Składniki: 4 kromki pieczywa tostowego masło orzechowe banan (dojrzały) masło Wykonanie: 2 kromki smarujemy masłem orzechowym, a na 2 pozostałych rozcieramy kawałki bananów. Składamy kanapki w całość - jedna kromka z masłem i jedna z bananem. Po zewnętrznej stronie smarujemy masłem. Opiekamy w opiekaczu na złoty kolor
Sto kolorów kuchniJakiś czas temu na zlocie foodtrucków zjedliśmy kanapkę z policzkami wołowymi i była pyszna. Od tego czasu cały czas te policzki chodziły nam po głowie ;)) Tylko oczywiście w wersji mocno azjatyckiej. Chodziły, chodziły i w końcu sobie wychodziły ścieżkę … Czytaj dalej
slodkokwasnaplDzisiaj przedstawię trochę banalną "potrawę", ale chyba każdy ją od czasu do czasu je - tosty. Ponieważ nic co ludzkie obce mi nie jest, uważam że te ciepłe kanapki też zasługują na uwagę. Pewnie wielu z nas uratowały życie na niejednej domówce :) Składniki: chleb tostowy, ale może być też bułka wrocławska, kajzerka, zwykły chleb masło ser żółty wędlina kiełki
Taste Of My Daydrożdży i użytych dodatków :) Bułeczki są pyszne! Kruche, pachnące i wyraziste w smaku. Cudownie smakują już same lub z oliwą, ale możemy też wykorzystać je jako bazą do kanapek
Taste Of My Daycałość smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu. To danie możecie jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno :) Na obiad, kolację lub pożywne śniadanie. Samo, z warzywami lub na kanapce :) Smacznego
Taste Of My Daykrakersami, ale możemy go jeść z sałatkami, pieczonymi warzywami, a nawet z typowo polskim akcentem jakim są placki ziemniaczane :) Hummus jest doskonały na co dzień (np. jako smarowidło do kanapek), podczas spotkań z przyjaciółmi (m.in. jako dip do warzyw / krakersów) lub na specjalne okazje, jako urozmaicenie i odświeżenie menu :) Klasycznie hummus przed podaniem rozsmarowuje się na płaskim talerzu przy użyciu
Taste Of My Dayjeden kęs ;) Gwarantuję, że widząc je na stole, nie da się ich nie spróbować, ponieważ są kolorowe, ładnie się prezentują, a przede wszystkim smakują! ;) Bardzo fajna alternatywa tradycyjnych kanapek- na każdą imprezę jak znalazł ;) Składniki: 250g mielonki dobrej jakości 2 długie bagietki lub 4 bułki "hot-dogówki" 50g miękkiego masła po połówce papryki czerwonej, zielonej i żółtej sól, pieprz
Czerwona PorzeczkaDzień dobry, Będąc w Toskanii przekonałam się, że miejscowi kochają kanapki. Bruschetty oraz crostini z opiekanego miejscowego chleba, podawane z różnymi dodatkami, królowały w menu wielu restauracji. Można je było zamówić na przystawkę przed kolacją, albo potraktować jako tanią przekąskę jedzoną w ciągu dnia ułatwiającą degustację wspaniałych lokalnych win ;)Zastanawiałam się, dlaczego kanapeczki są w Toskanii tak popularne i myślę
Chilli Czosnek i Oliwaawokado zjadając "zielony kamień", po skosztowaniu tego cuda sam zaczął wymyślać nowe wariacje smakowe z udziałem pieczonego awokado :D ~ Pieczone awokado, nadziane szynką szczypiorkiem i jajkiem + kanapka z pastą z awokado ~ Składniki: (2 porcje) awokado 2 jajka szynka szczypiorek 2 kromki chleba przyprawy: pieprz, sól Awokado przekrajamy na pół, wyjmujemy pestkę i łyżeczką wydrążamy środek tak aby zmieściło
Kuchenny Skrawek Niebadeseru . To będzie strzał w dziesiątkę. Składniki -jabłka -kiwi -gruszka -miód -banan -sok z cytryny -masło orzechowe od Primavika-Doskonały i oryginalny w smaku, słodki krem świetnie pasujący do kanapek czy ciasteczek z miodem, konfiturami lub owocami. Wiórki kokosowe nadają niepowtarzalny smak i aromat kokosu a także dodają delikatności masłu. Zawiera cynk, cenne kwasy tłuszczowe, białko roślinne i lecytynę. -ziarenka
Z Kuchni Do Kuchniużywać gotowców ze sklepu. Gwarantuję, że będzie od nich smaczniejszy, no i oczywiście znacznie tańszy. Sos ten jest bardzo uniwersalny, można go wykorzystać do makaronu, na pizzę, do zapiekanek, kanapek i do czego dusza zapragnie. Polecam! Scroll down for recipe in English Łatwy sos Marinara (14-16 porcji) Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego 1 średnia cebula
karmelowyćwiartki się zarumieniły. Danie, rewelacja! Nawet Rafałowi smakowały. Te faszerowane ćwiartki kurczaka smakują również rewelacyjnie na zimno, pokrojone w cienkie plastry nadają się również jako wykwintny okład do kanapek, czy jako zimna przystawka na przyjęcie. Sądzę, że faszerowane ćwiartki kurczaka będą pojawiać się regularnie na naszym stole. Koniecznie wypróbujcie je. Polecam. Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami na zimno
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępomylił, jest ich już podobno 500! Jak żyć?! ;) Moja przygoda z serami zaczęła się stosunkowo niedawno, gdy przeprowadziłam się do Francji. Kiedyś ser był dla mnie plastrem "czegoś" na kanapkę, do zapiekanki. Nigdy nie jadłam ich osobno, nie delektowałam się nimi. Nie dziwię się Francuzom, że plateau de fromage traktują jako osobne danie i deser, ponieważ w towarzystwie wina, bagietki
Kitchens Alphabetcytryny z dodatkiem razowego chleba, to niebo w gębie. Z reszty postanowiłam zrobić pastę rybną na bazie twarogu, czyli wrócić wspomnieniami do dzieciństwa, gdy babcia smarowała kanapkę pastą z wędzonej ryby z dodatkiem posiekanej cebuli. Pasta z wędzonego pstrąga Proporcje dla 4-5 osóbCzas przygotowania: 15 minutSkładniki: 350 g wędzonego pstrąga
Kulinarne przygody Gatityhamburgerów. Są puszyste, mięciutkie, fajnie zarumienione z wierzchu i obowiązkowo posypane sezamem (lub makiem jeśli nie lubicie sezamu). Po upieczeniu i wystudzeniu (jeśli nie zjecie jeszcze ciepłych na kanapki), wystarczy taką bułeczkę przekroić na pół i położyć na chwilę na silnie rozgrzanej patelni grillowej lub żeliwnej z odrobiną oliwy. Tak przygotowana będzie stanowiła podstawę perfekcyjnego burgera – mięsnego lub wegetariańskiego
Poezja smaku