Przepis na : obiad
Pierś z kurczaka w przyprawach to jeden z produktów wysokobiałkowych z niską zawartością tłuszczu, czyli idealny dla osób na redukcji a po modyfikacji oczywiście również dla tych, które nie ograniczają tłuszczu na talerzu. I tak na adaptacji czy stabilizacji do piersi z kurczaka w przyprawach należy użyć więcej tzw. tłuszczu dodanego (smalec, masło klarowane, olej kokosowy, olej MCT, oliwa z oliwek/awokado/pestek dyni itp.). Bez względu na etap i cel pamiętać należy pamiętać by przygotowaną pierś w przyprawach podawa... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...W przypadku gdy masz grupę krwi 0, doskonale trawisz mięso i ryby. Produkty z którymi masz problem to z pewnością wszelkie zboża, gdyż zakłócają Twoją przemianę materii.
Czytaj dalej...Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.
Czytaj dalej...Mam na imię Ola i od 2013 roku jestem fanką LCHF i ketozy, dzięki którym udało mi się schudnąć 25 kg oraz odzyskać zdrowie. Ola la LCHF to blog o odżywianiu wg modelu LCHF (low carb high fat). Znajdziecie tu zatem wszelkie informacje na temat diet wysokotłuszczowych i niskowęglowodanowych takich jak LCHF, ketogeniczna czy optymalna.