Drożdżowe „skręcaki” z figami mielonymi

Drożdżowe „skręcaki” z figami mielonymi

Drożdżowe „skręcaki” z figami mielonymi

 „Skręcaki” z figami mielonymi są drożdżówkami wystrzałowymi. Pestki fig fajnie pod zębami strzelają i ciekawą słodycz ciastu dodają.Składniki:150 g fig suszonych,400 g mąki,50 g świeżych drożdży,200 ml letniego mleka,2 żółtka,szczypta soli,70 g białego cukru,3 łyżki syropu trzcinowego. Przygotowanie:Drożdże mieszamy z mlekiem, solą, 100 g mąki, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 15 min.W tym czasie figi kroimy w bardzo drobną kosteczkę i miksujemy blenderem, można też zmie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

drożdżowe, figa, ciasto, syrop, ciekawe przepisy, mielone, pieczenie, mięso, drożdżówki , drozdzowka, słodkie, ciasto na niedziele, fajne ciasta, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, mięsa pieczone, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.