Jest czerwiec, przyszła pora na przetwory z truskawek. Truskawki są dosyć tanie, wiec czas aby zamknąć je w słoikach. Nie chciałam przygotowywać truskawek wg przepisów jakie są już na blogu: Konfitura truskawkowo-rabarbarowa z kandyzowanym cukrem. Przygotowałam również frużeline truskawkową z nutą wanilii i karmelu, przepis będzie lada moment. Poszperałam w rodzinnym kajecie z przepisami i znalazłam przepis na dżem truskawkowy niskosłodzony. Ten przepis na dżem truskawkowy niskosłodzony z truskawek poziomkowych ... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci