Niedzielny obiad: Kotlety parmigiana, czyli schabowy pod pierzynką

Niedzielny obiad: Kotlety parmigiana, czyli schabowy pod pierzynką

Niedzielny obiad: Kotlety parmigiana, czyli schabowy pod pierzynką

Tak niewiele potrzeba, żeby dość trywialne danie jakim jest kotlet panierowany zmienić w danie wykwintne i niecodzienne. Czas przygotowania: 15 minut Zapiekanie : 10 minut Liczba porcji : 4 Kotlet schabowy – król stołówek i barów mlecznych jak Polska długa i szeroka, stały składnik niedzielnego menu w większości domów w czasach PRL-u. Co niedziela, przed południem, blokowiska rozbrzmiewały stukotaniem tłuczków do mięsa jakby w całym kraju zaczynał się jakiś remont generalny. Kotlet schabowy nie jest spec... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, kotlety, kotlet, sosy, schabowe, bułki, mięso, sos pomidorowy, polędwiczki, polędwiczka, zapiekanki, zapiekanka, polędwiczki wieprzowe, obiad, kurczak, indyk, sznycle, wieprzowina, sznycel, filet z kurczaka, polędwiczki w sosie, kotleciki z kurczaka, zapiekanka z mięsem , polędwiczki wieprzowe w sosie, zapiekanka z kurczakiem, zapiekanka z kurczaka, dania z kurczakiem, potrawy z kurczaka, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.