indyk - 7293 przepisów (strona:312/487)

Pomysł na kurczaka w pomarańczach 166

Kurczak w pomarańczach to prosta i bardzo dobra potrawa. Nie wymaga od nas jakiegoś większego zaangażowania. Nawet osoba, która nie specjalnie garnie się do kuchni może

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety mielone w sosie musztardowym 182

jednej z grup na fb podpatrzyłam przepis na kotlety mielone w sosie musztardowym, postanowiłam spróbować jak smakują. Składniki: 500 g mięsa mielonego ( ja użyłam z indyka) 1 cebula otręby ( dla osób nie na diecie – bułka tarta) 1 jajo 0,5 litra bulionu warzywnego 3 łyżki śmietany 12% do zup 3 łyżki musztardy olej do smażenia sól, pieprz 2 ząbki

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Paszteciki francuskie z mięsem. Przepis na niemarnowanie jedzenia. 177

pretekstem do przygotowania pasztecików Paszteciki francuskie z mięsem przepis na ok. 30 pasztecików 2 opakowania ciasta francuskiego jajko ok. 500 g ugotowanego mięsa (ja użyłam resztek kurczaka oraz indyka) 3 duże cebule oliwa sól, pieprz sezam do posypania Ugotowane mięso odziel od kości, przełóż do malaksera i rozdrabniaj aż do uzyskania jednolitej masy. Cebulę obierz, pokrój dość drobno i podsmaż

365 dni dookoła kuchni
Harira 153

którymi ją przegryzacie. To będzie pyszne, przygotujcie się! Niektórzy dodają jeszcze kolendrę. Też możecie. Możecie też zamiast soczewicy dać groch lub bób, a zamiast wołowiny baraninę, ewentualnie kurczaka lub indyka. Możecie też dosypać do gotowania kuskus, drobny makaron albo ryż, ale maksymalnie garść. Możecie ją podać z jajkami na twardo i suszonymi figami zamiast daktyli. Jeśli jednak nie jesteście Berberami

GRUBY WAŁEK
Kotlety mielone z mozzarellą i pomidorkami w orzechowej panierce 89

przyprawę do mielonego i ostrą paprykę. Pieprzu też nie żałowałam. Aaaaa.. i zamiast bułki tartej coś nowego – mielone orzechy włoskie. Miodzio! Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka (można zastąpić wołowym, wieprzowym) 1 średnia cebula 1 jajko 6 – 7 pomidorków koktajlowych (tyle mniej więcej wychodzi kotletów, zależy od wielkości) 2 łyżki tartej mozzarelli 2 łyżki gazowanej wody

Zasmakuj Kuchni
Ratatouille (ratatuj) 104

kurzynę lub pokrojoną w kostkę pierś, fasolę groszek, kukurydzę, kilka przypraw, np.: kebab-gyros, majeranek, chili. Gdy dodamy czarne oliwki, passatę, dużo ziół prowansalskich i mięso mielone (z indyka, wieprzowe) otrzymamy a la zupę meksykańską (także gęstą, smaczną i pożywną). Ja – jak zawsze dodaję coś od siebie – znajdziecie tu kilka dodatkowych przypraw, w nieco inny też sposób przygotowywane

Zasmakuj Kuchni
Klopsiki w sosie curry 435

Pamiętajcie, że pasty curry różnią się ostrością, więc na początek warto dodać jedną łyżeczkę, a większą ilość zawsze można dodać później, doprawiając sos. Klopsiki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 duże, surowe jajko 2 nieduże cebule szalotki 2 łyżki soku z limonki 2 ząbki czosnku 1 czubata łyżeczka zmielonych ziaren kolendry 4 łyżki bułki tartej sól morska, świeżo mielony

Poezja smaku
Zapiekane pulpeciki z kaszą z grzybami i marchewką w ziołach 182

prawidło wchłonąć się z przewodu pokarmowego bez cennego tłuszczu. Wybrałam #OlejWielkopolski bo znam go i używam w swojej kuchni #OlejKonwenanse  Pulpety: 700 gram mielonego mięsa ( u mnie indyk udziec) pół łyżeczki kuminu 1 łyżeczka czubata mąki z lnu lub ziemniaczanej łyżka drobno posiekanej natki pietruszki po pół łyżeczki słodkiej i ostrej papryki łyżeczka oregano ząbek czosnku 2 łyżki tartego

AZgotuj!
Przepis na zapiekankę ziemniaczaną - prosta i smaczna 204

mięsem. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania zapiekanki ziemniaczanej będziemy potrzebowali: Użyłam naczynia o średnicy około 24 cm i wysokości 9 cm około 600 g mięsa ja użyłam udźca z indyka 1 papryka czerwona 1 papryka zielona kilka pieczarek 800 g ziemniaków 2 cebule (około 150 g) 1 cukinia 3 ząbki czosnku około 100 g koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki papryki słodkiej

Uwaga Babcia Gotuje
Zapiekane naleśniki bolognese. 397

naleśniki.  Włożyć do lodówki na 30 minut. Potem smażyć  cienkie placki ( z podanych składników wyszło ok 7-8 placków). Farsz: 500 gram mięsa mielonego z udźca indyka cebula marchewka seler naciowy 1 łodyga oregano oliwa ząbek czosnku 1 małe peperoncino sól 1 mały koncentrat pomidorowy w słoiczku Sos: puszka pomidorów krojonych ząbek czosnku łyżka oliwy 1 łyżeczka słodkiej

AZgotuj!
Zupa porowa z mlekiem kokosowym i limonką z pulpecikami drobiowymi 139

zielona papryczka chilli kawałek imbiru 2-3 ziemniaki 3-4 pory skórka i sok z limonki 400ml mleka kokosowego sól, pieprz oliwa masło Pulpeciki : 300g mięsa mielonego z indyka pół cebuli 2 łodygi dymki 1 ząbek czosnku kawałeczek imbiru startego na tarce sól, pieprz szczypta pieprzy kajeńskiego otarta skórka z połowy limonki garść bułki tartej namoczonej w wodzie Jak przygotować

Codzienne Gotowanie
Wątróbka drobiowa z jabłkiem – przepis 183

usmażeniu, razem z cebulką i jabłkami. Doskonale pasują do niej opiekane ziemniaki. Smacznego. wątróbka drobiowa z jabłkiem Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Gulasz z żołądków z indyka Krokiety z kapustą kiszoną i grzybami Gnocchi w sosie serowym Artykuł Wątróbka drobiowa z jabłkiem – przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Dietetyczne mielone 119

przepis Mielone są aromatyczne dzięki ziołowej i czosnkowej nucie, a przede wszystkim są wykonane z indyczego, chudego mięsa. Jeden mielony to ok. 150 kcal. Składniki: - 500g mielonego mięsa z indyka; - 4 ząbki czosnku; - 1 średnia cebula; - 1 jajo; - 2 szczypty soli; - 1 łyżka oregano; - 1 łyżka majeranku; - otręby pszenne - 2 łyżki; - 4 łyżki oliwy; - pieprz ziołowy i pieprz czarny

MintTaste
Konfitura z żurawiny. 133

onfitura z żurawiny doskonale pasuje do pieczonego indyka, ale także do każdego innego chudego pieczonego mięsa. Najsmaczniejsza konfitura będzie zrobiona z owoców zbieranych w lasach lub z własnego ogrodu, a nie z plantacji. Owoce żurawiny uznawane są za jedne z najzdrowszych na świecie. Składniki zawarte w owocach żurawiny powstrzymują niektóre bakterie wywołujące wrzody żołądka.    Składniki : 1 kg żurawiny

Przepisy i porady kulinarne
Kotlety drobiowe z otrębami. 145

Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula natka pietruszki sól, pieprz 2 łyżki otrębów owsianych + do obtoczenia 1 jajko Cebulę kroimy w kosteczkę, natkę pietruszki szatkujemy i dodajemy do mięsa razem z otrębami i jajkiem, dokładnie ze sobą mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy w otrębach owsianych. Smażymy na odrobinie oleju.  Smacznego

Moje-pitraszenie

Proponowane wyszukiwania