Peklowana domowa słonina

Peklowana domowa słonina

Peklowana domowa słonina

To nie danie, a dodatek, jakże niezbędny np, do  ruskich pierogów . Potrzebna zarówno do farszu, jak i omasty. Zreszta taka słonina, to również świetny dodatek do sadzonego jajka, oraz podana cieniutko pokrojona z plasterkiem cebuli, pokropiona ocetem jako szybka zagrycha do "kielicha". Tę ostatnią wersję często serwował podczas naszych wyjazdów do Wilna mój Wójek, kiedy ucztowali sobie z moim Ojczulkiem :) Składniki: około 1 kg grubej miękkiej słoniny ( we Wrocławiu można taką kupić na hali targowej ) 4-5 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czosnek, pierogi przepis, pierogi, jajko, papryka, cebula, słodkie, przetwory, jajka z farszem, sposoby na jajko, lekkie dania

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.