indyk - 7293 przepisów (strona:307/487)

Oszukany de volaille... 175

Kotlet z mielonego mięsa , zawijany z masłem i koperkiem, usmażony w głębokim tłuszczu. -- Skład: 1 kg mięsa mielonego z indyka, 2 jajka, sól, pieprz, masło 200 g, koperek 1 pęczek,  bułka tarta 1/2 szkl.Do panierki potrzebujemy tylko  4 jajka, szklankę mąki, szklankę bułki tartej. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem, opcjonalnie papryką i innymi przyprawami, dodajemy 2 jajka

chleba naszego
Tajska zupa z kurczaka 94

kuchni tajskiej, szczerze polecam zupa jest bardzo dobra. Bardzo mi się również podoba czas przygotowania zupy tajskiej. Składniki 2 łyżki oliwy lub oleju kokosowego 500 g filet z indyka lub kurczaka 3 łodygi selera naciowego pokrojonego w plasterki 4 ząbki czosnku rozdrobnione … Czytaj dalej Tajska zupa z kurczaka

gotuj ze mną
Kotleciki mielone z serem feta i natką pietruszki 142

najwyższej jakości, z pierwszego tłoczenia i jest tłoczony na zimno. Kokos pochodzi z upraw ekologicznych i nie zawiera tłuszczy trans. Miłego dnia kochani :-) Składniki: 400 g mięsa mielonego z indyka 1/2 kostki sera typu feta 1 pęczek natki pietruszki 1/2 szklanki panieru z ciecierzycy lub bułki tartej pieprz bio olej kokosowy do smażenia 1. Mięso przekładamy do miseczki, dodajemy

kruche babeczki
Zapiekanka od serca z makaronem 139

się oprzeć bo jest taka dobra. Jest prosta do zrobienia i szybka, bo nie trzeba osobno gotować makaronu tylko razem wszystko zapiekany.  mielone: 50 dkg filetu z indyka 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku sól,pieprz papryka czerwona 1 łyżeczka majeranku 2 łyżki kaszki manny 1 bułka 1 szklanka mleka pozostałe: 20 dkg makaronu penne Czaniecki 1/3 brokuła

wesoła kuchnia
Pulpety w sosie musztardowym 126

płci męskiej te danie posmakuje, a w razie krzywych min dzieci można zrezygnować z francuskiej i dodać tylko miodową. Polecam i życzę smacznego! Składniki: 250 g mięsa mielonego z indyka 2 kromki chleba czerstwego 1 kostka rosołowa  2 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka musztardy miodowej 2 łyżki śmietany 18% 1 płaska łyżka mąki 100 ml mleka 1,5 szklanki

Dominacja smaku
Dietetyczny makaron na szybko 134

danie które możemy z łatwością wziąć do pracy, szkoły. Polecam spróbować kiełków, w których skład wchodzą kiełki soczewicy, fasoli mung i ciecierzycy. Składniki (2 porcje): 250 g mięsa z indyka 200 g makaronu rurki 120 g groszku konserwowego 60 g kiełków na patelnie "STIR-FRY" oliwa z oliwek parmezan (opcjonalnie) 1 ząbek czosnku sól pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować al dente

Dominacja smaku
Pyszne Burrito 171

południowej USA. Z czerwoną fasolą i kukurydzą jest bardzo sycące. Na tortille możecie położyć też ryż. Składniki: 4x tortilla pszenna z siemieniem lnianym 250 g mięsa mielonego z indyka 400 g pomidorów krojonych w puszce 200 g fasoli czerwonej w puszce 200 g kukurydzy w puszce 50 g mieszanki sałat 1 mała cebula 1 ząbek czosnku łyżeczka papryki słodkiej pół

Dominacja smaku
Sałatka ziemniaczana z soczewicą i pikantnym sosem – dodatek do obiadu 120

wlewamy do sałatki i po raz kolejny wszystko dokładnie – ale delikatnie –mieszamy. Podajemy ciepłą, zamiast zwykłych ziemniaków do obiadu. Tak doprawiona cudnie pasuje do jasnych mięs – kurczaka, indyka, cielęciny, ale i do ryb – zarówno smażonych, jak i gotowanych. Ta pikantna sałatka z ziemniaków przełamie też tłusty aromat grillowanej wieprzowiny – zabierzcie ją wtedy na grilla, na zimno. SKŁADNIKI 4 średnie porcje

Karo in the Kitchen
Pasta z pieczonej papryki i czerwonej soczewicy 123

Cztery razy w tygodniu jestem weganką, dwa razy wegetarianką w pozostałe dni jem ryby, czasem indyka i eko kurczaka. Przez dwa lata nie jadłam mięsa. Ale ryby ... choć w tym przepisie nie ma, bardzo lubię! 1 szklanka czerwona soczewica 1 ok. łyżeczka sól 2 szt. papryki czerwonej pestki słonecznika 1 łyżka rozmaryn   - kilka igiełek 1/2 łyżki papryka ostra Papryki

AZgotuj!
Babeczki mięsno-warzywne 119

wykorzystałam mrożoną zupę wiosenną 9-składnikową od Hortex. Polecam Składniki: 1 op. zupy mrożonej wiosennej 9-składnikowej(450 g) Hortex 1/2 l bulionu warzywnego 250 g mielonego mięsa z indyka 4 łyżki bułki tartej 1/2 łyżeczki soli, pieprzu, ziół prowansalskich, suszonego czosnku białko jaja masło+ bułka tarta do foremek 6 dużych foremek aluminiowych do babeczek Przygotowanie: Do garnka wlewamy bulion

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Domowy shish kebab i kuskus z kalafiora 149

Toma, bo mięso, zamiast smażyć upiekliśmy w piekarniku. Polecamy Wam też przepis na domowy kebab z kurczaka z chlebkiem pita własnej roboty . Składniki: 500 g mielonego mięsa z indyka 1 czerwona cebula drobno posiekana 3 ząbki czosnku starte na tarce Starta skórka z jednej pomarańczy 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu Kuskus: 2 kalafiory 1 łyżeczka

Niedzielny kucharz
Pulpeciki drobiowo-jaglane w sosie grzybowym 166

prawdziwków. Kozaki też się nadadzą, jednak sos będzie ciemniejszy. A Wy co najbardziej lubicie z grzybów? Składniki: 1 kg grzybów leśnych 0,5 kg mięsa mielonego z kurczaka lub indyka 70   kaszy jaglanej 150 ml śmietanki 12 %  100 ml wody 3 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 2 cebule sól (1 łyżka) , pieprz (płaska łyżka

CynamonemPoOczach
Shoarma wieprzowa 148

się zakochałam. Cały sekret tej potrawy kryje się w dobrze doprawionym mięsie. Ja osobiście najbardziej lubię shoarmę wieprzową z polędwicy, ale możecie przygotować ją również z kurczaka, czy indyka. Obowiązkowym dodatkiem jest sypki ryż, chlebki pita i dipy, np. czosnkowy lub jogurtowy. Idealnym dopełnieniem będzie także lekka surówka. Shoarma wieprzowa Składniki: 500 g polędwicy wieprzowej 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego

PatiGotuje
Co Lila jadła w środę? 37 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 168

klonowy i granat. II Śniadanie 10:30 Jabłko. Zupa 13:00 Zupa krem z brokułów (zmiksowane brokuły, ziemniaczki, pietruszka, marchewka, cebula, czosnek i seler). II Danie 16:00 Ziemniaki, indyk przyprawiony kurkumą i zielona fasolka. Podwieczorek 17:30 Domowe raffaello. Przepis znajdziesz tutaj >>> . Kolacja 19:00 Placki z batata i cukinii. Pierwszy raz robiłam takie cudo 😋 Składniki

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Krupnik tradycyjny – jak ugotować? 339

czasie problemów żołądkowych oraz przy przeziębieniu. Najlepszy krupnik to ten zrobiony na mięsnym wywarze – ja do jego przygotowania używam zazwyczaj żeberek lub skrzydełek. Możecie oczywiście użyć także indyka czy kaczki. Zobacz też: Zupa porowa Zupa pomidorowa Zupa krem pomidorowa – z pieczonych pomidorów Rosół – jak ugotować? Przepis na krupnik tradycyjny Drukuj przepis Porcji: 4-6 Czas gotowania: 1 godzina Składniki

Kuchnia Bazylii

Proponowane wyszukiwania