CIASTECZKA KRUCHO-DROŻDŻOWE

CIASTECZKA KRUCHO-DROŻDŻOWE

CIASTECZKA KRUCHO-DROŻDŻOWE

 Myślę, że takie krucho-drożdżowe ciasteczka nie wymagają komentarza.  Są pyszne i tyle.  Polecam gorąco! Składniki: 40 dkg mąki 4 łyżki kwaśnej śmietany 2 dkg drożdży 1k. Kasi lub innej margaryny do pieczenia 2 łyzki cukru 1 mały cukier waniliowy (połowa do ciasta, połowa do posypania ciastek) 2 żółtka 3 łyżki wody marmolada Wykonanie: Mąkę, cukier, żółtka, tłuszcz siekamy nożem w misce. Dodajemy kwaśną śmietanę oraz drożdże rozkruszone i rozpuszczone w 3 łyżkach wody. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.