Ten przepis dostałam jakieś 20 lat temu od klientki, pani Bogusi. Najpierw poczęstowała mnie nim z okazji swoich imienin zachwalając, że jest bardzo prosty a ciasto zawsze świetnie wychodzi. Bardzo mi smakował więc wyprosiłam dokładną recepturę. Potem piekłam ten sernik wielokrotnie i rzeczywiście zawsze się udawał a do tego wszystkim smakował więc podzielę się nim także z Wami. Kruchutkie ciasto a do tego słodkie brzoskwinie w kremowej, serowej masie - pychota !Lubisz serniki ? Zobacz koniecznie przepis na ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
DZIĘKUJĘ ZA TEN PRZEPIS...to chyba SERNIK jakiego szukałam od dawna...smak jedynie wspomnieniem jest...ale receptura wygląda że to właśnie TEN którego szukam :)Pozdrawiam
pasta waniliowa to wanilia, jej pachnące ziarenka, zatopione w czymś o konsystencji pasty a właściwie żelu. Produkt bardzo wygodny w użyciu i naturalny, odrobinkę słodzony, ale bez innych dodatków - 1 łyżeczka takiej pasty to tak jakby ziarenka zeskrobane z jednej laski wanilii. Można ją kupić w wygodnych zakręcanych buteleczkach i ma tę zaletę, że nie wysycha jak waniliowe laski