Marynowana pierś z kurczaka

Marynowana pierś z kurczaka

Część osób nie lubi piersi z kurczaka, marudząc, że wychodzi sucha i wiórowata. A ja dzisiaj proponuję mięciutką i soczystą pierś. Idealną zarówno na obiad czy jako wkładka do sałaty. Jest doskonała również na kanapkę i nie zmienia smaku i nie wysycha nawet po kilku dniach. I jak zwykle, w przepisie macie tylko wersję podstawową marynaty. Możecie, a nawet powinniście modyfikować ją w zależności od własnych upodobań smakowych dodając np. sos sojowy, miód czy ulubione przyprawy. Filet z kurczaka podsmażamy i m...

Czytaj dalej na blogu Mieszam w Garnku

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

mieszamWGarnku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, piersi, pierś, marynaty, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, pierś w marynacie, curry, kanapka, kanapki, sosy, deser, sałata, przetwory, dania obiadowe, desery, obiad, zupa, ciasto, papryka, dania z kurczakiem, filet z kurczaka, dania mięsne, dania z piersi kurczaka, kurczak w miodzie, soczysta pierś z kurczaka, sos do kurczaka, kurczak z papryką , kurczak wędzony , kurczak curry

Inne przepisy z Mieszam w Garnku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.