Pyszne, sycące, jednogarnkowe danie. Do jego przygotowania wykorzystałam mięso z piersi indyka ale równie dobrze może to być kurczak. Również fasola zostawia pole do eksperymentów - mi do dań meksykańskich pasuje czerwona ale możecie popróbować z innymi rodzajami (lub mieszanką). Dzień przed gotowaniem zalewamy fasolę wodą i zostawiamy na noc. Aby przyspieszyć przygotowanie możecie użyć fasoli z puszki
Milion Smakówpierwsze (i najważniejsze) nie lubię, a po drugie to niepotrzebny i bardzo kaloryczny dodatek do lekkiej fasolki. Składniki na 2 porcje : 2 niewielkie piersi kurczaka lub polędwiczki z indyka o wadze ok. 120g każda 2 liście chrzanu 1/2 sałaty lodowej 2 łyżki jogurtu naturalnego 3% 400g żółtej lub zielonej fasolki szparagowej sól Każdą pierś kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, oprószyć
Dietologlekkie i zdrowe. Jeśli nie przepadacie za intensywnym smakiem sera pleśniowego można go z powodzeniem zastąpić serem feta. Z kolei mięsożercy mogą spokojnie wzbogacić danie o kawałki indyka lub kurczaka ;) MAKARON Z BROKUŁEM I SEREM PLEŚNIOWYM Makaron pełnoziarnisty Pół brokułu Ser pleśniowy (z niebieską pleśnią) 2- 3 łyżki jogurtu naturalnego Ząbek czosnku Pieprz, oregano Brokuł wrzucić do wrzątku
HealthyCreationsSuper pomysł na szybki obiad! Przepis na siekane kotlety drobiowe , które zrobisz z fileta z indyka lub kurczaka. Takie kotlety zrobisz bardzo szybko. Są ciekawą alternatywą dla kotletów w panierce - polecam! Mam też świetny przepis na podobne kotleciki, ale z dodatkiem musztardy. Zobacz mój przepis na kotlety po francusku
AniaGotuje.plchrupiąca, bo nie zdąży nasiąknąć sosem. Zapiekankę można zrobić z dobrze rozklepanym schabowym, ale najlepiej smakuje z kotlecikami z cienko rozbitej polędwiczki. Możecie też użyć filetów z kurczaka, lub indyka. Sposób na szybkie panierowanie Polecamy Wam nasz patent na szybkie panierowanie mięsa: wbijcie jajka do głębokiej misy i zanurzcie większą partię kotletów za jednym razem. Połowę bułki tartej wsypcie
Niedzielny kucharzdodać posiekaną natkę pietruszki i koperek, długo nie gotować, gdyż młoda kapusta zbyt mocno się rozpadnie, a zielenina straci kolor. Podawać z ugotowanymi młodymi ziemniakami. Zobacz również: klopsiki z indyka w sosie koperkowym
Kuchcik gotujeMusaka to pyszny przepis na zapiekankę z greckiej kuchni - w oryginale stosuje się mięso jagnięce, u mnie wersja odchudzana z indykiem, ostatnio nie jem innego mielonego - ale wybór należy do Was. Polecam pyszne letnie danie :) SKŁADNIKI (na dużą foremkę do zapiekania - dla 5-6 osób) 3 małe bakłażany 1 średnia cukinia 1 biała cebula 300 g mięsa mielonego
Moje Kuchenne Rewelacjezaledwie 145 kalorii, tym samym polecana jest osobom z nadwagą. Czy mięso strusie jest zdrowe Strusina charakteryzuje się niską zawartością cholesterolu i tłuszczu (ma go mniej niż kurczak czy indyk), a wysoką białka i żelaza. W zależności od elementu, mięso strusie zawiera od 20,00 aż do 23,5 % wysokiej jakości białka. Ma także najwyższą zawartość żelaza ze wszystkich dostępnych
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataWówczas będzie zdrowiej i smaczniej. Jak u Agaty:). Wersja fit Jeśli chcemy, aby nasze danie makaronowe było bardziej dietetyczne, do jego przygotowania użyjmy makaronu pełnoziarnistego, wybierzmy mięso mielone z indyka lub kurczaka zamiast mięsa wieprzowego oraz zrezygnujmy z posypywania makaronu parmezanem, po takich korektach otrzymamy dietetyczną i smaczną propozycję na danie obiadowe. Makaron z sosem bolognese ze świeżych pomidorów Składniki
KulinarneImpresje.plmożna dostosować do swoich potrzeb, chcąc ukontentować także tych, którzy bez mięsa nie wyobrażają sobie posiłku. Wystarczy, że najpierw, przed smażeniem warzyw, podsmażycie nieco pokrojonego w kostkę kurczaka lub indyka. A jeśli nie macie akurat pod ręką żadnego drobiu, z powodzeniem możecie wykorzystać także mięso mielone. W tym przepisie z powodzeniem również możecie skorzystać z dowolnego rodzaju makaronu. Ja wykorzystałem
Pogotujmy.pldobra. Sos wiśniowy jest pyszny, i z wątróbką idealnie się łączy. Uwielbiam dodawać owoce do potraw mięsnych. Soczyste i kwaskowe wiśnie są idealne do tego. 30 dkg wątróbki z indyka 1 cebula sól, pieprz czarny, czerwony natka, koper,mięta 30 dkg wiśni bez pestek 100 ml wina czerwonego 1 łyżka masła 2 gwiazdki anyżu 3 goździki kardamon olej rzepakowy Wątróbkę
wesoła kuchniapieczarkami i makaronem razowym. Zupa pieczarkowa inaczej, tak można w skrócie opisać. Pieczone pieczarki dają zupełnie inny smak i aromat. Składniki 500 g pieczarek makaron razowy świderki skrzydło z indyka pietruszka zielona pieprz,sól,oregano 2 łyżki oliwy włoszczyzna( 1 pietruszka,marchew,kawałek selera i pora) jogurt naturalny mały Pieczarki pokroić w plasterki. polać … Czytaj dalej Zupa z pieczonymi
gotuj ze mnąpatelnię, albo bulionu i doprawcie odrobiną soku z cytryny. Piccata to metoda przygotowania różnych mięs, nie tylko drobiu, ale też cielęciny oraz ryb. Składniki: Podwójna pierś z kurczaka lub indyka, świetnie sprawdzą się też polędwiczki drobiowe 3-4 łyżki mąki 2 łyżki parmezanu startego 4 łyżki oleju 2 łyżki masła 4 łyżki kaparów 2 łyżki siekanej pietruszka lub szczypioru
Niedzielny kucharztartą rzodkiewką. Całość owinięta wieloziarnistą tortillą. Idealne na śniadanie, przystawkę lub do pudełka do pracy. 4 jajka 4 rzodkiewki 1 biała cebula 2 kiszone ogórki 4 plastry szynki z indyka 1 łyżka majonezu 2 placki tortilli wieloziarnistej Kilka liści sałaty Sól Pieprz Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, kroimy w drobną kosteczkę. Rzodkiewkę dokładnie myjemy i ścieramy na tarce
VioletoweKucharzenieprzeciery warzywne i owocowe. Do przygotowania dania wykorzystałam produkty Jamar, Ole! Stovit, oraz ePrezenty Składniki 500 g makaronu spaghetti pomidorowego 8 łyżek startego parmezanu 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 namoczona w mleku czerstwa kajzerka bułka tarta 700 ml przecieru pomidorowego- passaty pomidorowej Jamar sól himalajska Stovit , pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, ostra papryka
Podróż w kulinaria