Wątróbka w sosie wiśniowym
Wątróbka w sosie wiśniowym
Wątróbka w trochę innym wydaniu, ale jaka dobra. Sos wiśniowy jest pyszny, i z wątróbką idealnie się łączy. Uwielbiam dodawać owoce do potraw mięsnych. Soczyste i kwaskowe wiśnie są idealne do tego. 30 dkg wątróbki z indyka 1 cebula sól, pieprz czarny, czerwony natka, koper,mięta 30 dkg wiśni bez pestek 100 ml wina czerwonego 1 łyżka masła 2 gwiazdki anyżu 3 goździki kardamon olej rzepakowy Wątróbkę oczyszczam, myję. Cebulę kroje w piórka i przesmażam na leju, dodaję wątróbkę i dalej smażę. Na końcu posypuję s... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu wesoła kuchnia
Autor
wesoła kuchnia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
wiśnia, sosy, indyk, mięso
Inne przepisy z wesoła kuchnia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję