Dżem malinowo truskawkowy.

Dżem malinowo truskawkowy.

Dżem malinowo truskawkowy.

Maliny i truskawki to połączenie idealne - na prawdę. Polecam dżem robić właśnie teraz, kiedy truskawki są tak bajecznie słodkie i właśnie, kiedy jeszcze są, kiedy możemy je dostać, bo niedługo znikną i pozostanie nam po nich jedynie mrożonka. Dżem słodzony cukrem muscovado dodaje bajecznego karmelowego posmaku, musicie tego spróbować. :) Potrzebujemy: 0,8 kg malin 0,2 kg truskawek 250 g muscovado, u mnie  cukier z Gospodarstwa Rolnego Pliczk o Do garnka wrzucamy wszystkie składniki, zagotowujemy i od teg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MamaOskarka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.