indyk - 7293 przepisów (strona:298/487)

Domowe gołąbki z sosem pomidorowym 171

najlepsze gołąbki. Nigdy nie używam tylko ryżu bądź tylko jednego typu kaszy. Podobnie ma się kwestia mięs. Można dodać mięso wołowe gotowane, mięso z kurczaka, mięso mielone, z indyka. Zazwyczaj też bez wzdględu na rodzaj mięsa dodaję odrobinę boczu albo kiełbasy zwyczajnej. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam

mecooks
Czwartek: Zupa tortellini z pulpecikami Zoe 142

opakowanie tortellini lub ravioli najlepiej ze szpinakiem i ricottą 1 szklanka wody Mała cebula Ząbek czosnku Liść laurowy Sól i pieprz do smaku Pulpeciki 250 g mielonego indyka 5 łyżek tartego parmezanu 5 łyżek bułki tartej 1 łyżka siekanego szczypiorku 1 łyżka siekanej świeżej bazylii lub 1/2 łyżeczki suszonej 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonego czosnku lub starty mały

Niedzielny kucharz
ZAPIEKANA WARZYWNA Z MIELONYM 136

śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB:   1 kg ziemniaków 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cukinia 3 garscie szpinaku świeżego sól i pieprz do smaku przyprawa do mięsa mielonego olej do smażenia 200 ml jogurtu naturalnego 20 dag sera żółtego tartego PRZYGOTOWANIE:  Ziemniaki

Gotowanie Patki
Polska tradycja kulinarna z kaczką w roli głównej 192

współczesnych (ciekawą propozycją jest przepis na kaczkę znajdujący się TUTAJ ) . Kaczka w diecie Kacze mięso jest o wiele bardziej kaloryczne niż mięso innego drobiu, jak kurczak czy indyk, bo zawiera znacznie więcej tłuszczu. Z tego względu dietetycy odradzają spożywania go w dużych ilościach na co dzień. Kaczka broni się jednak korzystnym profilem kwasów tłuszczowych, gdyż jej mięso jest prawdziwą skarbnicą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Restauracja Malinowy Anioł w Zielonkach 163

dobre, że zamówiliśmy przy obu wizytach. Proste, ale doskonałe. Pstrąg z Doliny Będkowskiej w boczku wędzony dymem. Ryba była świeża i soczysta, przesiąknięta aromatem boczku i dymu. Płatki z indyka z grzybami leśnymi i cebulką, duszone w sosie z białego wina i śmietany, gnocchi, mieszanka sałat z sosem vinegrette. Mięso delikatne, sos faktycznie z grzybków, a nie pieczarek. Bardzo dobre

Karola gotuje
Zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami 135

dobrze smakuje od razu po upieczeniu, jak i później odgrzewana. Do zapiekanki najlepiej wybierać dobrej jakości mięso mielone, może być samo wieprzowe, mieszane z wołowym lub delikatniejsze mielone z indyka. Czas pieczenia zapiekanki będzie zależał od rodzaju ziemniaków, gdyż jedne szybciej się pieką, innym zaś potrzeba więcej czasu. Zapiekanka jest bardzo sycąca, ale też dość lekka, gdyż zawiera dużo warzyw

Kuchcik gotuje
Pieczone piersi kurczaka z mozzarellą i pomidorami 196

same, z sałatką czy kaszą. Pieczone piersi kurczaka z mozzarellą i pomidorami O czym warto pamiętać przygotowując piersi z kurczaka z mozzarellą. Piersi z kurczaka zastąpić możemy mięsem z indyka. Nie smaży się ono jednak tak szybko jak to z kurczaka. Kiedy pieczemy piersi na patelni przewróćmy je na drugą stronę w momencie, w którym środek piersi jest nadal różowy

mecooks
OMLET Z POLĘDWICĄ DROBIOWĄ + POMIDORKI KOKTAJLOWE 63

Składniki: - jaja - 2 szt. - mąka jaglana – 1 łyżka (12 g) - polędwica z indyka – 4 plasterki (64 g) - cebula czerwona – ½ szt. (50 g) - pomidorki koktajlowe – 4 szt. (80 g) - masło klarowane– ½ łyżeczki (2 g) Wykonanie: Cebulę pokroić w plasterki, polędwice w paseczki, podsmażyć na maśle klarowanym. Jaja roztrzepać z mąką. Masę jajeczną połączyć z podsmażoną cebulką, polędwicą i przyprawami ( pieprz cytrynowy

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
EKSPRESOWA ZAPIEKANKA RYŻOWA Z INDYKIEM I CUKINIĄ 95

Składniki: (na 2 porcje) - pierś z indyka (200 g) - ryż biały (100 g) - cukinia (150 g) - jajo - 1 szt. - przyprawy: sól himalajska, pieprz, przyprawa ziołowa do mięsa drobiowego Wykonanie: 1. Ryż ugotować. 2. Mięso pokroić w kosteczkę, przyprawić wedle uznana (u mnie: sól himalajska, przyprawa do drobiu) mięso wyłożyć na patelnię, podlać odrobiną wody (ok. 1/4 szklanki) i podduszać chwile

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Verrine z kurczakiem, kaszą, natką pietruszki i oliwkami 94

dostosować do swoich potrzeb lub ilości gości  komosa ryżowa lub kasza bulgur lub kuskus  natka pietruszki lub świeża mięta  zgrillowane lub gotowane mięso z kurczaka lub indyka  oliwki nadziewane migdałami lub papryką lub czarne oliwki  marchewka  sól i pieprz do smaku  opcjonalnie sos z mango i tamaryndowca lub sos miętowy Przygotowanie   Kaszę

Cztery Fajery
Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów 114

końcu całość zmiksować - otrzymacie wówczas pyszny sos żurawinowy ze świeżej żurawiny, który można podawać na ciepło. Ta prosta do przygotowania domowa konfitura ze świeżej żurawiny pasuje także do kaczki, indyka  i ryby. Poniżej oryginalny przepis Sylwii Chrzanowskiej. #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; } #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; } #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; } #s3gt

Cztery Fajery
DROBIOWE PULPETY W SOSIE SEROWYM (GORGONZOLA) 97

idealnie komponują się z kontrastującym, mocno wyrazistym i ostrym sosem. Danie świetnie smakuje z puree ziemniaczanym, makaronem czy kopytkami. Składniki: Pulpety: ok. 500 g mięsa mielonego z kurczaka lub indyka 1 jajko 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka kaszy manny 1 łyżka koperku 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz 3-4 łyżki mąki (do obtoczenia) olej do smażenia

Kuchnia MagdaLeny
Zupa pieczarkowa z pulpecikami 70

znalazłam tu, użyłam blendera i zmiksowałam warzywa, by powstał krem. Tym razem do zupy pieczarkowej wrzuciłam kilka pulpecików z tego przepisu, tylko tym razem postawiłam na mięso mielone z indyka. Sam zapach zwiastował, że będzie kolejna dokładka zupy :) Składniki300 […] Artykuł Zupa pieczarkowa z pulpecikami pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Sycąca zapiekanka meksykańska z cukinią 162

dania "jednogarnkowe". Ze zwykłej zapiekanki z mięsem wyszła zapiekanka z dużą ilością białka.  Zapraszam do przetestowania przepisu Zapiekanka meksykańska z cukinią  0,3 kg mięsa mielonego z indyka 0,3 kg mięsa mielonego wieprzowego 4 pomidory pół puszki kukurydzy puszka czerwonej fasoli 1 cebula 1 cukinia 7 ziemniaków przecier pomidorowy świeży rozmaryn świeża bazylia świeży tymianek

Kuchnia moimi oczami
Gołąbki w liściach buraka naciowego w sosie pomidorowym z czosnkiem 166

Super warzywo. Można liście traktować jak szpinak, można ugotować zupę i jak widać można je wykorzystać do zrobienia nietypowych gołąbków. Dla mnie bomba. Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka Garść suszonych grzybów 1 jajko 50 g brązowego ryżu Sól Pieprz 3-4 pomidory 3 ząbki czosnku Liście buraka naciowego Wykonanie: Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy aby zmiękły. Ryż

Smaki Ewy

Proponowane wyszukiwania