Pierś kurczaka pieczona w liściu chrzanu, fasolka szparagowa i mizeria

Pierś kurczaka pieczona w liściu chrzanu, fasolka szparagowa i mizeria

Pierś kurczaka pieczona w liściu chrzanu, fasolka szparagowa i mizeria

Przepis na soczystą pierś kurczaka zawiniętą w liść chrzanu i upieczoną w piekarniku, w towarzystwie gotowanej fasolki szparagowej i mizerii z sałaty lodowej. Pyszny wakacyjny obiad. Moje przepisy często powstają zupełnie przypadkowo. Otóż robiłam ogórki małosolne według przepisu mojej babci i poszłam do warzywniaka po koper. Nie było samego kopru, ale kupiłam zestaw do kiszenia – koper, czosnek, kawałek korzenia chrzanu i dwa duże liście. Do ogórków zużyłam koper i czosnek, został mi ten chrzan i zbl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dietolog

Autor

DietologDietolog

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierś z kurczaka, pierś kurczaka, pierś, kurczak, piersi, fasolka, fasolka szparagowa, sałata lodowa, ogórki, sałata, obiad, tarta, kurczak pieczony, ogórki małosolne, indyk, polędwiczki, bułki, polędwiczka, mięso, dieta, dania mięsne, pierś z indyka, dania z piersi kurczaka, ogórki kiszone, dania z kurczakiem, kurczak z czosnkiem, mięsa pieczone, tani obiad

Inne przepisy z Dietolog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.