Coca (hiszpańska pizza) z tapenadą, anchois, rukolą i pieczoną papryką

Coca (hiszpańska pizza) z tapenadą, anchois, rukolą i pieczoną papryką

Coca (hiszpańska pizza) z tapenadą, anchois, rukolą i pieczoną papryką

Dzień dobry, W weekend przygotowałam potrawę o jednoznacznie kojarzącej się nazwie, czyli cocę ;) Nie chodzi mi jednak o sławne narkotyki (ani o danie z ich dodatkiem)... Coca, płaski chlebek z dodatkami pochodzący z Katalonii, nazywana jest "hiszpańską pizzą", jednak mi bardziej przypomina również włoską focaccię. Spód jest nieco grubszy niż w pizzy i mięciutki, co pewnie przypadnie do gustu miłośnikom "pizzy w stylu amerykańskim", ale uwaga - zgodnie z hiszpańską tradycją na cocę nigdy nie kładziemy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Chilli Czosnek i Oliwa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.