Warkocz z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami 570Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego Pieczarki 200 g Mięso mielone z indyka 400 g Przecier pomidorowy 2 łyżki Cebula średnia Natka pietruszki łyżka Ser żółty 100 g Jajko Sezam Przygotowanie: Na patelni podsmażyć do miękkości pokrojoną w kosteczkę cebulę. dodać pokrojone pieczarki i smażyć je do odparowania wody. Kolejno dodajemy mięso mielone i smażymy, aż straci swój "surowy kolor
Kulinarne przygody
Gulasz z serc indyczych z marchewką i pieczarkami 131bitwa. A żołądek? Pychaaaa ! To jest to samo, tylko ugotowane osobno z różnymi dodatkami warzywnymi i przyprawami. Często robię serduszka z kurczaka, ale odmieniam czasami tymi z indyka. Przyznaję się, przygotowanie ich zajmuje dużo mniej czasu niż tych kurczaczkowych. Może podam składniki i potem poopowiadam jak ja je przyrządzam. Składniki: * 1 kg serc indyczych * 1 spora marchew * 15 dkg pieczarek
Pieprzyć z Fantazją
Pieczone golonki indycze 133akurat były na promocji i tak wymyśliłam obiad. Nie zawsze musi być to samo: schabowy z ziemniakami, schabowy z czymś tam i czymś tam jeszcze. Upiec można golonkę z indyka i rodzinkę mamy nakarmioną. Kupiłam te golonki i zamarynowałam na noc. Są one dość spore, więc fajnie jest jak mięso odleżakuje w przyprawach przez noc w lodówce. Składniki: * golonki indycze
Pieprzyć z Fantazją
Gulasz z serc indyczych z majerankiem 122razem ugotowałam gulasz z serc indyczych. Zazwyczaj kupuję kurze serduszka, ale z racji że są one drobniejsze i tym samym trzeba poświęcić więcej czasu na ich oczyszczenie kupiłam z indyka. Ja tego czasu wolnego mam naprawdę niewiele… Serca indycze wiadomo, że są większe, ale i bardziej mięsiste. Nie trzeba ich aż tak dużo by wykarmić rodzinkę Podczas czyszczenia serc
Pieprzyć z Fantazją
Pyzy z mięsem z rosołu 139wyciągniętą 4 część ziemniaków. Wyrobiłam gładką masę i formowałam kulki wielkości piłeczki do ping ponga. Zrobiłam farsz. Miałam zmielone mięso z rosołu, akurat gotowałam rosół na kaczce, wołowinie i indyku. Kiedy mieliłam mięso zmieliłam również marchew i pietruszkę z rosołu. Na patelni podsmażyłam na rumiano pokrojoną w kostkę cebulę. Dolałam to wszystko do mięsa. Przyprawiłam solą i pieprzami. Kleiłam
Pieprzyć z Fantazją
Pieczeń z mięsa mielonego z kapustą pekińską/pieczeń rzymska 199przeróżnymi dodatkami - klik . Pieczeń z mięsa mielonego z kapustą pekińską - składniki: (Forma o wymiarach około 10 x 20 cm) 500g mięsa mielonego (u mnie tym razem z indyka) 1 cebula 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku (płaska) 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 1 łyżeczka majeranku 1 szczypta gałki muszkatołowej
Di gotuje
Pulpety z indyka z boczkiem i mascarpone 122przedpołudnie, ale… Dzieci mam chore. Już od dwóch tygodni :/ Także wybaczcie, bo dzisiaj będzie bez zbędnych ceregieli 😉 Przed państwem… Pulpety z... Artykuł Pulpety z indyka z boczkiem i mascarpone pochodzi z serwisu gotować
gotować!
Pulpety w pomidorach 192dodatkowo podkreśla całość. Ilość składników na porcję dla całej rodziny lub na kilka dni. Pulpety w pomidorach SKŁADNIKI PULPETY: - 1 bułka - pół szklanki mleka - 1 kg mięsa mielonego z indyka - 2 cebule - 2 jajka - przeprawy (sól, pieprz, czosnek, ostra papryka) - 4 łyżki bułki tartej - 2 łyżki oleju Bułkę moczymy w mleku, po czym łączymy ją z mięsem, posiekaną drobno cebulą
Związek na patelni
Pieczeń… Że palce lizać 149Czas Przygotowania : 30 min Gotowe w : 5 h Pieczeń którą dziś chcę Wam zaproponować obowiązkowo musi się znaleźć na naszym świątecznym stole. Puszystość zawdzięcza delikatnej
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Pasztet – najlepszy przepis 199imieniny. Bardzo lubię też pasztety warzywne, wegetariańskie wśród których prym ostatnio wiodą strączkowe. Do przygotowania pasztetu używam mieszanki mięs: dobrze gdy są to np wieprzowina i kurczak czy indyk, dobrze gdy mięsa są też różnego gatunku, te tłuściejsze i te chude. Taki pasztet po upieczeniu świetnie się mrozi, można więc od razu upiec więcej. PASZTET NAJLEPSZY PRZEPIS Składniki na pasztet
Dorota Smakuje
Cordon Bleu 157sznycel, który nadziewany jest serem oraz kawałkami szynki. Do tradycyjnego Cordon Bleu używa się sznycel cielęcy. Możemy go jednak wykonać cielęciny, szynki wieprzowej, schabu, piersi z kurczaka czy też indyka. Najważniejsze w danym przepisie jest to by mięso złożyć tak, by w środku znajdowało się nadzienie z sera i szynki, który po usmażeniu roztopi się i wypłynie po przekrojeniu. Cordon
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Faszerowana papryka 153Proste posiłki smakują najlepiej. Papryka faszerowana mięsem mielonym, jarmużem i kuskusem. Danie 3 w jednym. 3 porcje: 3 papryki 200 g mięsa mielonego z indyka 120 g jarmużu 150 g kaszy kuskus 1 szklanka sosu pomidorowego ser gouda do posypania, ok. 30 g 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka tymianku Jarmuż myjemy, usuwamy twarde części. Siekamy drobno
Kucharzyca
Świąteczna kanapka jeszcze z nieświątecznych resztek 184Świąteczna kanapka z resztek, które mogą być resztkami kurczaka z obiadu lub świątecznego indyka . Jak zrobić pyszną świąteczną kanapkę? Oczywiście postawić na świąteczne delikatesy jakimi są orzechy, suszona żurawina i jarmuż. Pojawiają się one u mnie zawsze na Boże Narodzenie. Kiedyś bakalie były świątecznym rarytasem. Dzisiaj można je kupić przez cały rok, ale zawsze kojarzą mi się ze świętami. Kanapkę
codojedzenia