Cynamonowo-malinowe scones

Cynamonowo-malinowe scones

Cynamonowo-malinowe scones

Może nie mają idealnego kształtu i wyszły bardziej kształtu drożdżówek, ale są przepyszne ! Zamrożenie malin w sezonie było dobrym pomysłem, teraz wzbogacają moje wypieki :) Składniki (8 sztuk): - 1 szklanka mąki krupczatki - 1 szklanka mąki pełnoziarnistej - 1/2 szklanki cukru (u mnie brązowy) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - 2 łyżki cynamonu - szczypta soli - 3/4 szklanki płatków owsianych - 2 łyżki otrębów - ok. 90 g masła - 1/2 szklanki mleka/wody - 1 jajko - 1 szklanka malin (... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Corner With Recipes

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.