Bułki wrocławskie z przedziałkiem

Bułki wrocławskie z przedziałkiem

Bułki wrocławskie z przedziałkiem

Takie bułeczki na śniadanie to coś najlepszego co nas może spotkać. To nie są bułki "dmuchane", miąższ mają lekko zwarty a skórka jest chrupiąca. Są pyszne zarówno z słodkimi dodatkami jak miód, dżem ale również z dodatkami wytrawnymi są pyszne. Składniki:500 g mąki pszennej bułkowej typ 650 Młyn Kopytowa20 g drożdży świeżych250 ml letniego mleka25 g masła1 jajko1,5 łyżeczki soli1 łyżeczka cukruPrzygotowanie:Drożdże rozetrzeć z cukrem. Wlać pół szklanki letniego mleka, dodać 2 łyżki mąki, wymieszać i pozost... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.