Pyszne słodkie wiórki kokosowe zatopione w gorzkiej czekoladzie. Mniam… Składniki: 200g wiórków kokosowych 100ml śmietany kremówki 50g cukru pudru 50g masła 2 tabliczki gorzkiej czekolady W rondelku rozpuszczamy masło wraz ze śmietaną kremówką. W miseczce mieszamy wiórki koksowe z cukrem pudrem. Łączymy wiórki z roztopionym masłem. Lepimy kuleczki dowolnej wielkości. Formuje się dość ciężko, ale jeśli będziemy mocno ściskać
Kolizje SmakówPublikuję kolejny przepis z kaszą jaglaną w roli głównej, ponieważ uwielbiam ją nie tylko za smak, ale także za bogactwo witamin i minerałów. W małych, żółtych kuleczkach znajdują się: wit. B 1 B 2 B 6 oraz żelazo i miedź. Ma pozytywny wpływ na wygląd skóry, włosów i paznokci, ponieważ zawiera krzem. Warto wspomnieć, że nie zawiera glutenu a także(...)idealne śniadanie w mroźne dni, niesamowicie rozgrzewa i dodaje energii na cały dzień :-) Kasza jaglana na śniadanie Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej; 2 szklanki wody; 2 łyżki wiórków kokosowych; 1 łyżeczka oleju kokosowego; 1 łyżeczka miodu; 2 łyżeczki cynamonu; 1 łyżka płatków migdałowych; 1 granat. Zaczynamy ! Do garnka wlewam wodę, kiedy się zagotuję wsypuje wiórki, cynamon oraz przepłukaną kaszę
Życie na widelcukolejną kuleczkę A do tego są niesamowicie wdzięcznym obiektem fotografowania Kuleczki bakaliowe Łatwe ok 25 minut ok 25-30 kulek wielkości mandarynki Składniki Podaję przepis za Ciocią Tereską: * herbatniki - 3-4 duże paczki (petit beurre lub inne, kakaowe, można kupić po 2 różnego rodzaju, nie polecam kokosowych)- mi wyszło ok * kakao 5-6 łyżek, można tez dodać 2-3 łyżki
sierotka maRysia w kuchnisoli kilka liści laurowych olej do smażenia 1/4 łyżeczki pieprzu 2 kuleczki ziela angielskiego jeśli lubisz cukier do smaku Wszystkie warzywa należy zetrzeć na zapałkę ,cebulę pokroić w piórka i dusić pod przykryciem około 30 minut. Pokrojoną na kawałki rybę obtoczyć mąką i smażyć. U mnie- na oleju kokosowym. Do uduszonych warzyw dodać puszkę pomidorów, liście laurowe, sól, pieprz, cukier
Z Kuchni Do Kuchnisodą. Dodać cukier/miód/biało. Wsypać wiórki kokosowe żurawinę i rodzynki, dokładnie wymieszać łyżką (można rękoma). Pokruszone płatki kukurydziane przełożyć do miseczki. Ciasto jest dosyć klejące, dlatego nabieramy je łyżeczką, przekładamy do miseczki z płatkami kukurydzianymi i dłońmi, dociskając płatki kukurydziane do ciasta, formujemy kuleczki. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując między
fitolarun.blogspot.comniedzielę. Zrobione z kaszy jaglanej z miodem i kokosem kuleczki przypominają znane z reklam pralinki. Idealne dla dzieci. Ale i dorośli sięgną po nie z chęcią. Raffaello z kaszy jaglanej. Składniki: 100 g kaszy jaglanej 250 ml mleka 1 łyżeczka masła 2 łyżki miodu 100 g wiórek kokosowych całe migdały pozbawione skórek – opcjonalnie: dla starszych dzieci i dorosłych
Miksturownikbiałka i żółtka) 140 g cukru pudru 200 g wiórków kokosowych Kokosanki - Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno. Następnie ciągle ubijając powoli, najlepiej po jednej łyżce wsypujemy cukier puder. Zmniejszamy obroty miksera na najniższy poziom i stopniowo wsypujemy kokos, a na samym końcu żółtka. Z powstałej masy formujemy kuleczki o średnicy ok. 4 cm i wykładamy na papier do pieczenia
Słodka Stronakoniec wsypać kleik ryżowy, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i sezam. Zmiksować, aż powstanie jednolita masa. W razie potrzeby dosypać odrobinę kleiku ryżowego. Z masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odległościach od siebie (urosną). W każdej kuleczce zrobić palcem wgłębienie jak do klusek śląskich :). Piec
Nastoletnie Wypiekaniechoć łatwe w przygotowaniu, trochę zabawy z nimi jest, nadzienie jest ze śmietanki i serka mascarpone -czyli klasyka, jednak smak wzbogaciłam cudownym likierem CANARI o smaku ananasowo-kokosowym, deser chwaląc się nieskromnie wyszedł obłędny w smaku(...)czekolady pergamin do pieczenia cyrkiel cienki pędzelek do malowania Nadzienie: 250 ml śmietanki 36% 1 czubata łyżka serka mascarpone 50 ml likieru Canari pina colada czekoladowe kuleczki świeża melisa Pierwszym etapem jest odrysowanie i wycięcie z pergaminu okrągłych kółek o średnicy około 10 cm około 8-9 sztuk Każde kółeczko zawijamy w rożek, a końce sklejamy
Wanilia i KardamonKokosowa tapioka z musem z mango i truskawkami; Oh.. moje przygody z dzisiejszym śniadaniem, były cudowne. Namoczyć, nie moczyć? Dobra namoczyłam, ale rano.. co to, dziwnie smakuje i jak z tego mają się zrobić takie fajne przezroczyste kuleczki? Zrobię nową, a z tego co innego..zalałam inne, ale koniec końców ugotowałam te z nocy
More food, love and dreamsmasła Dodatkowo: skórki kandyzowane orzechy, migdały wiórki kokosowe Ciasto kruche: Masło posiekać z mąką, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na ok 1 godzinę. Po tym czasie 2/3 ciasta rozwałkować na natłuszczonej blaszce (śr. 30cm). Z reszty ciasta formować małe kuleczki i układać w koło. Ciasto nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego
Smakołyki Asibiałko z roślinnego białka waniliowego od SunwarriorPolska . Te kuleczki smakują cudownie i są bardzo zdrowe, idealne "na raz", w podróż, do torebki. Składniki: 50 g masła orzechowego (100 % orzechów) 50 g świeżych daktyli 1 miarka (21 g) waniliowego białka roślinnego (SunwarriorPolska Classic Plus) 2 łyżki napoju roślinnego (u mnie kokosowy) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do malaksera i blenduj
Zdrowie na języku :Pszklanka kaszy jaglanej ,suchej 125 g białej czekolady wiórki kokosowe,około 100 g Kaszę ugotować w dwóch szklankach wody przez 15 minut ,przestudzić .Białą czekoladę rozpuścić w mikrofalówce i połączyć z ugotowaną kaszą ,wymieszać dokładnie i odstawić do lodówki aby masa stężała ,na około 1 godzinę.Następnie z masy formujemy kuleczki i obtaczamy dokładnie w wiórkach kokosowych.Smacznego. Uwaga: Większość podobnych
Ladylaura.ostygnięcia. 2. Wymieszać razem mąkę migdałową i wiórki kokosowe. 3. Do rondelka przełożyć masło i miód, podgrzewać mieszając, aż miód się rozpuści i masa będzie ciepła. Dodać ją do mąki z wiórkami, wsypać pestki z sezamem i wymieszać (powstawanie ciepłe, dosyć plastyczne ciasto). 4. Z ciasta formować w rękach kuleczki wielkości orzecha włoskiego, układać je na blaszce wyłożonej papierem
Mała Cukierenkawarzywnego lub drobiowego 1 liść laurowy 4 kuleczki ziela angielskiego 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/4 łyżeczki cynamonu 1/4 zmielonyc goździków 1/4 łyżeczki imbiru sól, pieprz do smaku 2 łyżki oleju kokosoweo natka pietruszki do podania Sposób wykonania: Cebule kroimy w kostkę i szklimy na 2 łyżkach oleju kokosowego. Marchewkę pietruszkę i seler podobnie kroimy w kostkę
W kuchennej krainie