Pasta z awokado

Pasta z awokado

Pasta z awokado

Pastę tą pierwszy raz jadłam u mojej koleżanki, później postanowiłam zrobić ją sama. Jest ona bardzo dietetyczna i zdrowa. Polecam wszystkim Panią dbającym o linie:) Czas trwania: 20 min Ilość porcji: 2-3 porcje Składniki: 1 dojrzałe (miękkie) awokado 2 jajka ½ niewielkiej cebuli 1 łyżka soku z limonki (lub cytryny) sól, pieprz (opcjonalnie) Przygotowanie: Awokado obrać i ugnieść widelcem. Ugotować jajko i pokroić w kostkę, dodać do awokado. Cebulkę posiekać drobno, w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.