Zapiekanka meksykańska z ryżem

Zapiekanka meksykańska z ryżem

Zapiekanka meksykańska z ryżem

Zapiekankę możesz zrobić na dwa sposoby: z ugotowanego już ryżu, albo suchego. W obydwu przypadkach czas przygotowania jest podobny – 30 minut. Czas przygotowania: 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 duże Zapiekanka meksykańska z ryżu jest daniem z rodzaju comfort food, czyli łatwych i przyjemnych w przygotowaniu. Jak wspomnieliśmy wyżej, można ją przyrządzić na dwa sposoby. Poniżej znajdziesz przepis na wersję z ugotowanym ryżem – to dobry sposób na wykorzystanie wczorajszego ryżu. Jeśli nie masz go ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, tarta, zapiekanka, zapiekanki, mięso mielone, fasola, czerwona fasola, indyk, wołowina, wieprzowina, sosy

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.