Paróweczki w cieście francuskim

Paróweczki w cieście francuskim

Paróweczki w cieście francuskim

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 5 szt cienkich parówek mleko do posmarowania przyprawy do posypania ( można użyć: suszonego tymianku, papryki słodkiej, sezamu, ziół prowansalskich). Wykonanie: Każdą parówkę kroimy na 3 części. Ciasto francuskie kroimy na paski, wzdłuż dłuższego boku o szerokości nieco mniejszej niż kawałek parówki. Następnie każdy pasek dzielimy jeszcze na pół. Owijamy ciasno każdą parówkę i układamy na blasze. Wierzch ciasta smarujemy mlekiem i posypujemy przyprawą.Nagrzew... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Czerwona Porzeczka

Autor

CzerwonaPorzeczka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto z ciasta francuskiego, francuskie, ciasto, czerwona porzeczka, parówki, porzeczki, ciasto francuskie, ciasto francuskie, pieczenie, słodkie, susz, ciasto z porzeczką, sezam, papryka, przekąski, ciasto na niedziele, słodkie ciasto

Inne przepisy z Czerwona Porzeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.