Chińszczyzna z makaronem ryżowym
Chińszczyzna z makaronem ryżowym
Makaron ryżowy otrzymuje się z mąki ryżowej, czyli pośrednio – z ryżu. Składa się głównie ze skrobi, nie zawiera glutenu i tłuszczu. Łatwo go przyrządzić, wystarczy zalać wrzątkiem. Jest bardzo popularny w Azji, szczególnie w Chinach. Można go podawać z kurczakiem, owocami morza i warzywami. Idealny do azjatyckich zup. Chińszczyzna z makaronem ryżowym. Składniki (ilość w zależności od potrzeb): - filety drobiowe - boczek wędzony parzony - ciemny sos sojowy - olej sezamowy - ocet ryżowy - skrobia kukurydzian... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko
Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur
Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...Autor
mojewypiekiinietylko
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
makarony, makaron, mięso, sosy, boczek, chińszczyzna, por , papryka, kurczak, drobiowe, marynaty, ryż, krewetki, mięso duszone, owoce morza, stir fry, kokosowe, wołowina, indyk, udka , zupa, kurczak po tajsku, kuchnia chińska, udka z kurczaka, potrawy z kurczaka, boczek w sosie, kurczak z ryżem, sos do makaronu, dania z makaronem, kurczak z warzywami
Inne przepisy z mojewypiekiinietylko
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję