Łosoś jest niezwykle uniwersalną rybą, ma przyjemny zapach, piękną barwę i nadaje się do różnorodnej obróbki. Właśnie ta uniwersalność sprawia, że mając za bazę łososia otrzymujemy niezwykle szeroki wachlarz kulinarnych możliwości. Zapraszam na szybki i pyszny makaron z łososiem w sosie śmietanowym. Gdy za drzwiami są już goście, a my nie wiemy co przygotować, zapewniam, że tym prostym daniem zaskoczymy wszystkich i zadowolimy podniebienie nawet największego smakosza. Pomysł z tej strony( trosz... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Marta, dziekuje za sugestje) z gorgonzola na pweno wyjdzie pyszny)) pozdrawiamAnkawell, prosto i dostojnie) pozdrawiam)
Ciao Soffia! Grazie per i tuoi commenti su fb !!!! Di dove sei? Mi piacerebbe leggere le tue ricette in italiano.. ;) sono meravigliose...!
Łosoś słony, a oliwa za to gorzka - lepszy byłby bezsmakowy olej rzepakowy :) Niemniej prezentuje się przecudnie :)
Anonimowy, losos slony, wiec nie dodaje soli, a oliwe uzywam ta delikatna, poniewaz tej gorzkiej i ja nie lubie. delitatna oliwe uzywam czesto na zmiane z olejem slonecznikowym, tez bezsmakowy. pozdrawiam))
Makarony kocham, za to nie mogę przekonać się do łososia. Jeszcze nigdy go nie próbowałam, chociaż wielokrotnie miałam okazję. Nie wiem, dlaczego tak jest. Chyba czas się przełamać, bo pewnie wiele mnie omija :)
Ciao Vica!! grazie per la Tua visita!! prova tradurre le ricette con google( in alto a sinistra) se hai qualche dubbio scrivimi pure))adesso abito a PD, ma sono polacca) a presto
Lidia, dziekuje za wizyte)) a potrawa naprawde pyszna i bardzo latwa))
Agata, losos swiezy i wedzony to dwie rozne rzeczy. wedzony jest slony i ostrzejszy, a swiezy bardzo delitany w smaku. to danie zjadla ze smakiem nawet moja 6-cio latka, z tego wynika, ze nie jest ostry w smaku. dodatek slodkiej smietanki niweluje slonawy smak. polecam i pozdrawiam)
Dziekuje za sugestie)) nastepnym razem sprobuje i dam znac!! (tylko gdzie..?) pozdrawiam)
Anonimowy: kuchnia wloska obfituje w wino w potrawach (oczywiscie odparowane). nie wyobrazam sobie ragu ( sosu bolonskiego) bez bialego wina. nie slyszalam, zeby ktos robil wersje ragu dla dzieci) pozdrawiam serdecznie) P. s czy moge skasowac Twoj komentarz, opublikowales go 3 razy.
Anonimowy - alkohol odparowuje w 70 stopniach, wiec nie ma strachu :)
Zamiast pietruszki dodalam bazylie i nie dodalam wogole wina a posypalam wszystko serkiem po wierzchu ;) pyszotka ;D