kanapka - 6539 przepisów (strona:311/436)

Sałatka warzywna na zimę 197

Pyszna sałatka warzywna robię ją co roku. Domownicy są nią zachwyceni, podaję ją do obiadu jak też do kanapek na wędlinkę.Sałatka warzywna na zimę SKŁADNIKI:ogórki - 5 kgmarchewka - 1 kgcebula - 1 kgcukier - 1 szklocet - 1 szklolej - 1 szklpieprz - 20 ziareneksól do smaku - 1 łyżkaPRZYGOTOWANIE:Ogórki umyć, osączyć , pokroić w plasterki. Marchewkę obrać, opłukać zetrzeć na tarce o dużych otworach

Kuchnia Danusi
Ketchup z cukini 201

przepis i zróbcie koniecznie w przyszłym roku. Jest przepyszny i smakuje rewelacyjnie. W smaku słodko- kwaśny, cukinia jest nie wyczuwalna. Doskonale pasuje do pizzy, kanapek czy pieczonych mięs. Przepis na ten ketchup przyniosła moja mama od koleżanki z pracy. Odkąd zrobiłyśmy go pierwszy raz teraz robimy go w każdym sezonie. Post

Marta Gotuje
Ogórki w musztardzie 216

musztardzie, mają one oryginalny, słodko-ostry posmak z nutą kwaskowego smaku octu. Trudno opisać jest dokładnie ich smak, trzeba spróbować samemu :). Polecam bardzo gorąca, są w sam raz do kanapek jak i do obiadu. Bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu.  Ogórki w musztardzie SKŁADNIKI: -2 kg ogórków  - po 1 liściu laurowym na słoik, kilka ziaren ziela angielskiego, gorczycy

Zainspiruj się kuchnią
Wafle ryżowe z pastą jajeczną 233

Przychodzi czas kolacji, a tu się okazuje, że nie ma chleba... wtedy sięgam po wafle ryżowe i powstają pyszne kanapki, a do tego jakie zdrowe :)Składniki:1 opakowanie wafli ryżowych Sonko,10 jajek, 4 łyżki szczypiorku, 3 łyżki majonezu, sól, pieprz.Przygotowanie:      Jajka gotujemy na twardo ok. 5-6 minut. Następnie zalewamy je zimną wodą, gdy ostygną

Aga w kuchni
Śniadanie. Z władcą starożytnego Egiptu. 162

masełkiem, to iście dostojna oprawa dla Ramzesa, a dodatek naturalnie wędzonej wiejskiej szynki, kruchej i delikatnej jak faraońskie tancerki...doda Ramzesowi dodatkowego blasku. Bo Ramzes Rycki lśni jak złoto..! Kanapki z Ramzesem są pyszne, wędzony smak ,jeśli nie przeniesie Was do Egiptu, to na pewno do Ryk , skąd pochodzi. Wartościowe, syte i smaczne śniadanie dla każdego, kto ma bujną wyobraznię

Z Kuchni Do Kuchni
Rolada wieprzowa z ricottą. 167

Zakręcamy w folię spożywczą lub obwiązujemy sznurkiem wędlinarskim. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 35-40 minut.    Roladę serwujemy na zimno, jako dodatek do kanapek lub jako danie głowne polane olejem z orzechów laskowych

Kuchnia Łukasza
GUACAMOLE WG MARTY GRYCAN 227

innej wersji, ale bardzo smaczne. Nam przynajmniej bardzo ten smak odpowiada. Bardzo łatwe w przygotowaniu no i zdrowe. Polecam, idealnie smakuje z chlebkiem jaglanym tym lub tym. Ze zwykłą kanapką również. :-)Składniki:- 2 dojrzałe, miękkie awokado- 40-50g sera typu gorgonzola- 2 ząbki czosnku- sól himalajska- sok z limetki (dla zachowania koloru)Awokado obrać ze skóry, wyjąć pestkę

Smaczne Zdrowe
Bagietka pszenna 158

Domowa pachnąca bagietka z chrupiącą skórką i mięciutka w środku, właśnie takie lubię. Jest fajnym dodatkiem do zup, gulaszów ale również do zrobienia mini kanapek. Najbardziej lubię te dziurki.  Składniki: 400 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka suszonych drożdży 300 g letniej wody Przygotowanie: Do miski z miksera przesiać

Ala piecze i gotuje
Roladki z kurczaka z serem i wędzonką 402

możemy przygotować smaczną i jednocześnie zdrową (gotowaną na parze) przystawkę, wędlinę. Roladki z kurczaka z serem i wędzonką tym razem przygotowałam z myślę o wykorzystaniu ich jako okład na kanapki, ale można je również podać jako obiad z dodatkiem ziemniaków i surówki. 2 piersi z kurczaka natka pietruszki 2 łyżki musztardy sarepskiej 4 plastry sera 4 plastry wędzonki krotoszyńskiej sól

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szynka w piwie miodowym : Październikowe Wyzwanie Babeczek 124

lodówki na kilka godzin - najlepiej na całą noc. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać marynatą i piec około godziny w dobrze nagrzanym piekarniku. Szynka jest idealna do obiadu czy na kanapki. Oczywiście w Wyzwaniu brały udział najlepsze babeczki jakie znam czyli : Justyna, Gosia, Magda, Ewa oraz Sabina i Dorota. Dziękuję Wam i do zobaczenia w listopadzie

Magiczne Życie Marty
KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI. 197

się opłaciło! Wyszła rewelacyjna.  Świetnie pasuje do serów pleśniowych typu camembert i brie, wegańskich i wegetariańskich burgerów czy sojowych parówek/wędlin. Równie dobrze sprawdzi się samodzielnie na kanapkach.  KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI. /własny;/ słoik około 450ml 800g czerwonej cebuli 4-5 łyżek cukru 1 łyżka miodu 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina sok z 1/2 cytryny

W kuchni Karmel-itki
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 266

Ania z bloga Pani Paszczakowa Gotuje Ragù alla bolognese jak trzeba - Mikołaj Kaczmarek z bloga ItalianizzatoSos drwali - Janiołka z bloga Eksperyment SobotniTrochę inne pesto, idealne do kanapek - Monika K. z bloga Smaczne - ZdroweWłoski sos pomidorowy do pizzy ze świeżych pomidorów - Żabka z bloga Healthy Craving Risotto: Risotto con piselli e funghi - risotto z groszkiem i pieczarkami

Chilli Czosnek i Oliwa
Sycylijska sałatka makaronowa 296

Potem obiad, sjesta do 17.00 a potem się WYCHODZI z domu. Dlatego OBIAD ma być chłodny, pożywny..bo kolacja to generalnie jakaś pizza poza domem, panino czyli słynna ogromna kanapka... Oto co się podaje w letnie dni na obiad, co się daje ojcom, teściom, mężom, synom do pracy ? Ano musi być makaron! Tam nie ma dnia bez makaronu

Z Kuchni Do Kuchni
Sycylijska sałatka „di Signora Gina” 308

słoik jest większy to nawet 2 lub 3 łyżki. Zakręcamy i pasteryzujemy jak zwykle. Uwaga, doskonała sałatka ma być chrupiąca i jędrna.Ma dobrze smakować z rybą w kanapce, jak i z szynką parmeńską ,salami, wiejską kiełbasą, wątróbką z grilla czy mięsem z grilla...dlatego należy dobrze zdecydować jaką zalewę chcemy. Nie należy przesadzać z cukrem, to już wiem

Z Kuchni Do Kuchni
Ziarenkowa współpraca 179

powstrzymać,aby nie wyjeść ziarenek prosto z torebek, łyżeczką. Moja paczka zawierała trzy rodzaje mieszanek. I/ SŁONECZNE POLA- słonecznik,sezam,siemię lniane. To zdrowy,aromatyczny i chrupiący dodatek do kanapek,sałatek, zup, obiadów, muesli, wypieków ,panierek i przekąsek. Wzbogaca każdą potrawę i nadaje jej nowy charakter i smak. To bogate zródło witamin i minerałów, błonnika i kwasów tłuszczowych Omega

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję