Bułki wrocławskie z przedziałkiem

Bułki wrocławskie z przedziałkiem

Bułki wrocławskie z przedziałkiem

Takie bułeczki na śniadanie to coś najlepszego co nas może spotkać. To nie są bułki "dmuchane", miąższ mają lekko zwarty a skórka jest chrupiąca. Są pyszne zarówno z słodkimi dodatkami jak miód, dżem ale również z dodatkami wytrawnymi są pyszne. Składniki:500 g mąki pszennej bułkowej typ 650 Młyn Kopytowa20 g drożdży świeżych250 ml letniego mleka25 g masła1 jajko1,5 łyżeczki soli1 łyżeczka cukruPrzygotowanie:Drożdże rozetrzeć z cukrem. Wlać pół szklanki letniego mleka, dodać 2 łyżki mąki, wymieszać i pozost... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

alaaa72alaaa72

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bułki, pieczenie, śniadanie, śniadania, ciasto, drożdżowe, miód, słodkie, pieczywo, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, kulki w cieście, bułka pszenna, przepis na coś slodkiego, lekkie ciasto, pyszne ciasto

Inne przepisy z Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.