byle jaka sałatka, bo warstwowa stylizowana na hamburgera. Ciekawe podanie, świetny smak- to musi być pozycja, która zagości na Waszym stole ;) Składniki: 1/2 kg piersi z indyka 300g pieczarek roszponka 2 pomidory mała czerwona cebula 4 ogórki konserwowe 100g żółtego sera 2 bułki hamburgerówki 4 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 1 czubata
Czerwona PorzeczkaBardzo prosty i szybki w przygotowaniu przepis, a efekt jest po prostu genialny ! Wydaje mi si bardzo fajną propozycją na świąteczny obiad Składniki: 1 Duży udziec z indyka ok 1 - 1,5 kg. 1 Marynata korzenna ( można zrobić samemu łącząc po 1/3 łyżeczki zmielonej gorczycy, kolendry ziela angielskiego, goździków, anyżu gwiazdkowego, cynamonu, kminku , słodkiej papryki
W kuchennej krainiewypróbować! Tradycyjnie polecam z ziemniakami z wody utłuczonymi z masełkiem i świeżym koprem, do tego buraczki, marchewka z groszkiem lub kiszone w rękę! Pycha! Składniki: 500 g mielonego z indyka 1 jajko 1 średnia cebula 4 łyżki drobno tartej bułki szklanka wody 250 ml (ta klasyczna od herbaty) sól, pieprz bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sposób przygotowywania
Zasmakuj KuchniBardzo często nie mając czasu na gotowanie obiady jemy na mieście. Dużą popularnością cieszy się popularny „ chińczyk „, gdzie do wyboru mamy naście potraw w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dodatkiem świeżego szpinaku i boczku wędzonego. Tak sobie wymyśliliśmy na obiad. Smakowały wszystkim, nawet dzieciom. Polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie z indyka) 100 g świeżego szpinaku baby 100 g wędzonego boczku (u mnie plasterki) 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżka ketchupu natka pietruszki sól pieprz 1 jajko 3 łyżki bułki tartej
kruche babeczkiWszyscy doskonale wiemy, że ryby to bogactwo różnego rodzaju witamin i składników mineralnych. Jedną z najbardziej popularnych ryb jest łosoś . Ma on w sobie bardzo dużą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pieczonej dyni czyli powitajmy jesień Zupa- krem w pomidorów czyli pomidorówka nie musi być nudna Zupa – krem z brokuła czyli jak KaFka przekonała się do brokuł Domowy rosół na indyku Jaka jest Twoja ulubiona zupa
Oka w rosole czyli KaFka gotujedobrze rozgrzanej patelni po 2 - 3 minuty z każdej strony, po obróceniu na drugą stronę, patelnię na minutę przykryć, aby kotlety szybciej doszły w środku. Zobacz również: kotlet z indyka z pieczarkami
Kuchcik gotujemamy dobrej okazji do takich spotkań w jednym z jesiennych dni. Oczywiście wraz z samą nazwą święta na myśl przychodzi, wielki, soczysty, pieczony indyk. Chociaż jestem przekonany, że gdyby amerykański Dzień Dziękczynienia miał miejsce w naszej ojczyźnie na świeczniku byłby kurczak. I tu zrodził się pomysł na dzisiejsze danie główne
kuron.com.plBożego Narodzenia. Zwłaszcza ta kaczka, którą zajadamy w towarzystwie pomarańczy. Od niedawna wchodzi do mody trend świąteczny, pochodzący prawdopodobnie z gór, gdzie drób faszerujemy piernikami . Spotkać można przepis na indyka, czy kurczaka, ale jak dotąd nie natknęłam się na kaczkę. A osobiście uważam, że kaczka z pomarańczami idealnie nadaje się, by dołożyć do niej pierniki. Tak więc przetestowałam pomysł
Poezja Smaków - blog kulinarnyniezawodne danie. Prostsza wersja bolognese, w dodatku w formie zapiekanki. Do przygotowania zapiekanki wykorzystałam produkty OLE, HELIO Natura ePrezenty Składniki: 30 muszli makaronowych 500 g mięsa mielonego z indyka 1 puszka pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku 10 czarnych oliwek Ole 10 dag sera żółtego 1 kartonik przecieru pomidorowego pieprz, sól, zioła prowansalskie, oregano, bazylia Przygotowanie: Muszle makaronowe gotujemy około
Podróż w kulinariakońcu całość zmiksować - otrzymacie wówczas pyszny sos żurawinowy ze świeżej żurawiny, który można podawać na ciepło. Ta prosta do przygotowania domowa konfitura ze świeżej żurawiny pasuje także do kaczki, indyka i ryby. Poniżej oryginalny przepis Sylwii Chrzanowskiej. #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; } #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; } #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; } #s3gt
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamięsnego 1 szklanka białego wina (opcjonalnie) 3 ziemniaki średniej wielkości 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 2 łyżki masła klarowanego 2 gałązki świeżego tymianku 400 g mielonego mięsa indyka 1 jajko 2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych sól, pieprz ok 150 ml kwaśnej śmietany 18% Przygotowanie: 1. Cebulę obieramy i kroimy w pół talarki, rozgrzewamy masło klarowane i wrzucamy
Słodki KompromisZapewne wielu z Was zastanawia się z czego są zrobione wędliny, które możemy kupić w sklepie :) Ile jest w nich mięsa, a ile sztucznych polepszaczy smaku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!doprawiamy pieprzem do smaku. Zakręcamy słoiczek i gotowe ! W pracy na sałatę wylewamy sos i mieszamy, sałatka gotowa. Ja sałatkę zjadłam w towarzystwie pieczonego udźca z indyka Smacznego ! ** jeśli nie masz śliwek, bo to nie czas na nie ;) możesz dodać jabłko, gruszkę czy suszone śliwki ! Sałatka do pracy, w sam raz jako dodatek do lunchu
Kuchnia na wzgórzu