Sajgonki z piekarnika

Sajgonki z piekarnika

Sajgonki z piekarnika

Klasyczne sajgonki są smażone w głębokim oleju, ale z uwagi na to posiadają ogromną ilość tłuszczu. W związku z tym przygotowałam je w pieczonej wersji. Tak powstały sajgonki z piekarnika, które są świetną propozycją na przekąskę. Można je przygotować na spotkanie w większym gronie, jako przystawkę albo coś „do pochrupania” . Najlepiej podawać je z różnymi sosami, aby każdy mógł wybrać swój ulubiony smak. Sajgonki z piekarnika 20 szt papieru ryżowego do sajgonek 500 g mięsa mielonego z indyka 100 g makaronu ryż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy na widelcu

Autor

Przepisy na widelcuPrzepisy na widelcu

Przepisy, potrawy i zdjęcia tworzone z pasją. Smaczne przepisy z kilku składników na zdrowe posiłki, dania na każdą okazję, przepyszne słodkości i ciasta.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, grzyby, makaron, mięso, makarony, mielone, mięso mielone, przystawki, przekąski, przekąska, indyk, gotowana marchewka, bez pieczenia, dania z makaronem

Inne przepisy z Przepisy na widelcu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.