Pasztet wieprzowo-drobiowy ze słoika

Pasztet wieprzowo-drobiowy ze słoika

Pasztet wieprzowo-drobiowy ze słoika

Przepis na : kolacja

Kupując gotowe pasztety ze sklepu musimy się liczyć z tym, że skład bywa różny. Często jest to mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt, całe mnóstwo tłuszczu, a zamiast przypraw glutaminian sodu (E621). Najlepiej więc zrobić własny pasztet, tym bardziej, że sami decydujemy jak go doprawimy. Poniższy przepis znalazłam na blogu pod linkiem: Pasztet słoikowy , zmieniłam jedynie dodane przyprawy.  Z poniższego przepisu wychodzi około 11 słoików po 300 ml (u mnie 7 słoików o większej pojemności). SKŁADNIKI 1 kg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Passions hobbies life

Autor

EjszetkaEjszetka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasztet, słoik, kurczak, mięso, curry, kasza, śniadania, śniadanie, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, piersi, pierś, udka , udka z kurczaka, wątróbka drobiowa, marchewka, kanapka, seler, drobiowe, kanapki, chleb, rosół, chleb razowy, kolacja, chleb z ziarnami, kurczak z warzywami, kurczak curry, pasztet wieprzowy

Inne przepisy z Passions hobbies life

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.