Pasztet słoikowy

Pasztet słoikowy

Pasztet słoikowy

Pasztet jest potrawą przygotowywaną z jednolitej masy z surowego, gotowanego lub pieczonego mięsa, drobiu, podrobów, dziczyzny, warzyw, grzybów, ryb, z wszystkiego co może przyjść człowiekowi do głowy. Na Święta upiekłam pieczeń rzymską z karkówki i boczku z dodatkiem kaszy jaglanej, oraz prażonej cebulki, oczywiści jak zawsze w nadmiarze, aby to się nie zmarnowało zmiksowałam, zapakowałam w słoiki i za pasteryzowałam, dzisiaj otworzyłam słoik- a w środku siedział pyszny pasztet, miał nawet niewielką ilość ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Autor

JStragaJStraga

Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasztet, słoik, pieczenie, przepisy na święta, kiełbasa, kasza jaglana, mięsa pieczone, zupa grzybowa, boczek, warzywa, kanapki, grzyby, ryba, ryby, wieprzowina, karkówka, kasza, mięso, kanapka, kiełbasa w słoikach, karkówka pieczona, pieczona karkówka, pieczony boczek, ryby na święta, potrawy z ryb

Inne przepisy z Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.