Kolejne mięsno/warzywne cudo! Soczyste, miękkie mięsko, warzywa - czego chcieć więcej? :) SKŁADNIKI (do mięsa) 400g mięsa z uda indyka 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżeczka oliwy Szczypta soli i pieprzu SKŁADNIKI dalej 2 marchewki 1 pietruszka 1 papryka czerwona 1 duża cebula
Mamuśka wraca do formyPierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami w szynce parmeńskiej to idealna propozycja na niedzielny, rodzinny obiad. Wbrew pozorom przygotowanie tego dania nie zajmuje nam tak wiele
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!papryczki chili pieczona papryka jajecznica z czerwoną papryką Papryka faszerowana mięsem Czas przygotowania: 120 minut Składniki: 500 g mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 500 g mielonego mięsa z indyka 4 łyżki suchego ryżu 2 cebule 7 papryk olej do smażenia sól pieprz 1/2 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki Wykonanie: Cebule obieramy i drobno kroimy. Na rozgrzanym tłuszczu
Kulinarne przygody Gatitykarmelizowane z dodatkiem octu balsamicznego okazały się rewelacyjne, na imprezach robią furorę, wielokrotnie już sprawdziły się jako dodatek do różnego rodzaju mięs. Najczęściej przygotowuję je do pieczonego udźca z indyka i pulled pork. składniki: 200 g śliwek 2 łyżki cukru szczypta ostrej papryki 1 łyżka miodu 4 łyżki octu balsamicznego opcjonalnie 4 łyżki nalewki śliwkowej lub wiśniowej wykonanie: Śliwki
babka w formieDziś już tylko mogę degustować się tym co najlepsze, tym co przygotuje Agnieszka. A ZAPRAWDĘ POWIADAM WAM: Lazania była wyśmienita... Składniki: 2 małe cukinie 600g mięsa mielonego z indyka (może być inne) 2 cebule 6 sztuk pomidorów 3 ząbki czosnku 250g sera żółtego łyżeczka bazylii łyżeczka oregano pieprz sól tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażamy cebulę
Dieta Rozdzielna i ZdrowieWspaniała zupa grzybowa po jesiennych zbiorach. Aromatyczna i z charakterem. Gotowana na szyi z indyka. Polecam, warto spróbować :-) Ilość porcji
AniaGotuje.plSzybkie danie dla miłośników makaronu i sosów słodko kwaśnych.. oraz delikatnego mięsa z indyka :-) Czas przygotowywania: 30 minut Ilość porcji
AniaGotuje.plbardzo prosta, delikatna i smaczna zupa gotowana na szyi z indyka. Polecam szczególnie dla Dzieci.. moje ją uwielbiają
AniaGotuje.plRozgrzewający krupnik na golonce z indyka. Polecam szczególnie dla Dzieci
AniaGotuje.plŚwietny, jasny sos o przyjemnym kwaśnym smaku. Idealny do jasnych mięs, jak kurczak czy indyk oraz ryb. Czas przygotowywania: około 20 minut Ilość: porcja sosu dla 4-6 osób
AniaGotuje.plkilka składników Czas przygotowywania: do 30 minut Smażenie: do 30 minut Ilość placków: około 15 sztuk Składniki: • 600 g wątróbki drobiowej (kurczak lub indyk) • 2 średnie jajka • mała cebula lub kawałek pora • 3 łyżki mąki pszennej • przyprawy: szczypta soli i pieprzu, łyżka ziół prowansalskich lub oregano i bazylia Będziesz potrzebować również
AniaGotuje.plProsta i szybka do zrobienia zupa z grzybów leśnych o lekko cytrynowym smaku. - bez bulionu - bez mięsa Jeśli zaś szukasz zupy z delikatnym indykiem w wersji nie zblendowanej, gorąco polecam pyszną zupę z grzybami leśnymi . Skoro jesteśmy w temacie grzybów... muszę również wspomnieć o najlepszym sosie grzybowym oraz o przepisie na grzybki marynowana na słodko ostro
AniaGotuje.pldrugi dzień, gdy papryka przejdzie wszystkimi smakami i zmięknie - palce lizać! :) Faszerowana papryka: 5-6 różnokolorowych papryk (u mnie żółta i czerwona) 0,5 kg piersi z kurczaka lub indyka 3 małe lub 2 średnie cebule czerwone 1 ząbek czosnku ok. 300 g pieczarek 2 woreczki ugotowanego brązowego ryżu (lub innego jeśli nie lubicie brązowego) 2 łyżeczki papryki słodkiej
Cooking Monsterlunch do pracy czy ciepła kolacja. Można podać go z ryżem, makaronem czy pieczywem. Ja przygotowałam go w wersji bezmięsnej, jeśli jednak wolicie coś treściwszego dodajcie grillowanego kurczaka lub indyka. Jeśli nie macie pomysłu na to co upichcić z bakłażana to TUTAJ znajdziecie kilka przepisów. Składniki: 2 bakłażany, umyte i pokrojone w grube paski sok z jednaj pomarańczy
Życie ze smakiemkurczakiem i dodatkami oraz kapary/oliwki, całość posypać kawałkami orzechów. Smacznego! By złagodzić gorycz radicchio, liście dobrze jest moczyć przez kilka – kilkanaście minut w zimnej wodzie. Kurczaka można zastąpić indykiem, ale też np. łososiem lub tuńczykiem z puszki
Even Better Food