Lekkie kotleciki z cukinią

Lekkie kotleciki z cukinią

Lekkie kotleciki z cukinią

Przepis na : obiad

i serem Provolone Bardzo lubię pieczone kotlety, których nie muszę doglądać stojąc przy patelni. Mielone z warzywami robię często na wiele różnych sposobów. Czasem dodaję ugotowaną kaszę i podaję tylko z sosem. Czasem, jak tutaj, mieszam mięso z cukinią. Szczególnie, gdy nie umiem się zdecydować, czy chcę placki z cukinii, czy kotlety mielone. 4 porcje: ok. 500 g piersi z indyka 1 średnia cukinia (ok. 250 g) 150 g sera Provolone lub innego o wyrazistym smaku Mięso mielimy lub bardzo drobno siekamy. Cukinię i ser... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, cukinia, placki, kotlety, kotlet, mięso, kotlety mielone, mięso mielone, grill, sosy, indyk, pierś, placki z cukinii, obiad, dania mięsne

Inne przepisy z Kucharzyca