Pierś kurczaka pieczona w liściu chrzanu, fasolka szparagowa i mizeria
Pierś kurczaka pieczona w liściu chrzanu, fasolka szparagowa i mizeria
Przepis na soczystą pierś kurczaka zawiniętą w liść chrzanu i upieczoną w piekarniku, w towarzystwie gotowanej fasolki szparagowej i mizerii z sałaty lodowej. Pyszny wakacyjny obiad. Moje przepisy często powstają zupełnie przypadkowo. Otóż robiłam ogórki małosolne według przepisu mojej babci i poszłam do warzywniaka po koper. Nie było samego kopru, ale kupiłam zestaw do kiszenia – koper, czosnek, kawałek korzenia chrzanu i dwa duże liście. Do ogórków zużyłam koper i czosnek, został mi ten chrzan i zbl... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Dietolog
Autor
Dietolog
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierś kurczaka, pierś z kurczaka, piersi, kurczak, pierś, fasolka, fasolka szparagowa, sałata lodowa, sałata, ogórki, tarta, obiad, kurczak pieczony, ogórki małosolne, mięso, polędwiczka, bułki, polędwiczki, indyk, dania mięsne, dieta, pierś z indyka, dania z piersi kurczaka, ogórki kiszone, dania z kurczakiem, kurczak z czosnkiem, mięsa pieczone, tani obiad
Inne przepisy z Dietolog
Dodaj komentarz