Czwartek: Kurczak piccata

Czwartek: Kurczak piccata

Czwartek: Kurczak piccata

Wystarczy prosta panierka, żeby zmienić kurczaka w smakowite, a nawet wystawne danie. To zwykła mąka wymieszana z parmezanem. Czas przygotowania : 5 minut Czas smażenia : 5 minut Poziom trudności : Łatwy Liczba porcji : 2 Danie dla zabieganych, poirytowanych, zdenerwowanych. Piccata to rodzaj żeński czasownika piccato, który opisuje kogoś w fatalnym humorze, rozdrażnionego i złego. Jak gotować w takim nastroju, kiedy człowiek na ochotę tłuc garnki? Jest na to rada. Kiedy człowiek jest zły to często po prost... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, tarta, sosy, ryby, twaróg, filet z kurczaka, polędwiczki, polędwiczka, ryba, piersi, pierś, indyk, kotlety, bułki, kotlet, mięso, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, pierś z indyka, dania z kurczakiem, potrawy z kurczaka, kotlet siekany, polędwiczki w sosie, kotlety drobiowe, dania z piersi kurczaka

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.