Proste i szybkie do zrobienia, idealne na jesień , do małej czarnej. Przepis z miesięcznika "Kuchnia " nr11-2013składniki ( na okrągłą formę 22 - 23 cm średnicy)2 duże jajka2/3 szklanki cukru1/3 szklanki tłustego mleka4 łyżki roztopionego masła+1do posmarowania formy1/4 oliwy z oliwek1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego3/4 szklanki mąki3/4 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli3/4 szklanki mielonych migdałówskórka otarta z 1 cytryny20 winogron bezpestkowych - 10 całych, 10 przekrojonych na połówkipłynny miód ... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...