Maliny i truskawki to połączenie idealne - na prawdę. Polecam dżem robić właśnie teraz, kiedy truskawki są tak bajecznie słodkie i właśnie, kiedy jeszcze są, kiedy możemy je dostać, bo niedługo znikną i pozostanie nam po nich jedynie mrożonka. Dżem słodzony cukrem muscovado dodaje bajecznego karmelowego posmaku, musicie tego spróbować. :) Potrzebujemy: 0,8 kg malin 0,2 kg truskawek 250 g muscovado, u mnie cukier z Gospodarstwa Rolnego Pliczk o Do garnka wrzucamy wszystkie składniki, zagotowujemy i od teg... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...