Ogórki małosolne.

Ogórki małosolne.

Ogórki małosolne.

     To już druga porcja w tym roku. Pierwsza tak szybko zniknęła, że nie zdążyłam nawet zrobić zdjęć. Nie ma się co dziwić, były pyszne, takie chrupiące, idealne do obiadu, na kanapki, a nawet jako niezobowiązująca przekąska :-). Ogórki małosolne zrobione samodzielnie nie mają sobie równych! Kiedyś miałam problem ze stworzeniem idealnej solanki, zawsze w przepisach podawana była ilość soli w łyżkach, a ja albo sypnęłam kopiate łyżki i przesoliłam, albo zbyt płaskie i były niedosolone. Na ratunek po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, ogórki małosolne, koper, por , porzeczki, czarna porzeczka, przekąska, wiśnia, przekąski, kanapki, obiad, kanapka, impreza, surówka, przetwory, obiad na szybko, szybki obiad, szybkie przekąski, przekąski na impreze, przekąska na imprezę, przekąski na ciepło

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.