Makaron z łososiem w sosie śmietanowym

Makaron z łososiem w sosie śmietanowym

Makaron z łososiem w sosie śmietanowym

Łosoś jest niezwykle uniwersalną rybą, ma przyjemny zapach, piękną barwę i nadaje się do różnorodnej obróbki. Właśnie ta uniwersalność sprawia, że mając za bazę łososia otrzymujemy niezwykle szeroki wachlarz kulinarnych możliwości. Zapraszam na szybki i pyszny makaron z łososiem w sosie śmietanowym. Gdy za drzwiami są już goście, a my nie wiemy co przygotować, zapewniam, że tym prostym daniem zaskoczymy wszystkich i zadowolimy podniebienie nawet największego smakosza. Pomysł z tej strony( trosz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Warto przeczytać

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Sałatki na Sylwestra - najlepsze przepisy!

Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.

Czytaj dalej...

Autor

sofieta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, łosoś, makaron, sosy, makaron z łososiem, sos do makaronu, łosoś wędzony, cebula, ryba, pietruszka, proste i szybkie przepisy, penne, włoska, słodkie, makaron z patelni, ryby, sylwester, pyszne sosy, makaron penne, makaron na słodko, dania z makaronem, mleko zwykle

Inne przepisy z Mia Cucina Sofieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Marta, 4 listopada 2012 02:04:34

uwielbiam łososia, ja do tej potrawy dodawałam też gorgonzoli

ankawell, 4 listopada 2012 11:33:05

Moje ulubione smaki :)

sofieta- mia cucina, 4 listopada 2012 11:52:00

Marta, dziekuje za sugestje) z gorgonzola na pweno wyjdzie pyszny)) pozdrawiamAnkawell, prosto i dostojnie) pozdrawiam)

Lidia Krawczyk, 4 listopada 2012 12:26:26

Bardzo ładne zdjęcia i pyszna potrawa:)

Vica in cucina, 4 listopada 2012 14:31:52

Ciao Soffia! Grazie per i tuoi commenti su fb !!!! Di dove sei? Mi piacerebbe leggere le tue ricette in italiano.. ;) sono meravigliose...!

Anonymous, 4 listopada 2012 15:09:26

Łosoś słony, a oliwa za to gorzka - lepszy byłby bezsmakowy olej rzepakowy :) Niemniej prezentuje się przecudnie :)

sofieta- mia cucina, 4 listopada 2012 16:50:09

Anonimowy, losos slony, wiec nie dodaje soli, a oliwe uzywam ta delikatna, poniewaz tej gorzkiej i ja nie lubie. delitatna oliwe uzywam czesto na zmiane z olejem slonecznikowym, tez bezsmakowy. pozdrawiam))

Agata Pachla, 4 listopada 2012 16:51:14

Makarony kocham, za to nie mogę przekonać się do łososia. Jeszcze nigdy go nie próbowałam, chociaż wielokrotnie miałam okazję. Nie wiem, dlaczego tak jest. Chyba czas się przełamać, bo pewnie wiele mnie omija :)

sofieta- mia cucina, 4 listopada 2012 16:52:17

Ciao Vica!! grazie per la Tua visita!! prova tradurre le ricette con google( in alto a sinistra) se hai qualche dubbio scrivimi pure))adesso abito a PD, ma sono polacca) a presto

sofieta- mia cucina, 4 listopada 2012 16:53:06

Lidia, dziekuje za wizyte)) a potrawa naprawde pyszna i bardzo latwa))

sofieta- mia cucina, 4 listopada 2012 16:57:57

Agata, losos swiezy i wedzony to dwie rozne rzeczy. wedzony jest slony i ostrzejszy, a swiezy bardzo delitany w smaku. to danie zjadla ze smakiem nawet moja 6-cio latka, z tego wynika, ze nie jest ostry w smaku. dodatek slodkiej smietanki niweluje slonawy smak. polecam i pozdrawiam)

Zuza, 4 listopada 2012 22:06:42

mam słabość do łososia ;)

Anonymous, 22 stycznia 2013 15:59:10

proponuję zamiast oleju masło,łosoś jest wówczas przepyszny!

sofieta- mia cucina, 23 stycznia 2013 19:30:48

Dziekuje za sugestie)) nastepnym razem sprobuje i dam znac!! (tylko gdzie..?) pozdrawiam)

Anonymous, 24 stycznia 2013 21:02:09

z świeżym łososiem też pysznie smakuje :)

Anonymous, 28 stycznia 2013 17:24:22

To wino i dzieci .. jakoś be bardzo ale łosoś pycha :)

Anonymous, 28 stycznia 2013 17:25:08

To wino i dzieci .. jakoś be bardzo ale łosoś pycha :)

Anonymous, 28 stycznia 2013 17:25:14

To wino i dzieci .. jakoś be bardzo ale łosoś pycha :)

sofieta- mia cucina, 28 stycznia 2013 22:41:29

Anonimowy: kuchnia wloska obfituje w wino w potrawach (oczywiscie odparowane). nie wyobrazam sobie ragu ( sosu bolonskiego) bez bialego wina. nie slyszalam, zeby ktos robil wersje ragu dla dzieci) pozdrawiam serdecznie) P. s czy moge skasowac Twoj komentarz, opublikowales go 3 razy.

Tomasz Szymański, 1 lutego 2013 15:21:19

Anonimowy - alkohol odparowuje w 70 stopniach, wiec nie ma strachu :)

Anonymous, 4 marca 2013 17:47:39

Zamiast pietruszki dodalam bazylie i nie dodalam wogole wina a posypalam wszystko serkiem po wierzchu ;) pyszotka ;D

Anonymous, 4 marca 2013 17:49:54

I dodalam troche kabaczkow swietne polaczenie ;)