Przepis na : obiad
Składniki : kasza bulgur - ugotwać wg przepisu ok. 30 dag mięsa z indyka np. filet cebula keczup pikantny sól, ewentualnie cukier pieprz czarny, majeranek Przygotowanie : Mięso umyć, osuszyć i pokroić dość drobno Na rozgrzanym tłuszczu przesmażyć mięso, potem cebulę Do garnuszka z ok. 1/2 l wody wrzucić mięso i cebulę, gotować, dodać liść laurowy, kilka ziaren czarnego pieprzu, posolić w końcowym etapie gotowania Gdy mięso miękkie dodać kilka łyżek keczupu ( u mnie ostrego), szczyptę pieprzu czarnego i majeranku ... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula