Orientalna zupa z pulpecikami

Orientalna zupa z pulpecikami

Orientalna zupa z pulpecikami

Jeśli chodzi o kuchnię tajską, to cenimy ją przede wszystkim za szybkie efekty i kulinarne doznania smakowe. Wszystko przygotowuje się w chwilę, a żaden produkt nie traci na smaku. Wydobywa się z nich to, co najistotniejsze. Nieodzownym dodatkiem są oczywiście przyprawy. Liczy się też wiedza, kiedy je podać. Tak też jest w przypadku sosu ostrygowego. Podawszy go na początku, otrzymujemy lekko słonawy smak, pod koniec słodkawy. Zachęcamy do eksperymentów. Składniki 300 g mięsa mielonego z indyka 2 łyżki mąk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, makaron, makarony, mięso, pulpeciki, kapustą, mielone, imbir, mięso mielone, indyk, kapusta pekińska, zupa, tajska zupa, szybka zupa, zupa z mięsem mielonym, zupa warzywna

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.