Damska wódka. NALEWKA PIGWOWA.

Damska wódka. NALEWKA PIGWOWA.

Damska wódka. NALEWKA PIGWOWA.

**** Skąd nazwa "damska wódka"? Mój Tato właśnie tak nazywa alkohole słodkie, czyli nalewki, likiery czy też drinki wszelakiej maści. Reasumując, każdy alkohol inny niż czysta wódka. Nie piję alkoholu. Paradoks, nie? Niepijąca, co robi nalewki i likiery. Tak, właśnie tak. Nie piję żadnego alkoholu prócz czerwonego, wytrawnego wina i to jeszcze muszę mieć naprawdę ochotę.  Jednak lubię bawić się w eksperymentu nalewkowe, których efekty sprawdzam  na bliskich - rodzinie, znajomych, prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Majana, 7 lutego 2013 07:36:00

Pigwówka jest pyszna. :)Robiłam niedawno. :)Pozdrawiam

Kamila, 7 lutego 2013 08:19:28

Wspaniała! Babska rozkosz :) Pozdrawiam

Antenka, 7 lutego 2013 10:19:47

fajna:) poproszę do moich dzisiejszych pączków:D

BernadettaP, 7 lutego 2013 12:21:12

Świetna nazwa :) A taką pigwóweczką bym nie pogardziła :D

Ewa Smaczniutkie.pl, 7 lutego 2013 12:30:35

Lubię takie "damskie" nalewki :) Pigwówki jeszcze nie robiłam,ale miałam okazję próbować, była pyszna. W tym roku zamówiłam u swojej znajomej owoce pigwy, ale niestety w nocy ktoś oberwałcały krzak :( Zostałam więc ze swoimi nalewkami wiśniówką i malinówką. A do pigwówki przymierzę się w przyszłym roku :)

Ola, 7 lutego 2013 17:38:39

u mnie w domu to Mama jest mistrzynią pigwówki - jak nią poczęstowałam znajomych to im się jakoś nagle bardzo ciepło zrobiło :) pozdrawiam!

Capacitier, 7 lutego 2013 23:43:00

Ja też nie pijąca, ale i nie robiąca nalewek ;p

Kaja Lelonek-Laber, 10 lutego 2013 12:16:20

Uwielbiam pigwówkę !!! cierpka a zarazem słodko-kwaśna :) nie czuć smaku alkoholu do pewnego momentu :P a później już nie czuje się nic :)

marek, 10 lutego 2013 23:02:55

Robimy troszkę inaczej: http://degusto.pl/2012/pigwowka/ - niezależnie od sposobu polecam schować jedną buteleczkę w ciemne miejsce i zapomnieć o niej (tak, wiem że to trudne) na min. rok, a najlepiej 2 lata. Nabierze pięknego koniakowego koloru i jeszcze lepszego smaku. :))

toPestka!, 11 lutego 2013 17:15:39

pigwówka rządzi:)