Sałatka z zielonych pomidorów w zalewie octowej

Sałatka z zielonych pomidorów w zalewie octowej

Sałatka z zielonych pomidorów w zalewie octowej

Niegdyś zielone pomidory wykorzystywano w kuchni ze względu na oszczędność. Niedojrzałe pomidory które opadły z krzaczków przedwcześnie lub nie zdążyły dojrzeć końcem sezonu na zbiory, nie miały szansy na uzyskanie czerwonego zabarwienia, a co za tym idzie dobroczynnych właściwości. Pamiętaj jednak że zielone pomidory, tak jak i niedojrzałe ziemniaki zawierają niebezpieczne substancje takie jak solaninę i alkaloidy, które nawet pod wpływem wysokiej temperatury nie ulegają całkowitemu zniszczeniu. Dlatego warto ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.