Pastę tą pierwszy raz jadłam u mojej koleżanki, później postanowiłam zrobić ją sama. Jest ona bardzo dietetyczna i zdrowa. Polecam wszystkim Panią dbającym o linie:) Czas trwania: 20 min Ilość porcji: 2-3 porcje Składniki: 1 dojrzałe (miękkie) awokado 2 jajka ½ niewielkiej cebuli 1 łyżka soku z limonki (lub cytryny) sól, pieprz (opcjonalnie) Przygotowanie: Awokado obrać i ugnieść widelcem. Ugotować jajko i pokroić w kostkę, dodać do awokado. Cebulkę posiekać drobno, w... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.