Zapraszam Was do dołączania do grupy - znajdziecie tam moc FIT inspiracji! SKŁADNIKI (na 6 porcji - foremka 30X20 cm) 2 średnie cukinie (ok. 600 g) 500 g mielonego mięsa z indyka 300 g tartej mozzarelli ( 2 opakowania) 1 biała średnia cebula 3 ząbki czosnku 1 mała marchew 1 puszka krojonych pomidorów 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, oregano bazylia
Moje Kuchenne RewelacjeTimes New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} średnia główka kapusty włoskiej 400 g mielonego filetu z indyka 100 g kaszy jęczmiennej perłowej 1 marchew 1 cebula 1 łyżka masła 1 duży ząbek czosnku 1 jajko pęczek natki pietruszki sól świeżo mielony pieprz słodka papryka 500 ml bulionu
Kolorowa kuchnia Elkiwyciągniętą 4 część ziemniaków. Wyrobiłam gładką masę i formowałam kulki wielkości piłeczki do ping ponga. Zrobiłam farsz. Miałam zmielone mięso z rosołu, akurat gotowałam rosół na kaczce, wołowinie i indyku. Kiedy mieliłam mięso zmieliłam również marchew i pietruszkę z rosołu. Na patelni podsmażyłam na rumiano pokrojoną w kostkę cebulę. Dolałam to wszystko do mięsa. Przyprawiłam solą i pieprzami. Kleiłam
Pieprzyć z Fantazjączas mieszając i pilnując, aby nic się nie przypaliło. Następnie wlewamy do garnka bulion. Można wykorzystać do tego bulion warzywny lub drobiowy. Ja zawsze trzymam zamrożone porcje BULIONU Z INDYKA w zamrażarce i wykorzystuję kiedy mam taką potrzebę. Garnek przykrywamy i wszystko razem zagotowujemy. Kiedy bulion zaczyna wrzeć, wlewamy mleko i dodajemy szczyptę gałki. Zmniejszamy ogień, przykrywamy garnek i gotujemy
Analiza Smakuwody i – mocno tradycyjnie – marchewką z groszkiem. Kotlety mielone z serem, ziemniakami z wody i sałatą z jogurtem i pomidorkami SKŁADNIKI: 600 g mięsa mielonego z indyka lub wieprzowo-wołowego 1 jajko 1/2 szklanki wody mineralnej 1 czubata łyżka bułki tartej 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki tartego sera, parmezan, grana padano lub żółty 3 łyżki oleju
Zasmakuj Kuchnidodawanie do potrawy aromatycznych przypraw. Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym po indyjsku Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym składniki na pulpety drobiowe 500 g mielonego mięsa drobiowego (kurczak, indyk) 1 jajko 1 średnia cebula starta na tarce 2-3 ząbki czosnku drobno posiekane lub przeciśnięte przez praskę szczypta cynamonu sól i pieprz do smaku olej do smażenia Składniki sosu pomidorowego
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataświeżych gnocchi i podsmażyłam na oliwie połówki mini-sałaty rzymskiej. Wyszło przepysznie. Jeśli zastanawiacie się co podać gościom, to kotlety cielęce będą idealną propozycją. Oczywiście można przygotować wariację z indyka czy polędwiczki wieprzowej – nie zapomnijcie jednak o szynce i szałwii. Saltimbocca alla romana: ok. 600 g cielęciny (np. górki cielęcej czy ewentualnie udźca) 4-6 plasterków szynki parmeńskiej
Poezja smakusame składniki, żeby tworzyć różne dania. W szaszłykach wykorzystaliśmy pulpeciki, które znalazły się w równie z daniu pulpeciki z makaronem orzo . Szaszłyki z młodych ziemniaków Składniki: 500 g mielonego indyka lub kurczaka ½ szklanki tartego parmezanu ½ szklanki bułki tartej 1 łyżka włoska mieszanka ziół (tu znajdziesz prosty przepi jak ją zrobić) , lub łyżka drobno posiekanego szczypiorku 8 młodych ziemniaków Kolba kukurydzy
Niedzielny kucharzzauważycie różnicę na swoim koncie w banku. Pozdrawiamy i życzymy miłego tygodnia! Plan posiłków na tydzień – lista składników Mięso 2 piersi z kurczaka 10 zł 500 g mielonego indyka 7 zł 500 g polędwiczek z kurczaka 7,5 zł Warzywa 1 kalafior 6 zł Pomidorki koktajlowe 2 zł Główka czosnku 2 zł 2 marchewki 0,5 zł Opakowanie boczniaków
Niedzielny kucharzziarnistej konsystencji. Polecamy Wam to danie, jako alternatywę do dość często w Polsce robionych pulpetów z ryżu i mięsa. Gryczanki biją je na głowę. Składniki: 250 g mielonego indyka 1/2 szklanki kaszy gryczanej 1 starty ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 mała, starta cebula 1 marchew pokrojona w paseczki 1 jajko 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
Niedzielny kucharzpomidorowego 4 szklanki rosołu lub wody Liść laurowy Łyżeczka suszonego majeranku Szczypta imbiru Szczypta gałki muszkatołowej Sól i pieprz Pulpety 1/2 szklanki gotowanego pęczaku 100 g mielonego kurczaka lub indyka 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/2 łyżeczki rozmarynu 1 łyżka majonezu 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki 2 łyżki oleju Przygotowanie: Krok 1 Przygotuj pulpety. Ugotowany pęczak, pół
Niedzielny kucharzgotowaniepatki ❤❤ ❤https://m.facebook.com/gotowaniepatki/ Wszystkie przyprawy jakie użyłam w przepisie znajdziecie na stronie sklepu internetowego -- Skworcu;) https://www.skworcu.com.pl Składniki: Mięso : 300 g mięsa mielonego np.z indyka sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka mielonego czosnku Skworcu 1 łyżeczka papryka mieloną Skworcu 1 łyżeczka majeranku Skworcu Olej rzepakowy do smażenia 200 ml przecieru pomidorowego Pozostałe
Gotowanie Patkizauważycie różnicę na swoim koncie w banku. Pozdrawiamy i życzymy miłego tygodnia! Plan posiłków na tydzień – lista składników Mięso 2 piersi z kurczaka 10 zł 500 g mielonego indyka 7 zł 500 g polędwiczek z kurczaka 7,5 zł Warzywa 1 kalafior 6 zł Pomidorki koktajlowe 2 zł Główka czosnku 2 zł 2 marchewki 0,5 zł Opakowanie boczniaków
Niedzielny kucharzziarnistej konsystencji. Polecamy Wam to danie, jako alternatywę do dość często w Polsce robionych pulpetów z ryżu i mięsa. Gryczanki biją je na głowę. Składniki: 250 g mielonego indyka 1/2 szklanki kaszy gryczanej 1 starty ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 mała, starta cebula 1 marchew pokrojona w paseczki 1 jajko 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
Niedzielny kucharzSkładniki: 1 udko indyka 1 pęczek włoszczyzny 1 kalafior 4 ziemniaki 1 szklanka startego sera padano 200 g śmietankowego serka topionego kilka gałązek świeżego lubczyku (lub 1 łyżka suszonego) ostra papryka w proszku sól Grzanki: kilka kromek bułki wrocławskiej lub bagietki 100 g masła 3 ząbki czosnku 3 łyżki poszatkowanego koperku sól, pieprz czarny Sposób wykonania: Umyte mięso wkładamy
Qchnia po prostu