Bakłażan faszerowany z mięsem
Bakłażan faszerowany z mięsem
Dziś robimy dzień przerwy od dyni :-) i zajmiemy się innym jesiennym warzywem, czyli bakłażanem, zwanym też oberżyną. Ja go uwielbiam ze względu na smak i ... na jego kolor !Bakłażan jest warzywem, które chłonie tłuszcz przy smażeniu jak gąbka, więc staram się przygotowywać go bez smażenia, choć nie zawsze mit o wychodzi :). Na przykład taki bakłażan z fetą i pomidorem jest wspaniały, ale kaloryczny... Dziś więc bakłażan zapiekany, przygotowany z minimalna ilością tłuszczu.Bakłażan faszerowany z... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
Kulinarne przygody Gatity
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, pomidor, warzywa, cebula, papryka, mięso mielone, feta, pieczenie, lekka, mielone, duszone, słodkie, wieprzowina, dania mięsne, dynia, mięso duszone, dynia faszerowana, bez pieczenia, papryka faszerowana, warzywa na patelnie, mięsa pieczone, mielone mięso z warzywami, mielone z warzywami, dania bez mięsa, smażony ser, pomidory z serem, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, ser feta, lekkie dania
Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję