W sklepach warzywniczych coraz więcej ogórków w dobrej cenie , pora więc pomyśleć o ogórkach małosolnych. Pyszne jako dodatek obiadowy, czy dodatek do kanapek. SKŁADNIKI: 0,8 kg. ogórków pęczek koperku 2 łyżki soli około 1l wody przegotowanej, wystudzonej 6 ząbków czosnku (lubię czosnkowe) 3 kawałki chrzanu liść wiśni gałązka lubczyku WYKONANIE: ogórki myjemy, w wodzie rozpuszczamy sól, na dno kamionki wkładamy 1/2 pęczka koperku, 3 ząbki czosnku, 1-2 kawałki chrzanu, układamy ciasno ogórki, na wierzch wkła... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...