
Ten przepis dostałam jakieś 20 lat temu od klientki, pani Bogusi. Najpierw poczęstowała mnie nim z okazji swoich imienin zachwalając, że jest bardzo prosty a ciasto zawsze świetnie wychodzi. Bardzo mi smakował więc wyprosiłam dokładną recepturę. Potem piekłam ten sernik wielokrotnie i rzeczywiście zawsze się udawał a do tego wszystkim smakował więc podzielę się nim także z Wami. Kruchutkie ciasto a do tego słodkie brzoskwinie w kremowej, serowej masie - pychota !Lubisz serniki ? Zobacz koniecznie przepis na ... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
DZIĘKUJĘ ZA TEN PRZEPIS...to chyba SERNIK jakiego szukałam od dawna...smak jedynie wspomnieniem jest...ale receptura wygląda że to właśnie TEN którego szukam :)Pozdrawiam
pasta waniliowa to wanilia, jej pachnące ziarenka, zatopione w czymś o konsystencji pasty a właściwie żelu. Produkt bardzo wygodny w użyciu i naturalny, odrobinkę słodzony, ale bez innych dodatków - 1 łyżeczka takiej pasty to tak jakby ziarenka zeskrobane z jednej laski wanilii. Można ją kupić w wygodnych zakręcanych buteleczkach i ma tę zaletę, że nie wysycha jak waniliowe laski