razem ugotowałam gulasz z serc indyczych. Zazwyczaj kupuję kurze serduszka, ale z racji że są one drobniejsze i tym samym trzeba poświęcić więcej czasu na ich oczyszczenie kupiłam z indyka. Ja tego czasu wolnego mam naprawdę niewiele… Serca indycze wiadomo, że są większe, ale i bardziej mięsiste. Nie trzeba ich aż tak dużo by wykarmić rodzinkę Podczas czyszczenia serc
Pieprzyć z Fantazjąwyciągniętą 4 część ziemniaków. Wyrobiłam gładką masę i formowałam kulki wielkości piłeczki do ping ponga. Zrobiłam farsz. Miałam zmielone mięso z rosołu, akurat gotowałam rosół na kaczce, wołowinie i indyku. Kiedy mieliłam mięso zmieliłam również marchew i pietruszkę z rosołu. Na patelni podsmażyłam na rumiano pokrojoną w kostkę cebulę. Dolałam to wszystko do mięsa. Przyprawiłam solą i pieprzami. Kleiłam
Pieprzyć z Fantazjąprzeróżnymi dodatkami - klik . Pieczeń z mięsa mielonego z kapustą pekińską - składniki: (Forma o wymiarach około 10 x 20 cm) 500g mięsa mielonego (u mnie tym razem z indyka) 1 cebula 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku (płaska) 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 1 łyżeczka majeranku 1 szczypta gałki muszkatołowej
Di gotujeprzedpołudnie, ale… Dzieci mam chore. Już od dwóch tygodni :/ Także wybaczcie, bo dzisiaj będzie bez zbędnych ceregieli 😉 Przed państwem… Pulpety z... Artykuł Pulpety z indyka z boczkiem i mascarpone pochodzi z serwisu gotować
gotować!dodatkowo podkreśla całość. Ilość składników na porcję dla całej rodziny lub na kilka dni. Pulpety w pomidorach SKŁADNIKI PULPETY: - 1 bułka - pół szklanki mleka - 1 kg mięsa mielonego z indyka - 2 cebule - 2 jajka - przeprawy (sól, pieprz, czosnek, ostra papryka) - 4 łyżki bułki tartej - 2 łyżki oleju Bułkę moczymy w mleku, po czym łączymy ją z mięsem, posiekaną drobno cebulą
Związek na patelniCzas Przygotowania : 30 min Gotowe w : 5 h Pieczeń którą dziś chcę Wam zaproponować obowiązkowo musi się znaleźć na naszym świątecznym stole. Puszystość zawdzięcza delikatnej
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyimieniny. Bardzo lubię też pasztety warzywne, wegetariańskie wśród których prym ostatnio wiodą strączkowe. Do przygotowania pasztetu używam mieszanki mięs: dobrze gdy są to np wieprzowina i kurczak czy indyk, dobrze gdy mięsa są też różnego gatunku, te tłuściejsze i te chude. Taki pasztet po upieczeniu świetnie się mrozi, można więc od razu upiec więcej. PASZTET NAJLEPSZY PRZEPIS Składniki na pasztet
Dorota Smakujesznycel, który nadziewany jest serem oraz kawałkami szynki. Do tradycyjnego Cordon Bleu używa się sznycel cielęcy. Możemy go jednak wykonać cielęciny, szynki wieprzowej, schabu, piersi z kurczaka czy też indyka. Najważniejsze w danym przepisie jest to by mięso złożyć tak, by w środku znajdowało się nadzienie z sera i szynki, który po usmażeniu roztopi się i wypłynie po przekrojeniu. Cordon
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneProste posiłki smakują najlepiej. Papryka faszerowana mięsem mielonym, jarmużem i kuskusem. Danie 3 w jednym. 3 porcje: 3 papryki 200 g mięsa mielonego z indyka 120 g jarmużu 150 g kaszy kuskus 1 szklanka sosu pomidorowego ser gouda do posypania, ok. 30 g 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka tymianku Jarmuż myjemy, usuwamy twarde części. Siekamy drobno
KucharzycaŚwiąteczna kanapka z resztek, które mogą być resztkami kurczaka z obiadu lub świątecznego indyka . Jak zrobić pyszną świąteczną kanapkę? Oczywiście postawić na świąteczne delikatesy jakimi są orzechy, suszona żurawina i jarmuż. Pojawiają się one u mnie zawsze na Boże Narodzenie. Kiedyś bakalie były świątecznym rarytasem. Dzisiaj można je kupić przez cały rok, ale zawsze kojarzą mi się ze świętami. Kanapkę
codojedzeniaJakiś czas temu natrafiłam na ten przepis i już kilkukrotnie do niego wracałam. Można użyć dowolnego mięsa - piersi z kurczaka, indyka czy plastrów schabu. Polecam na niedzielny obiad i nie tylko ;-) Składniki: 6 kotletów schabowych / porcji drobiu na kotlety Marynata: 2 jajka 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka siekanej pietruszki / koperku trochę soli, pieprzu bułka tarta
Kuchnia domowa Aniduży filet z indyka (1,3 kg), 1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju, garść liści szpinaku, 100 g sera żółtego (np. mozzarelli), 80 g szynki serrano lub parmeńskiej (paczkowanej, cienko pokrojonej). Dziś kolejny przepis na pieczone mięso, które można serwować na ciepło i na zimno. W oryginalnym przepisie szpinak zastąpiony jest jarmużem, za którym ja akurat nie przepadam. Ale wybór
Świat Domowej Kuchnipewno będę często wracać do tego przepisu Ciasto zrobiłam z tego http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/pielmieni/ podstawowego i mojego ulubionego przepisu. Składniki na nadzienie: – 400g mięsa z uda indyka – 1 duża cebula – 3 ząbki czosnku – 150g cukinii – 100g twardej mozarelli – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca zielona, oregano, papryka słodka wędzona, papryka ostra
Smaki Armine