obtaczania Wszystkie składniki umieścić w mice i dokładnie zagnieść. (Olej kokosowy powinien być miękki, ale nie rozpuszczony.) Z ciasta formować kulki - nieco mniejsze od orzecha włoskiego. Kuleczki obtoczyć w wiórkach kokosowych, lekko spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Odstępy nie muszą być wielkie, ponieważ ciastka ładnie rosną i "nie rozlewają się" na boki.) Piec (w rozgrzanym
Di gotujejakie do tej pory jadłam domowe kuleczki rafaello. Przygotujecie je w kilka chwil i zapewniam, że w kilka chwil również będą znikać. Składniki: 250 g masła irlandzkiego 250 g cukru pudru 250 g mleka suszonego (pełne) 100 g kokosu 100 g migdałów w płatkach 25 ml spirytusu Do obtoczenia: kokos likier kokosowy(...)wódka Przygotowanie: Miękkie masła wymieszać i lekko utrzeć z cukrem pudrem. Dodać mleko, kokos, płatki migdałów, spirytus i zagnieść na jednolitą masę. Z masy formować niewielki kuleczki, zanurzyć w likierze kokosowym i obtoczyć w kokosie. Kulki rafaello odkładamy do stężenia. Ładnie wyglądają na stole podane w mini papilotkach
Ala piecze i gotujektórych ja unikam jak ognia ... Udało się! Przepis ten jest bez jajek a kuleczki rozpływają się w ustach :) Kuleczki Rafaello SKŁADNIKI: 100 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 85 g herbatników 1 łyżka gęstej śmietany 80 g wiórków kokosowych migdały bądź płatki migdałowe PRZYGOTOWANIE: Miękkie masło ucieramy do białości, następnie dodajemy cukier puder i dokładnie mieszamy. Kiedy(...)kruszymy na drobniutko. Dodajemy do schłodzonej masy i dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy placuszki na których układamy - płatki migdałowe bądź migdała i zawijamy formując kuleczki. Obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Odstawiamy do lodówki by się schłodziły na 2-3 godziny
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkizrobić na zbliżające się Święta...?! Składniki: Na ok 35 kuleczek (zależy kto jakie duże zrobi, moje były wielkości piłeczki pingpongowej) 1 szklanka migdałów 2 łyżki kakao 5 łyżek miodu płynnego (u mnie akacjowy) 1/2 kg płatków kukurydzianych 200g masła 2 tabliczki gorzkiej czekolady 125ml śmietanki 30% 100g wiórek kokosowych Sposób przygotowania: 1. Migdały mielimy, najlepiej na mączkę. Dodajemy kakao, masło(...)Czekoladę topimy w kąpieli wodnej wraz z dodatkiem śmietanki. Gotową powoli wlewamy do miksowanej masy. Gdy składniki się połączą nabieramy na dłoń porcję masy i formujemy kuleczki. Obtaczamy w wiórkach kokosowych i pozostawiamy najlepiej na kilka godzin w chłodzie do uzyskania odpowiedniej twardości. Jako że późniejsze prace były już bardziej "brudne", to nie ma zdjęć z tworzenia
Kuchnia w czekoladziekokosowe* malinowo-bananowe pieczone kuleczki z korzeniem maca i amarantusem ekspandowanym podane z domową tahini~ *mąka kokosowa Kiedy minęły te dwa miesiące? Nawet nie zauważyłam...Mimo tego uważam te wakacje za...w sumie nawet udane ;) Najbardziej chyba pod względem nowych znajomości, bo poznałam na prawdę masę nowych ludzi! Teraz trzeba wrócić do szarej rzeczywistości. Właściwie u mnie miało(...)poradze, a chciałabym. Zostaje mi tylko założyć nowe szpilki kupione wczoraj specjalnie na tę okazję, pójść do szkoły i zacząć nowy rok szkolny... Jeśli chcecie przepis na kuleczki - dodam po powrocie
breakfast of dreamswiórków kokosowych (ok. 10g). Sposób przygotowania 1. Daktyle zalewamy wodą i gotujemy ok. 10 min. 2. Daktyle miksujemy. 3. Mieszamy daktyle z amarantusem i kakao. 4. Formujemy kuleczki, obtaczamy w wiórkach kokosowych i umieszczamy w papilotkach. Pralinki amarantusowe są bogate w: - wapń (pochodzący z amarantusa), który odpowiada za prawidłową budowę kości i zębów, - magnez (pochodzący z kakao), który stymuluje przewodzenie
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachwielbicieli kokosowych smaków pyszne, delikatne kuleczki z białą czekoladą i serkiem mascarpone obtoczone gorzkim kakao i wiórkami kokosu. Składniki:/ 10-12 szt. w zależności od wielkości/ 100 g białej czekolady 150 g serka mascarpone ok.100 g wiórków kokosowych 2 wafelki o smaku kokosowym w białej czekoladzie 1 łyżka cukru pudru ok.2 łyżki
Zakamarki mojej kuchniMalutkie, urocze, obłędnie pachnące i smakujące kokosem kuleczki, których głównym składnikiem jest kasza manna oraz dodatkowo mleko kokosowe i wiórki- dla wzmocnienia kokosowego smaku. Bez mąki, bez jajka, a w wersji fit nawet można pominąć cukier, gdyż słodyczy nadają wiórki. Proste i szybkie w formowaniu, a dla jeszcze większego ułatwienia z masy można uformować wałek i pociąć na kawałki, niczym(...)zostały maliny- ozdobić listkami mięty, polać odrobiną syropu np. klonowego, no i pożywną, wartościową i cieszącą oko kolację bądź ciekawy deser mamy gotowy! :) Polecam, kuleczki są wyjątkowe! * kasza manna Kupiec- 1,5 szklanki * mleko kokosowe- 1 szklanka * wiórki kokosowe- 1/3 szklanki * cukier trzcinowy- 1 łyżka (można pominąć) * maliny- 200 g * syrop klonowy- do polania * mięta i płatki kokosowe- do ozdoby
Kraina Miodem Płynącaskórką pomarańczową. Następnie łyżeczką "wykrawamy" czekoladę i formujemy z niej małe kuleczki. Czekolada w rękach będzie nam się roztapiać, wtedy obtaczany kulki kokosowe - w wiórkach kokosowych, kulki migdałowe w migdałach etc. Pamiętajcie, że kuleczki nie mogą być za duże, ten przepis nie daje nam efektu "rafaello". Mimo wszystko, są pyszne
dlaSmaQcukrem, żółtkiem oraz cukrem wanilinowym na puszystą masę. Herbatniki kruszymy bardzo drobniutko, dodajemy do masy dalej ucierając pod koniec ucierania wsypujemy kakao, dodajemy łyżeczkę koniaku. Formujemy małe kuleczki obtaczamy w wiórkach kokosowych na środku robimy palcem wgłębienie w które wkładamy wiśnie kandyzowaną. układamy na talerzu. Zostawiamy w chłodnym miejscu, najlepiej na całą noc. Smacznego
kgwjanczewoniej pokruszone herbatniki . Formujemy kulki, w każdą w środek wkładamy migdał. Migdały wcześniej zalewamy wrzątkiem na 5 minut, aby dobrze zeszła z nich brązowa skórka.Gotowe kuleczki obtaczamy w wiórkach kokosowych. Odstawiamy na min 2 godz do stężenia całkowitego
Z Majeczką w kuchnimagazynu "Kuchnia". Zapraszam do przygotowań! Składniki: 70 g masła 50 ml śmietany kremówki 40 g miodu 450 g białej czekolady (4,5 tabliczki) 70 ml Malibu migdały wiórki kokosowe CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W rondelku umieszczamy masło, śmietankę i miód, podgrzewamy do rozpuszczenia. Dodajemy pokruszoną czekoladę i podgrzewamy na bardzo małym ogniu często mieszając(...)minut, a następnie przelewamy lodowatą wodą. Obieramy ze skórki i odkładamy na bok. 3. Z zastygniętej masy odrywamy kawałek, wbijamy w nią migdał i szybko formujemy kuleczkę między dłońmi. obtaczamy w wiórkach kokosowych i odkładamy na talerz. Czynność powtarzamy z resztą masy. Gotowe kuleczki wkładamy do lodówki do schłodzenia na dodatkowe 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc. Smacznego
My Culinary Artnajbardziej idealne! Składniki: - 120g tapioki (granulatu z tapioki) - 375+100ml wody - 200ml mleczka kokosowego - 1 mango - pół łyżeczki cynamonu *opcjonalnie: 1 łyżka ksylitolu, wiórki kokosowe, 3 liście limonki kaffir do gotowania Kuleczki tapioki zalewamy 375ml wody na noc, by napęczniały. Na następny dzień do garnka wlewamy mleczko kokosowe, ksylitol (jeśli dosładzamy) i namoczoną tapiokę, wrzucamy również 3 liście limonki(...)kaffir (gotujemy ją w mleczku ok. 5 minut), bądź wiórki kokosowe o ile zdecydowaliśmy się na ich użycie. Gotujemy na małym ogniu, ciągle mieszając do czasu, aż kuleczki staną się całkiem przezroczyste i miękkie. Jeżeli tapioka wchłonęła już większość mleczka, a nadal nie jest przezroczysta, dolewamy wodę. Nie możemy dopuścić do tego, by tapioka przypaliła nam się na dnie
Be Fit Be Strongmigdałów blanszowanych Przygotuj: melakser Podaj z: · dobrą kawą lub herbatą Zobacz jak szybko się je przyrządza :) *Puszkę z mlekiem kokosowym (polecam bio z Rossmana – bez sztucznych dodatków) wstawiamy do lodówki na kilka godzin ( ca najmniej 3-4), wodę wylewamy, a śmietankę wykorzystujemy do naszych trufli. Oprócz chłodzenia mleczka, siekania orzechów i topienia(...)dodajemy czekoladę. Gdyby konsystencja była zbyt rzadka, możemy dodać nieco więcej amarantusa. Formujemy kuleczki, najpierw rozpłaszczając część masy na dłoni, wkładamy tam migdała i zwijamy w kuleczkę. Obtaczamy w wiórkach kokosowych, lub w wersji luksusowej obtaczamy w dodatkowej białej czekoladzie… Smacznego! ** Lub ok. 10 łyżek cukru. Można też posłodzić syropem z agawy czy innym neutralnym w smaku słodzikiem. *** Następnym razem
Bazując na smakubiało. Śnieżnobiałe rękawy i kołnierzyki przetykały złotowłose nitki. Na salę wniesiono srebrną paterę, na brzegach której połyskiwało światło świec. A na jej środku piętrzyły się małe białe kuleczki otoczone drobinkami wiórek kokosowych…. Ach, co to był za bal……. Życzę Wam, abyście w tym Nowym Roku stąpali krokiem lekkim, acz pewnym. Żeby był dobry, dla Was najlepszy. Żeby spełniły się
Kuchnia smaków