek ok. 260g kwaśnego, niesłodzonego dżemu (ja użyłam ekologicznego dżemu z agrestu) 200 g masy marcepanowej Składniki na ciasto zagniatamy i wykładamy nim formę (o wymiarach 12 x 35 cm). Przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy kuleczkami do pieczenia. Pieczemy

Mienta blog
Łaciata tarta z malinami 134

łyżeczka cukru łyżeczka wiórków kokosowych maliny Mąki przesiewamy z cukrem pudrem i kakao. Siekamy je z masłem. Dodajemy żółtko i zagniatamy na gładkie ciasto. Wkładamy je na 10 minut do zamrażarki. Następnie wykładamy ciastem spód formy na tartę (o wymiarach 12 x 35 cm). Rozkładamy na nim kawałek papieru do pieczenia i obciążamy ceramicznymi kuleczkami lub suchą fasolą. Pieczemy około

Mienta blog
Pralinki marcepanowe :) 154

kształtujemy je w kuleczki (lub inne ciekawe kształty). Gdyby jednak okazało się, że masa nie klei się, można spokojnie dodać odrobinę likieru ;) Składniki na polewę podgrzewamy w garnuszku i pozostawiamy chwilę do zgęstnienia. Następnie polewamy pralinki polewą (lub wsadzamy je do garnuszka, obtaczamy w polewie i wyciągamy) i posypujemy ulubionymi dodatkami np. wiórkami kokosowymi, migdałami w płatkach lub gotowymi posypkami

Emcia Pichci

Proponowane wyszukiwania