Pomidory zapiekane z gruszką i smażonymi kaparami

Pomidory zapiekane z gruszką i smażonymi kaparami

Pomidory zapiekane z gruszką i smażonymi kaparami

Roasted tomatoes with pear and fried capers Połączenie kwaśnego, słodkiego i słonego też może być atrakcyjne. Składniki. 2 pomidory 1 gruszka Konferencja 2 łyżki kaparów królewskich 1 łyżka bazylii sól Wykonanie. Z pomidorów ściąć górę i wydrążyć wnętrze, posolić. Kapary smażyć na oliwie ,aż się rozwiną. Gruszkę dojrzałą obrać i pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z kaparami i posiekanymi listkami bazylii. Pomidory napełnić, przykryć czapeczką i zapiec. Danko doskonałe jako przystawka.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.