Pasta z awokado

Pasta z awokado

Pasta z awokado

Pastę tą pierwszy raz jadłam u mojej koleżanki, później postanowiłam zrobić ją sama. Jest ona bardzo dietetyczna i zdrowa. Polecam wszystkim Panią dbającym o linie:) Czas trwania: 20 min Ilość porcji: 2-3 porcje Składniki: 1 dojrzałe (miękkie) awokado 2 jajka ½ niewielkiej cebuli 1 łyżka soku z limonki (lub cytryny) sól, pieprz (opcjonalnie) Przygotowanie: Awokado obrać i ugnieść widelcem. Ugotować jajko i pokroić w kostkę, dodać do awokado. Cebulkę posiekać drobno, w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.